5 resurse diferite pentru a ajuta copiii să învețe să codificedoar 4 minute sa citesti articolul

copii invat cod

Ar putea fi dificil să le introduci copiilor tăi programarea computerelor, mai ales dacă nu ești familiarizat cu complexitățile codului. Din fericire, o serie de aplicații, software și manuale au fost dezvoltate în ultimii ani pentru a ajuta tinerii cursanți să înțeleagă subiectul adesea complex al codificării computerelor. Deci, de unde începem? Acestea sunt câteva locuri/resure pe care părinții le pot împărtăși copiilor pentru a-i determina să se intereseze de programare:

 1. Cursuri de programare

Susținerea unui curs de codificare este una dintre cele mai bune abordări complete pentru a-i învăța pe tineri să codifice. Clasele de codificare sunt disponibile într-o varietate de forme și intervale de prețuri, fiecare cu propriul său set de avantaje și dezavantaje. Din această cauză, poate fi dificil să alegeți cursurile de programare corecte.

Cursurile în persoană, de exemplu, includ profesori care interacționează cu elevii lor în mod regulat. Acesta este un beneficiu semnificativ deoarece permite studenților să primească feedback imediat cu privire la întrebările lor! Multe cursuri de programare live, pe de altă parte, au programe limitate și solicită să locuiți în apropiere. Poate fi dificil să găsești lecții de codificare lângă tine, în funcție de locul în care locuiești.

Cursurile online, pe de altă parte, oferă libertate de programare și locație, dar sunt frecvent preînregistrate. Acest lucru le poate îngreuna să răspundă la întrebări cu promptitudine!

Alte cursuri, desigur, combină tot ce este mai bun din ambele lumi, ținând cursuri live pe o platformă online. Acestea permit flexibilitatea locației și feedback în timp real.

 1. Aplicații de programare

Aplicațiile de codificare pot fi un supliment excelent pentru copiii care învață să codifice. Pentru a ajuta tinerii să învețe elementele de bază ale codării, multe aplicații de codare pentru copii oferă culori vii, animații și un joc plăcut. Sunt utile pentru a învăța ce sunt un condițional și o buclă, dar puțini dintre ei intră în esențialul codificării din lumea reală.

Cel mai bine este să utilizați aplicațiile de codare împreună cu o formare formală de codare dacă doriți să profitați la maximum de ele. Ca rezultat, conceptele fundamentale predate în aplicațiile de codare pot fi aplicate într-o gamă mai largă de situații.

 1. Provocări de programare

Provocările de codificare, cunoscute adesea sub denumirea de hackathon-uri, sunt evenimente organizate în care programatorii se pot împinge în afara zonei lor de confort de codare, și-și arată și abilitățile. Acesta adaugă un element competitiv procesului de învățare, pe care mulți copii îl consideră motivant.

De obicei, există o dificultate specifică sau o colecție de provocări care trebuie depășite folosind cod. Nivelurile de dificultate ale sarcinilor pot varia dramatic, dar asta face parte din distracție! Provocările sunt adesea organizate de profesori. În acest fel, chiar dacă o dificultate este prea complexă pentru ca un elev să o rezolve singur, profesorul îl poate ajuta să învețe și să progreseze.

 1. Tabere de programare

Deși programele de codificare sunt cea mai cuprinzătoare și eficientă abordare pentru a învăța elementele fundamentale ale codificării, ele necesită timp pentru a fi finalizate. Trecerea rapidă prin elementele fundamentale, astfel încât să vă puteți concentra pe talentele mai avansate, poate fi uneori o bună utilizare a timpului. Taberele de programare sunt un bun exemplu în acest sens.

Taberele de programare sunt cursuri riguroase care îi învață pe elevi noțiunile fundamentale ale codificării. Ei se vor putea concentra asupra lecțiilor pe care chiar doresc să le învețe. Economisesc timp prin predarea rapidă a unei game largi de abilități de codare.

Sunt ideale pentru studenții care au o bucată de timp liber pentru a-l dedica învățării unei noi abilități, deoarece sunt doar pentru o perioadă scurtă de timp. Vacanța de vară este un moment excelent pentru a face acest lucru.

Taberele de programare mai intensive pot ajuta studenții să stăpânească rapid elementele fundamentale și să avanseze la sesiuni de nivel superior. Este o abordare fantastică pentru a-i ajuta să învețe mai repede.

 1. Cărți de programare

Poate părea ciudat să considerăm cărțile ca o resursă bună de codificare în lumea conectată de astăzi, dar există anumite avantaje distincte pentru mediu.

În primul rând, nimeni nu poate fi online tot timpul, iar cărțile pot fi o resursă valoroasă chiar și atunci când timpul petrecut pe ecran a trecut. Deoarece autorii recunosc că toate materialele relevante trebuie furnizate în avans, cărțile tind să fie mult mai aprofundate decât multe instrucțiuni de pe internet.

De asemenea, este mult mai ușor să comutați înainte și înapoi între o carte reală și ceea ce se întâmplă pe ecran, fără a vă pierde poziția. Aceasta este, totuși, o chestiune de preferință personală.

Desigur, eficiența oricărei cărți ca resursă de codificare depinde în mare măsură de cartea în sine. Poate fi dificil să determinați dacă o anumită carte va acoperi subiectele pe care copilul dumneavoastră dorește să le învețe. Pentru a profita la maximum de o carte, asigurați-vă că este recunoscută ca o resursă de încredere pentru copii.

În concluzie, există numeroase avantaje în a învăța să codificați, indiferent de locul în care copilul dumneavoastră se află pe calea programării. Și pe măsură ce timpul va trece, acest lucru va deveni mai adevărat. Domeniul codificării nu va dispărea prea curând, iar cantitatea de resurse incredibile devine din ce în ce mai lungă. Aceste cinci categorii de materiale sunt un loc minunat pentru a începe, dar sunt multe altele. Vă recomandăm să începeți de undeva și să porniți de acolo!

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun comentariu
 • Adauga un comentariu

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.