Elefant.ro a ales VTEX pentru dezvoltarea marketplace-uluidoar 2 minute sa citesti articolul

Dan Sturza elefant ro

VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, este partenerul selectat de elefant.ro pentru dezvoltarea Elefant Marketplace. Acest lucru a permis companiei înființate acum 12 ani să se integreze cu multipli comercianți terți și să-și extindă sortimentul de produse la peste 1,5 milioane.

Platforma headless

Magazinele de tip marketplace reprezintă o tendință în plină ascensiune, iar platforma VTEX oferă această funcționalitate nativ. Cu toate acestea, proiectul elefant.ro a venit cu o provocare: magazinul online își dorea o soluție de marketplace care să funcționeze complementar platformei de comerț deja existente. Cu alte cuvinte, elefant.ro avea nevoie de o platformă headless care să ajute la înregistrarea, listarea și gestionarea unor comercianți, fără însă a schimba identitatea vizuală sau funcționalitățile existente în magazin.

Markeplace-ul nostru a fost lansat în această versiune la începutul acestui an, iar astăzi avem peste 500 de parteneri activi, care au listat peste 270.000 de produse în mai mult de 10 categorii. VTEX ne-a oferit mai mult decât o tehnologie cu care să dezvoltăm Elefant Marketplace. Ne-a oferit flexibilitatea și versatilitatea necesare pentru a implementa viziunea noastră de business, permițându-ne să fim agili și receptivi la mesajele pieței și să ne adaptăm rapid la evoluția comerțului digital”, spune Dan Sturza (foto), coordonatorul proiectului Elefant Marketplace și Business Development Manager la elefant.ro.

Integrare fără a întrerupe funcționarea

O astfel de abordare a permis integrarea de noi comercianți în platforma Elefant.ro, fără a întrerupe funcționarea normală a magazinului online și fără a aduce schimbări pentru utilizatorii finali. Practic, cumpărătorii elefant.ro au avut acces la noi categorii de produse de la comercianți verificați, putând în același timp să-și continue achizițiile obișnuite.

Arhitectura unică a acestui proiect nu este doar o premieră pe piața românească, cât și o dovadă a viziunii clienților VTEX. Prin transformarea naturală a magazinului într-un marketplace, elefant.ro a reușit să-și extindă baza de clienți, fidelizându-i în același timp pe cei existenți și oferindu-le mai multe sortimente de produse”, adaugă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.