Manuscrito, aplicația care îi învață pe copii să scrie de mână, caută testeridoar 3 minute sa citesti articolul

manuscrito

Manuscrito, aplicația pentru tablete care ajută copiii să își îmbunătățească scrisul de mână într-un mod interactiv, lansează o campanie de testare. Startup-ul caută 500 de persoane care să încerce aplicația și să ofere feedback și sugestii de îmbunătățire pentru produs. Dacă ești părinte, te invităm alături de cel mic să fii unul dintre testeri și să ajuți echipa Manuscrito.

Manuscrito este una dintre cele mai premiate aplicații ale anului 2022 și este creată de o echipă de șase studenți din Cluj.

”Vrem să schimbăm modul în care copiii învață scrisul de mână și pentru asta trebuie să fim cât mai aproape de ei, de părinți și de învățători pentru a îmbunătăți aplicația, răspunzând direct nevoilor celor mici. Primii utilizatori, cei pe care îi invităm să testeze aplicația, au șansa să își lase amprenta pe viitorul produsului prin feedback care va sta la baza următoarelor iterații ale aplicației Manuscrito”, a declarat Tudor Tișe, Chief Executive Officer, Manuscrito.

Aplicația oferă feedback instant folosind algoritmi de Inteligență Artificială, dezvoltați special pentru a îndruma elevii în procesul învățării scrierii de mână.

Despre Manuscrito, aplicația care aduce bastonașele în secolul XXI, am povestit pe larg în acest interviu.

Manuscrito s-a născut ca idee în noiembrie anul trecut, iar de atunci proiectul a crescut mult, a câștigat o serie de competiții foarte importante la nivel național și internațional, iar la începutul lui 2023 echipa pregătește lansarea beta a aplicației, o variantă premergătoare lansării oficiale.

Varianta beta este dedicată testării și îmbunătățirii produsului. Echipa Manuscrito își dorește astfel să obțină feedback și sugestii de optimizare în mod direct de la utilizatorii principali ai aplicației, respectiv copiii între 5-8 ani. Părinții, educatorii, profesorii care își doresc să se înscrie pentru testarea aplicației alături de cei mici o pot face aici.

Manuscrito este o aplicație care își dorește să ajute profesorii, nu să îi substituie. Folosind aplicația, copiii pot exersa și acasă scrisul de mână, în mod independent, fără a fi nevoie de supravegherea unui adult: prin activități recreative și cu ajutorul pinguinului Rito, personajul principal al aplicației, cei mici aprofundează scrisul de mână într-un mod distractiv. Întrucât aplicația poate fi folosită și fără a fi conectată la internet, Manuscrito poate ajunge în cele mai izolate colțuri ale țării, contribuind astfel în mod direct la scăderea analfabetismului din România.

Manuscrito este unul dintre cele trei startupuri câștigătoare ale ediției 2022 a acceleratorului anual dedicat soluțiilor tehnologice educaționale Innovators for Children, finanțat cu 8.000 de euro.

În 2022, Manuscrito a mai câștigat premiul pentru cea mai bună aplicație educațională din Europa, Africa și Orientul Mijlociu la Microsoft Imagine Cup, premiul cel mare la finala Innovation Labs, este câștigător al Fondului de Inovare și Experimentare Cluj-Napoca și participant în finala din Madrid a concursului NTT Global eAwards și finala din Berlin a concursului Stage Two.

Programul de accelerare Innovators for Children și-a ales câștigătorii ediției 2022 în luna septembrie, în cadrul evenimentului Pitch Day, unde nouă antreprenori au prezentat nouă soluții pentru wellbeingul și educația copiilor și a adolescenților din România. În urma selecției juriului, Manuscrito, ONE Learning și Investory au fost desemnați câștigători și au fost selectați pentru a doua etapă a programului, în care au învățat noțiuni importante de business, dar și despre industria în care activează.

Startupurile câștigătoare își vor prezenta evoluția din lunile de program dar și impactul și experiența de accelerator, precum și planurile de viitor în cadrul evenimentului final “3 soluții digitale pentru educația copiilor”, care are loc pe data de 15 decembrie 2022. Cei care doresc să urmească live evenimentul final sunt invitați să se înscrie aici.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.