Orașele din România care modernizează transportul în comun. Vor primi cele mai noi autobuzedoar 3 minute sa citesti articolul

orase din romania autobuze noi

Anunț important pentru unele dintre marile orașe ale României. În câteva dintre localitățile acestea va avea loc un amplu proces de modernizare a transportului în comun. Autoritățile locale s-au mobilizat pentru ca locuitorii respectivelor orașe să circule în cele mai bune și sigure condiții. Află despre ce este vorba, în rândurile de mai jos.

Ce orașe se vor moderniza în România

Oficialii de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au anunțat, recent, că în municipiile Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia vor fi implementate 81 de autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 10 m, destinate transportului modern public.

În perioada următoare, autoritățile române au declarat că vor fi încheiate contractele de furnizare pentru următoarele orașe:

 • Alexandria – 10 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă; valoarea contractului este de 19.074.000 lei (fără TVA);
 • Brăila – 11 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă; valoarea contractului este de 22.219.998 lei (fără TVA);
 • Constanț – 21 autobuze electrice, 5 staţii de încărcare rapidă și 21 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 40.055.404 lei (fără TVA);
 • Drobeta-Turnu Severin – 3 autobuze electrice, 1 staţie de încărcare rapidă și 3 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 6.059.999 lei (fără TVA);
 • Focșani – 20 autobuze electrice, 5 staţii de încărcare rapidă și 20 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 38.148.000 lei (fără TVA);
 • Lugoj – 9 autobuze electrice, 3 staţii de încărcare rapidă și 9 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 18.179.997 lei (fără TVA);
 • Slobozia – 7 autobuze electrice, 2 staţii de încărcare rapidă și 7 staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 14.140.003 lei fără TVA.

Oradea extinde linia de tramvai, premieră în România după

Orașul Oradea s-a dezvoltat foarte mult, în ultima perioadă, datorită fondurilor primite de la Uniunea Europeană. În ultimii 31 de ani, de când a căzut regimul comunist, oficialii primăriei din Oradea și ai Consiliului Judeţean Bihor au reușit să modernizeze localitatea orădenilor, printre altele, cu diverse parcuri, zone pietonale, o rețea de transport bine pusă la punct, un aqua park și un sistem nou de termoficare.

De asemenea, autoritățile locale au implementat o extindere a liniei de tramvai în Oradea, o premieră în țara noastră, după moartea fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu și îmbrățișarea democrației în România.

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor şi tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosinţă. În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetăţeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în staţii”, a declarat Florin Birta, edilul oraşului Oradea.
Noua linie de tramvai din Oradea are o lungime de 3,8 kilometri, iar extinderea sa pe un amplasament nou a presupus o investiție colosală de 11,6 milioane de euro. Pe lângă linii, fire de contact şi stâlpi, au fost montate gazon cu sistem de irigaţii, instalaţii de semaforizare şi adăposturi în staţiile de tramvai.

Citiți articolul original pe Playtech

Negarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.