Cum să vă îmbunătățiți abilitățile organizatorice la locul de muncădoar 5 minute sa citesti articolul

abilitati organizatorice la locul de munca

Când începi un nou loc de muncă sau încerci să-ți dezvolți cariera, trebuie să fii bine organizat. Deși puteți enumera abilitățile organizatorice pe CV, folosirea lor este puțin mai dificilă.

Puteți respecta termenele limită și vă puteți gestiona fluxul de lucru mai eficient dacă aveți abilități de organizare. În majoritatea circumstanțelor, abilitățile organizatorice sunt interschimbabile cu gestionarea energiei și a timpului.

Toate aceste abilități sunt esențiale în locul de muncă, iar potențialii angajatori vor să știe că poți ține pasul.

Ce sunt abilitățile organizatorice?

Abilitățile organizatorice sunt cele care permit personalului dumneavoastră să-și îndeplinească sarcinile rapid și eficient. Aceste abilități sunt utilizate pentru a crea structură și ordine în sala de clasă. Productivitatea și performanța sunt, de asemenea, stimulate de abilitățile organizatorice.

Angajații cu abilități organizatorice mari au o înțelegere fermă a managementului timpului și rămân orientați către obiective. Când locurile de muncă sunt bine organizate, există mai puțin stres și un risc mai mic ca lucrurile să meargă prost.

Iată 10 sfaturi despre abilitățile organizatorice care vă vor ajuta angajații să exceleze la locul de muncă:

  1. Gestionarea timpului

Managementul timpului este procesul de gestionare și control strategic a timpului petrecut cu diverse activități. Acest lucru îi va încuraja pe angajați să fie mai creativi și să-și asume noi sarcini.

Deoarece majoritatea personalului tău lucrează de acasă, există numeroase distrageri în acest moment, de la familie la vizitatori. Când acest lucru se întâmplă în mod regulat, totuși, este timpul să acționați.

O strategie bună de gestionare a timpului vă poate ajuta să împărțiți obiectivele enorme în sarcini gestionabile, făcându-i mai ușor pentru personal să le atingă la timp.

Unele dintre modalitățile de utilizare excelentă și eficientă a timpului sunt:

  • Ajutați angajații să-și planifice munca;
  • Cereți să-și prioritizeze sarcinile zilnice;
  • Evitați multitaskingul;
  • Opriți distragerile;
  • Programați-vă pauzele;
  • Acceptă-ți limitările.
  1. Planificare

Cel mai important talent organizatoric al oricărei persoane de succes este capacitatea de a planifica. Planificarea ne ajută să identificăm soluții la toate problemele noastre. Îți ajută personalul să-și concentreze eforturile pe anumite sarcini. Vor fi mai productivi dacă există mai puține distrageri. Gestionarea timpului, delegarea, organizarea fizică și organizarea mentală sunt toate părți ale unei bune planificări.

  1. Programare

Programarea vă va ajuta să deveniți mai organizat. În ciuda faptului că este comparabil cu planificarea, are propria sa semnificație. Programarea este un instrument pentru un management mai bun al angajaților, care este adesea trecut cu vederea. Personalul dumneavoastră va înțelege mai bine sarcina pe care o efectuați dacă o programați. De asemenea, demonstrează angajamentul tău față de jobul tău. Ea simplifică menținerea unui echilibru între mai multe inițiative. Munca, întâlnirile, pauzele și fiecare aspect al zilei tale profesionale fac parte din procesul de programare. Prioritizarea locurilor de muncă este mai ușoară cu ajutorul programării.

Pașii pentru programare sunt:

  • Permiteți angajaților să planifice activitățile de programare;
  • Aranjați activitățile în ordine;
  • Identificați resursele necesare pentru fiecare sarcină;
  • Estimați durata de timp necesară pentru a finaliza fiecare sarcină;
  • Programați dezvoltarea;
  • Monitorizați programul.
  1. Alocare resurselor

Valoarea resurselor este enormă. Pentru a rămâne în limita bugetului, alocarea eficientă a resurselor este esențială. În acest context, abilitățile organizatorice includ conștientizarea resurselor accesibile. Este, de asemenea, să ne dăm seama care echipe vor putea transforma resursele în rezultate economice tangibile. Dacă nu vă puteți măsura resursele, le veți irosi. Nu este întotdeauna posibilă optimizarea tuturor resurselor disponibile în același timp.

  1. Delegare

Procesul de alocare și încredințare a sarcinilor unei alte persoane este cunoscut sub denumirea de delegare. Personalul dumneavoastră nu va putea gestiona fiecare parte a unui proiect pe cont propriu. Delegarea muncii este o abilitate organizatorică vitală, deoarece va necesita mult timp și efort. Un lider bine organizat înțelege punctele forte și punctele slabe ale echipei. Va ajuta la delegarea sarcinilor către oameni care sunt capabili să le gestioneze.

  1. Prioritizare

Prioritizarea presupune aranjarea sarcinilor în așa fel încât cele mai importante să fie finalizate mai întâi. Angajații ar trebui să aibă o înțelegere clară a sarcinii pentru a-i stabili prioritățile mai bine. Ca rezultat, va ajuta la menținerea clarității scopului final.

Îți va face viața mai ușoară și mai puțin stresantă dacă poți prioritiza treburile. Un lider organizat face o listă de lucruri de făcut și știe ce termene limită sunt cele mai importante, permițând o mai bună pregătire. Cu experiență, vei câștiga încredere în capacitatea ta de a determina ce activitate ar trebui să fie terminată prima.

  1. Colaborare

Un grup de angajați care lucrează împreună și își împărtășesc seturile de abilități pentru a atinge un obiectiv comun este denumit colaborare. Colaborarea este avantajoasă atât pentru companie, cât și pentru angajații săi. Este o abilitate de a lucra cu alții care va avea un impact mare asupra rezultatului proiectului. Colaborarea angajaților nu este ceva ce le poate fi impus. Când există o cultură de lucru pozitivă, are loc o bună colaborare.

  1. Setarea de goluri

Fiecare lider cu bune abilități organizatorice ar trebui să fie orientat spre obiective. Ar trebui să poți face distincția între obiectivele pe termen scurt și cele pe termen lung. Rămânând concentrat pe planuri, poți atinge obiectivele cu Eficiență.

Unii dintre pașii pentru stabilirea obiectivelor sunt:

  • Scopuri de brainstorming.
  • Prioritizează obiectivele într-o listă și alege angajații pe care vrei să-i implici
  • Determinați obiectivele și planul de acțiune pentru fiecare scop
  • Treceți în acțiune. Urmărirea continuă a angajaților
  • Evaluați progresul
  • Fiți flexibil în schimbarea obiectivelor în diferite situații
  1. Menținerea eficienței

Eficiența și organizarea merg mână în mână. Eficiența necesită planificare, deoarece proiectele mai bune rulează puținele probleme care apar. A fi eficient vă permite să știți unde vă aflați în orice moment dat. Se datorează organizării bine a lucrurilor pentru a preveni apariția problemelor.

  1. Comunicare

Comunicarea eficientă este una dintre cele mai importante abilități organizaționale. Acesta asigură productivitatea angajaților și un mediu de lucru pozitiv. Și, în urma epidemiei de Covid 19, a devenit și mai important, deoarece majoritatea angajaților sunt acum obligați să lucreze de la distanță.

De asemenea, este esențial să luăm în considerare modul în care liderii se conectează cu adepții lor. Stimulează încrederea și moralul angajaților, ceea ce duce la creșterea productivității la locul de muncă. Un lider competent dedică o cantitate semnificativă de timp și efort pentru a stabili linii clare de comunicare.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.