AIMinded, startup medtech, caută până la 400.000€ pe platforma Rōnindoar 4 minute sa citesti articolul

aiminded

Startup-ul românesc AIMinded, care a dezvoltat o soluție care folosește inteligența artificială pentru generarea automată de conturaje ale organelor cu risc și tumorilor (în câteva minute, față de 3-4 ore prin mijloace manuale), a demarat o campanie pe platforma de crowdfunding Rōnin. Startup-ul urmărește obținerea unei finanțări între 100.000 și 400.000 de euro, pe care să-i investească în dezvoltarea tehnologiei și a echipei.

Startup-ul medtech AIMinded care furnizează soluții de inteligență artificială cu aplicabilitate în medicină, preponderent în oncologie, a demarat o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin.

Compania țintește obținerea unei finanțări de 100.000 de euro care să reprezinte o investiție în dezvoltarea tehnologiei și a echipei. Startup-ul urmărește ca soluția AIMinded să fie produsă pe scară largă de companiile specializate în echipamente pentru radioterapie.

Soluția AIMinded vine în ajutorul medicilor radioterapeuți și al pacienților diagnosticați cu cancer.

Algoritmul dezvoltat de compania din Timișoara analizează CT-uri și produce conturaje ale organelor cu risc și tumorilor în doar câteva minute, față de 3, 4 ore cât durează această operațiune medicală efectuată prin metodele clasice. Algoritmul inteligent ajută la optimizarea calității tratamentelor și accelerarea fluxului de lucru cu 90% față de metodele standard, esențială în tratamentele oncologice.

AIMinded este o tehnologie de creștere a fiabilității contururilor și posibilitatea ca CT-urile să fie analizate direct în format 3D.

”Soluția noastră vine în ajutorul specialiștilor oferindu-le un tool de mare precizie în imagistica medicală. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să beneficieze de servicii medicale de calitate mai bună și de șanse suplimentare de vindecare. Suntem convinși că AIMinded poate face o diferență semnificativă în acest sens. Algoritmul dezvoltat de noi este de real ajutor medicilor, pentru că le furnizează în câteva minute informațiile de care au nevoie și astfel au la dispoziție mai mult timp pe care să-l dedice îngrijirii pacienților.”, spune Alexandru Vesa, CEO-ul companiei.

AIMinded își propune să revoluționeze fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical

Evaluată la peste 11 miliarde de dolari anul trecut, piața globală a soluțiilor de inteligență artificială în medicină va crește conform estimărilor la peste 188 miliarde de dolari până în 2030. Cu capacitatea de a optimiza eficiența și precizia actului medical, procesul de diagnosticare și tratare, utilizarea inteligenței artificiale în zona medicală devine tot mai intensă la nivel global.

În România, conform Globocan, în 2020 s-a înregistrat un număr de 98.000 de cazuri de pacienți diagnosticați cu cancer, dintre care 50.000 au pierdut bătălia cu boala. Una dintre cauzele statisticii morbide este urmarea tardivă a tratamentului.

Aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer au nevoie de radioterapie, însă există un număr mic de specialiști pentru atât de mulți bolnavi. AIMinded își propune să fie soluția inovatoare care revoluționează fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical din secțiile de radioterapie ale spitalelor și clinicilor.

”AIMinded este o companie cu un potențial uriaș de scalare, care propune o soluție inovatoare, de absolută necesitate nu numai în România, ci și dincolo de granițe. Suntem convinși că inteligența artificială va revoluționa modul în care se face medicină și ne bucurăm că un startup timișorean vine pe piață cu o soluție de top care îmbină tehnologia cu actul medical. Este un business al viitorului, cu potențial uriaș, care trebuie sprijinit acum”, spune Ovidiu Ghiman, CEO Rōnin, platformă de crowdfunding care permite susținerea proiectelor favorite de business cu contribuții minime pornind de la 100 euro.

O experiență personală dramatică transformată în business

”În urmă cu câțiva ani, mama mea a fost diagnosticată cu o formă de cancer.”, povestește Alexandru Vesa.

”A fost o perioadă dificilă, pe care am depășit-o cu bine. Experiența aceasta mi-a deschis ochii asupra nevoilor din sistemul medical și, corelat cu pasiunea mea pentru inteligență artificială, a adus la dezvoltarea soluției AIMinded.”, mai spune CEO-ul startup-ului, care reunește o echipă formată din medici radioterapeutiși specialiști în software.

Cu convingerea că programele de inteligență artificială pot revoluționa tratarea cancerului, AIMinded își dorește ca, în urma campaniei de finanțare de pe Rōnin, nu doar să dezvolte tehnologia actuală, ci și modelul de business, pe care să-l exporte în afara granițelor țării, unde să fie folosit pe scară largă în clinicile de radioterapie.

”Acest mod de a utiliza inteligența artificială poate avea o aplicabilitate largă, într-o mulțime de domenii ale medicinei. Iar rezultatul ar fi un sistem de sănătate mult îmbunătățit, cu un grad mai mare de precizie, eficiență și confort – pentru pacienți și medici”, spune Alexandru Vesa.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.