De ce ar trebui să utilizați un VPN pentru a lucra de acasădoar 4 minute sa citesti articolul

vpn

Cei mai mulți dintre noi au auzit cu siguranță despre rețelele private și cât de eficiente pot fi acestea în ceea ce privește creșterea confidențialității și securității. Cu toate acestea, dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, este posibil să nu utilizați un VPN pentru că nu sunteți sigur de necesitatea unuia sau pentru că timpul este ocupat, ceea ce duce la obținerea unui VPN în partea de jos a listei de priorități. Dar, mai ales dacă lucrați de acasă, achiziționarea unui VPN poate fi o investiție inteligentă, cu mai multe beneficii în afară de securitate și confidențialitate mai bune.

Prin crearea unui tunel criptat între traficul dumneavoastră și oricine încearcă să vă spioneze, un VPN adaugă un grad suplimentar de securitate activității online. VPN-urile sunt utile în timp ce sunteți în oraș și folosiți rețele publice Wi-Fi.

Un VPN vă poate ajuta să vă asigurați confidențialitatea acasă, permițându-vă simultan să accesați conținut în flux care altfel ar fi indisponibil. Deoarece petrecem mult mai mult timp acasă decât obișnuiam, este mai important ca niciodată să știi când ar trebui (și nu ar trebui) să folosești un VPN acasă.

Utilizarea unui VPN oferă o serie de beneficii de confidențialitate și securitate, precum și capacitatea de a vă îmbunătăți viteza internetului, ocolind regulile de prioritizare a datelor stabilite de furnizorul de servicii de internet.

Accesul la un singur server VPN și conectarea la internet printr-un serviciu de abonament VPN terță parte sunt cele două tipuri de VPN-uri disponibile. Orice ai face online, poți folosi acest lucru pentru a-ți ascunde adresa IP. Vă va păstra activitatea privată și anonimă, precum și capacitatea de a vă modifica locația, indiferent dacă lucrați, navigați sau transmiteți în flux video.

Putem fi siguri că rețelele noastre de acasă sunt în cea mai mare parte sigure. Este destul de puțin probabil ca un hoț să fi pătruns, să-ți înlocuiască routerul și apoi să stea pe acolo așteptând să sosească lucrurile bune. Pentru început, este pur și simplu prea multă muncă. Pe de altă parte, atacatorii au nevoie de mai mult de o lovitură de succes pentru a justifica un atac. Ei vor încerca să colecteze cât mai multe date posibil de la cât mai multe victime. Este îndoielnic ca reședința ta are suficient trafic pietonal pentru a justifica un atac, dacă nu locuiești deasupra unui aeroport.

Dar există amenințări de luat în considerare când sunteți acasă. Cel mai mare este de la compania care vă oferă acces la internet.

Închiderile și ordinele de distanțare socială impuse ca urmare a epidemiei de COVID 19 au avut un impact semnificativ asupra practicilor de lucru în ultimul an. Deși acum este în general sigur să se întoarcă la birou, unii oameni lucrează de acasă pe o perioadă nedeterminată, companiile descoperă că sunt mai productivi, fac mai multe și costă mai puțin fără a fi nevoiți să întrețină un birou mare.

De ce să utilizați un VPN?

 1. Utilizarea unui VPN este mai ieftină

Utilizarea unui VPN, indiferent dacă lucrați de acasă din cauza pandemiei de COVID19 sau din orice alt motiv, poate fi mai puțin costisitoare decât naveta la serviciu, chiar și atunci când includeți în costul abonamentului VPN și energia electrică pe care o veți consuma atunci când lucrand de acasa.

 1. Creșterea productivității

S-a dovedit că munca de acasă crește nivelurile de productivitate pentru mulți oameni, mai multe studii și sondaje efectuate de la începutul pandemiei de COVID19, aducând rezultate care arată că oamenii se simt mai productivi și pot face mai multe atunci când lucrează de la distanță. Cu toate acestea, atunci când lucrați de acasă, îngrijorarea cu privire la securitatea și confidențialitatea conexiunii vă poate împiedica nivelul de productivitate, mai ales dacă ați fost victima unei încălcări a datelor în trecut, deoarece este ultimul lucru prin care veți dori să treceți. din nou.

 1. Protecție pe Wi-Fi public

De-a lungul anilor, au fost descoperite diverse riscuri care pândesc în aceste rețele Wi-Fi publice, deoarece acestea sunt mai ușor de interceptat de către hackeri decât Wi-Fi-ul de acasă și de afaceri. Mai rău, s-ar putea să întâlniți rețele Wi-Fi publice false create doar pentru a vă intercepta conexiunea și a vă fura datele. Conectarea folosind un VPN atunci când utilizați Wi-Fi public este cea mai bună modalitate de a vă asigura că conexiunea și datele dvs. sunt sigure, permițându-vă să operați de oriunde cu încredere deplină.

 1. Acces de la distanță la PC-ul de la birou

Unele pachete software VPN conțin și software de acces la distanță, care vă permite să vă conectați de la distanță la desktopul de lucru în timp ce lucrați de acasă. Tot ce trebuie să faceți acum este să vă asigurați că computerul de lucru este pornit, pe care îl puteți delega cu ușurință altcuiva din birou. De cele mai multe ori, acest lucru va necesita utilizarea unui VPN privat, aranjat la locul de muncă, pe care majoritatea angajatorilor sunt încântați să îl ofere dacă vă permite să lucrați cu mai mult succes de acasă.

Astfel, în realitate, dacă „aveți sau nu nevoie” de un VPN în casa dumneavoastră este o chestiune de preferință personală. Există mai multe motive pentru care un VPN de acasă ar putea fi un plus util la armura ta de securitate și confidențialitate, dar cel mai important factor este dacă îl vei folosi sau nu. Nu folosiți un VPN acasă dacă sunteți enervat de vitezele mici ale internetului sau de jonglarea cu mai multe dispozitive de vizualizare.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.