Nimeni nu poate nega că atacurile cibernetice sunt o adevărată amenințare. Creșterea atacurilor cibernetice și nevoia de protecție a datelor par a fi inevitabile. Datele sunt unul dintre, dacă nu cel mai important activ pentru companii care trebuie protejat împotriva atacurilor cibernetice. Infractorii cibernetici au mai multe oportunități de a încălca barierele de securitate și de a obține acces la date sensibile. Acest lucru poate fi realizat într-o varietate de moduri, dar efectul final va fi întotdeauna costisitor.
Toate organizațiile ar trebui să aibă un plan în vigoare pentru a combate și a se proteja împotriva spectrului larg de atacuri cibernetice la care suntem expuși cu toții. Aceasta este piatra inițială de poticnire. Furnizorii de servicii IT vă pot ajuta în dezvoltarea strategiilor de afaceri pentru a reduce pericolul atacurilor cibernetice.
De asemenea, pot oferi consultanță și asistență IT într-o varietate de industrii. Cu potențiale amenințări, cum ar fi hackeri sau programe malware, care vă cercetează infrastructura de rețea pentru vulnerabilități, comunicațiile, serviciul cloud sau cadrul IoT, crearea unui sistem de apărare solid și sigur nu a fost niciodată mai critică.
Din fericire, o să vă punem la dispoziție 10 sugestii pentru a vă păstra datele în siguranță:
Stabiliți cine va fi responsabil cu programele de securitate cibernetică din jurisdicția respectivă
Atunci când apare o problemă de securitate, această persoană ar trebui să fie persoana „de referință”, precum și un „ambasador” care promovează conștientizarea securității cibernetice în întreaga companie.
De asemenea, ei vă pot aplica politicile de securitate cibernetică și vă pot asigura că angajații obțin formarea esențială în această calitate. Aceștia ar trebui să raporteze direct directorului executive sau administratorului administrației locale. Orașele mai mari ar trebui să numească un director IT cu normă întreagă. Însă, angajarea unui specialist IT cu normă întreagă care să asiste la provocări mai complicate poate să nu fie practică pentru jurisdicțiile mai mici cu resurse limitate.
Creați o politică de Securitate
Securitatea cibernetică nu trebuie abordată fragmentar; mai degrabă, ar trebui abordată ca o politică care poate fi integrată în strategia corporativă. Fiecare aspect al companiei dumneavoastră trebuie să aibă propriile sale politici de securitate.
Auditurile de securitate, cloud computing, IoT, securitatea rețelelor sociale și backupul datelor ar trebui să fie acoperite de politică. Având în vedere că datele mai sensibile sunt stocate atât local, cât și de la distanță, este esențial ca politica să acopere toate defectele posibile. Ei trebuie să ia în considerare noile media și tehnologii, care pot reprezenta noi amenințări.
Folosiți un echipament de actualitate
Pentru a construi cel mai eficient sistem de apărare, toate echipamentele trebuie să fie și actualizate. Asigurați-vă că hackerii și virușii nu sunt în măsură să găsească un defect de exploatat. Acest lucru implică faptul că totul, de la routere de rețea la dispozitive firewall trebuie să fie de ultimă generație.
Ar trebui să monitorizați sistemul în mod regulat pentru orice potențiale probleme și ar trebui să descărcați și să instalați actualizări de software de îndată ce acestea devin disponibile.
Creează website-ul companiei securizat
Un sistem de securitate fiabil este benefic pentru afaceri, iar siguranța clienților ar trebui să fie o prioritate. Utilizarea unui domeniu securizat cu HTTPS este o posibilitate. Un certificat SSL este utilizat cu HTTPS pentru a se asigura că informațiile care circulă pe site-ul web sunt sigure.
Acest lucru asigură că orice informație furnizată site-ului, cum ar fi datele personale, este criptată și, prin urmare, nu este disponibilă pentru hackeri. Acest lucru poate ajuta la protejarea datelor sensibile ale clienților și ale companiei împotriva atacurilor cibernetice, securizează site-ul web și crește imaginea și reputația companiei.
Efectuați backup-uri regulate
Copierea de rezervă a datelor de afaceri este o idee inteligentă nu numai pentru a vă proteja împotriva unui atac cibernetic, ci și pentru a planifica alte tipuri de pierderi de date. Majoritatea ghidurilor susțin efectuarea de copii de siguranță între o dată pe zi și o dată pe săptămână, frecvența mai mare fiind opțiunea mai sigură. Conformitatea GDPR, care necesită ca toate datele să fie disponibile în orice moment, beneficiază de backup-uri mai frecvente.
Formulați un plan de recuperare în caz de dezastru
Dezastrul poate lovi oricând, motiv pentru care companiile trebuie să aibă un plan de recuperare în caz de dezastru (DRP) pentru a face față amenințării. Dezastrele pot varia de la cutremure la atacuri cibernetice, iar DRP stabilește pașii pentru reluarea activităților IT, astfel încât compania să poată continua să funcționeze. Funcțiile critice pentru misiune sunt cele care sunt necesare pentru a conduce o firmă. Recuperarea în caz de dezastru este un aspect integral și funcționează în tandem cu un plan de continuitate a afacerii.
Instruiți-vă angajații
Când le oferiți angajaților reguli și proceduri de respectat, aceștia pot face acest lucru cu lipsă de devotament și, uneori, pot da greș. Cu toate acestea, dacă îi înveți despre adevărata relevanță a unor anumite acte, ei vor înțelege de ce securitatea IT este atât de importantă. Aceasta ar putea include explicații despre ce sunt rețelele nesecurizate și despre modul în care dispozitivele personale pot crește riscul atacurilor cibernetice.
Fiți informat cu privire la problemele de Securitate
Directorii de afaceri ar trebui să țină pasul cu evenimentele actuale din lumea exterioară, pe lângă pregătirea angajaților lor. Rămâneți la curent cu atacurile cibernetice din industria dumneavoastră și din alte părți vă va ajuta să informați strategia de securitate a companiei.
Angajați o echipă de suport IT
Puteți lua o serie de pași pentru a vă proteja compania de atacurile cibernetice. Cu toate acestea, fiecare dintre acestea trebuie implementate ca parte a unui plan care este unic pentru fiecare firmă.
Implementați cea mai bună securitate endpoints
Securitatea punctului final se referă la protecția dispozitivelor client și a conexiunilor acestora la o rețea. Acesta cuprinde instrumente antivirus, anti-spyware și anti-malware, printre alte soluții tehnologice. De asemenea, sunt incluse filtrarea adreselor URL, controlul aplicațiilor, izolarea browserului și controlul accesului la rețea.
Adauga un comentariu