Smarty App, aplicația de mobilitate lansată de unul dintre cofondatorii Clever Taxidoar 2 minute sa citesti articolul

smartiy aplicatie

Alexandru Dumitru, unul dintre fondatorii Clever Taxi, revine în domeniul aplicațiilor de mobilitate cu prima aplicație care asigură patru metode de plată.

Smarty Ride Tech anunță lansarea oficială a aplicației de mobilitate urbană Smarty App, care poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Smarty App este și prima aplicație ce permite plata curselor prin patru metode: cash, card, criptomonede, corporate (conturi destinate special companiilor).

Lansarea Smarty App vine în contextul în care un jucător mare din industria de mobilitate a ieșit recent din piață, lăsând o bună parte din cererea de curse de taxi neacoperită.

“Este un moment perfect pentru apariția unei aplicații moderne, care să suplinească dispariția unui mare jucător din piață. Credem că tehnologia poate face casă bună cu experiența șoferilor de taxi și poate transforma radical industria de mobilitate din România, într-un moment în care se simte o nevoie acută în acest sens. Cererea zilnică din ce în ce mai crescută de mobilitate urbană determină apariția de noi tehnologii și soluții pentru deplasare și vrem ca Smarty să fie un one-stop-shop pentru nevoia de transport a oamenilor”, a declarat Alexandru Dumitru, fondator Smarty.

Echipa tehnică ce a dezvoltat Smarty App are peste 10 ani de experiență în domeniul aplicațiilor de mobilitate.

Alexandru Dumitru este unul dintre fondatorii Clever Tech, companie care a lansat pe piață în urmă cu mai bine de un deceniu aplicația de taxi Clever Taxi.

Clever Taxi a făcut obiectul unuia dintre cele mai de succes exit-uri dintr-un business cu aplicații mobile acum cinci ani.

La momentul respectiv, prin intermediul Clever Taxi fuseseră deja comandate peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de orașe din România.

La nivel național, Smarty App are deja câteva mii de șoferi înrolați în sistem, toți acceptatori de plată cu card, cash sau criptomonede și care sunt pregătiți să preia comenzile pasagerilor.

Pe termen lung, Smarty Ride Tech își dorește să aducă în piață conceptul MaaS (Mobility as a Service) sub formă de club de mobilitate, în care pasagerii vor avea la dispoziție transportul multimodal cu taxi, trotinete, biciclete, mașini electrice, și în care comunitatea participă activ la dezvoltarea rețelei de transport cu propriile dispozitive.

Trotinescu, serviciu prezent în platformă și încă nelansat, va da posibilitatea persoanelor fizice și companiilor să pună pe stradă propria flotă de trotinete sau biciclete pentru a fi închiriate prin intermediul platformei.

De asemenea, startup-ul românesc are în vedere extinderea pe segmentul de închiriere a mașinilor electrice și a celor fără șofer.

Pasagerii care doresc să încerce Smarty App pot descărca aplicația disponibilă pe terminalele cu Android și iOS, prin intermediul Google Play și App Store.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
  • PAUNESCU SORIN
    4 ianuarie 2023 at 11:18

    Bună ziua! În Târgoviște când veniți? Vă așteptăm!

Adauga un comentariu

Alții au citit și...

Newsletter

Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.