Turiștii au ales să-și petreacă Sărbătorile în Bucovina. Cu ce preparate i-au întâmpinat gazdeledoar 2 minute sa citesti articolul

craciun bucovina

Primii turiști au ajuns în Bucovina, ținutul magic mărginit de munți, iar cele mai căutate zone sunt Țara Dornelor, Câmpulung Moldovenesc și Putna.

Și asta, pentru că există zăpadă din belșug. Bucătarii au pregătit tot soiul de bunătăți pentru o vacanță de neuitat.

La poalele munților Călimani, stratul de zăpadă depășește jumătate de metru, iar peisajul este unul de carte poștală. Gazdele au pus purceii la proțap și se pregătesc pentru oaspeți.

O pensiune din Neagra Șarului, județul Suceava, a fost rezervată din vară de 10 familii din România și Italia.

Claudia Zlatov, turistă: „E minunat! Minunat! Am venit după mulți ani acasă de sărbători. Avem aici și gazda care ne face pe plac tuturor!

Când au ajuns, oamenii au găsit mesele pline cu minunății.

Laurențiu Lăstun, proprietarul agropensiunii:De la pâinea scoasă din cuptor, cu diverse rulade de casă, preparate scoase din afumătoare, unt de casă, dulceață de ardei iute, salată de sfeclă. Aici e o ruladă de vițel, un fel de drob. Aici e o ruladă cu spanac și carne de oaie. 95 la sută din preparate sunt din microferma noastră, din gospodăria noastră.

Și o familie din Brăila și-a făcut rezervarea încă din vară.

Ioan Tătaru, turist: Este excepțional. Am mai fost și în alte zone, dar aici ne simțim deosebit de bine. Sunt niște gazde extraordinar de primitoare, avem de toate.

Reporter: Ați furat startul și ați venit la cazare înaintea tuturor?

Ioan Tătaru, turist: Da. Am vrut să venim din timp. Am găsit un peisaj de basm aici.

Cum zăpadă este din belșug la poalele munților, activitățile preferate sunt drumețiile sau plimbările cu snowmobilul.

Tiberiu Vieriu, ghid turistic: În sătucele de la poalele Munților Călimani, pensiunile sunt ocupate sută la sută. Sunt foarte căutate aceste pensiuni datorită faptului că avem zăpadă din abundență.

Pentru mulți români, care lucrează în străînătate, revenirea acasă este ca o poveste.

Diana, româncă stabilită în Spania:Mi se pare super. Nu am fost prin zona asta deloc. Am venit doar în vacanță în România. E super fain aici și nu vezi așa ceva în Spania.

Majoritatea turiștilor vor rămâne în Bucovina până duminică însă unii și-au prelungit vacanța cu încă două, trei zile.

Citiți articolul original pe Stirile ProTV

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.