Investiție de peste 80.000 euro în revoluționarea traficului rutier: Zer0, aplicația de ridesharing destinată călătoriilor inter și extraurbanedoar 3 minute sa citesti articolul

aplicatia de ridesharing zero c

Viitorul mobilității este aici, odată cu lansarea aplicației de ridesharing Zer0. Singura platformă din România care oferă o soluție economică și sustenabilă la poluarea urbană și la traficul cotidian, Zer0 este destinată atât călătoriilor interurban, cât și celor în afara orașului, pe distanțe mai lungi.

În aplicația Zer0, șoferii care călătoresc pe distanțe scurte, de până la 60 km, își pot înscrie cursele și pot primi solicitări de la utilizatori din proximitate. Toți userii înscriși în platformă au acces la un număr nelimitat de curse interurbane, în baza unui abonament lunar de 30 de lei. Astfel, activitățile cotidiene care necesită deplasare în oraș devin mai sustenabile, mai avantajoase și mai distractive, reducând considerabil amprenta de carbon a utilizatorilor.

În cazul curselor pe distanțe lungi, în afara orașului, Zer0 pune la dispoziția utilizatorilor o interfață care le permite să calculeze și prețul călătoriei, alegând, ulterior, plata numerar sau card.

aplicatia de ridesharing zero a

În timp ce aplicația oferă o alternativă sustenabilă care economisește resurse financiare și de timp, aceasta aduce numeroase beneficii utilizatorilor. Reducerea ambuteiajelor, a costurilor de combustibil, căutarea și achitarea locurilor de parcare și, implicit, reducerea stresului asociat cu acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care Zer0 le oferă.

Aplicația a fost deja lansată, în urma unei investiții de peste 80.000 euro, bani alocați dezvoltării aplicației și, implicit, tehnologiei pe care o încorporează. Până la finalul anului 2023, compania își propune să atingă un număr de cel puțin 5.000 useri în aplicație, clienți și companii.

Zer0, călătorie fără stres și beneficii multiple pentru utilizatori și mediu

Platforma de ridesharing este răspunsul găsit de George Rizica, fondator al companiei Zer0, la impactul pe care poluarea atmosferică îl are asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

La nivel european, 68% dintre decesele asociate poluării sunt cauzate de poluarea aerului. La nivel național, cifrele devin cu atât mai îngrijorătoare cu cât România se află pe locul 88 în lume la capitolul poluare cu particule fine, 20% dintre decesele înregistrate în țară fiind corelate cu poluarea atmosferică, dublu față de media Uniunii Europene.

Traficul rutier din România generează cea mai mare poluare atmosferică, în proporție de 70%. București, Cluj-Napoca și Brașov sunt cele mai afectate orașe, poluarea fiind datorată emisiilor produse de vehiculele vechi și disel. În plus, efectele traficului sunt resimțite nu doar în mediu, ci și în starea de spirit a călătorilor. În București, cel mai aglomerat oraș din UE, pe parcursul unui an, șoferii și pasagerii petrec aproximativ 198 de ore suplimentare în trafic, echivalentul a opt zile și șase ore.

aplicatia de ridesharing zero b

“Conceptul de ridesharing revoluționează traficul rutier, oferind, în același timp, o soluție avantajoasă de a călători. Zer0 este singura platformă care își propune să transforme transportul interurban într-unul mai sustenabil și convenabil.  Factorii decizionali care au dus la dezvoltarea și lansarea aplicației au urmărit efectele pe care milioanele de mașini din trafic le au asupra sănătății oamenilor, asupra nivelului de stres pe care îl provoacă ambuteiajele, dar și asupra mediului înconjurător, în ansamblu. Zer0 nu doar că oferă userilor o cale sigură și distractivă de a ajunge din punctul A în punctul B, ci schimbă lumea în bine. Șoferii și pasagerii se bucură de o călătorie plăcută și accesibilă, în timp ce reduc semnificativ efectele poluării atmosferice datorate traficului rutier.”, a declarat George Rizica, Fondator și CEO aplicația Zer0.

Zer0, călătorii sustenabile și economice pentru companii

Aplicația Zer0 este adresată atât clienților persoane fizice, cât și companiilor care doresc să încurajeze angajații să călătorească sustenabil. Prin înscrierea flotelor companiilor în aplicație, angajații pot împărți călătoriile spre și de la birou cu alți utilizatori din apropiere, contribuind astfel la un mediu mai curat.

O astfel de abordare ajută organizațiile să își întărească angajamentul față de mediu, completând astfel strategiile de responsabilitate socială. “Feedback-ul primit de la reprezentanții companiilor cu care am demarat proiecte pilot a fost mai mult decât pozitiv, angajații fiind entuziasmați că pot contribui activ la un mediul mai curat și la reducerea traficului”, declară George Rizica.

George Rizica

George Rizica, fondator și CEO Zer0

Absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE, George Rizica a lucrat timp îndelungat în industria aviației. În 2014 s-a alăturat companiei aeriene Blue Air, nelansată încă la acel moment, unde a ocupat poziția de Sales & Charter Manager până în 2008, ulterior deținând funcția de Director de Planning & Revenue Management, până în 2020.

Până în anul 2021 a oferit consultanță în aviație, ca mai apoi să aleagă calea antreprenoriatului și să dezvolte aplicația Zer0.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.