eSave, soluția ce promite căldură dar și facturi la energie reduse cu 50%doar 4 minute sa citesti articolul

andrei neagu ceo esave

Criza energetică și costul ridicat al facturilor sunt două elemente care ne-au dat de furcă în acest an. O echipă care a trecut prin programul de accelerare Orange Fab, eSave, vine cu o soluție care ne-ar putea scuti de mulți bani și de bătaie de cap.

Așa cum ne povestește Andrei Neagu, cofondator și CEO al dyamand, startup-ul care a adus pe piață soluția eSave, aceasta a apărut apărut ca un răspuns la criza energetică.

În plus, Andrei și echipa sa au identificat în ultimii ani un sector al pieței imobiliare unde soluțiile „smart” nu au fost încă adoptate.

Adică hotelurile, clădirile publice, școlile, spitalele, muzeele, universitățile. Pe scurt, orice clădire care are mai mult de 50 de calorifere. ”Cu alte cuvinte, acolo unde clientul final plătește, direct sau indirect, o suma fixa pentru utilitati”, precizează Andrei.

Soluția eSave se bazează pe tehnologia dyamand și Inteligența Artificială. Practic, cu ajutorul unor valve inteligente cu care comunică în timp real, eSave reușește să optimizeze costurile facturilor de încălzire cu până la 50%.

Soluția care elimină pierderile de căldură

În esență, eSave este un sistem digital bazat pe valve inteligente și Inteligența artificială, cu ajutorul căruia se poate planifica și controla încălzirea în fiecare încăpere. Datorită comunicării în timp real, sistemul detectează și elimina pierderile de căldură atunci când ferestrele și ușile sunt deschise. Sistemul aduce și un plus de confort utilizatorilor prin echilibrarea hidraulică a instalației pentru a asigura temperatura dorită în fiecare spațiu.

”eSave este concepută ca o platformă software la care, datorită tehnologiei pe care o deținem, putem adăuga diverse sisteme/dispozitive care aduc un plus de valoare clienților noștri. În a doua partea a acestui an am creat o soluție dedicată sistemelor de încălzire ce utilizează calorifere dar pentru anul ce urmează planificăm extinderea soluția și către sistemele de ventilație”, explică Andrei.

Din punctul său de vedere, faptul că piața energiei nu pare să revină la valorile dinaintea pandemiei face cu atât mai atractivă folosirea soluției eSave.

”Este adevărat ca și partea de sustenabilitate este un aspect esențial pentru clienții noștri. Aceste aspecte ne determină să ne extindem atât geografic cât și spre clădiri mai noi unde caloriferele nu mai sunt prezente”, completează el.

Povestind despre competiția de pe această nișă, Andrei Neagu spune că sunt și alte soluții pe care consumatorii le au la îndemână, mai ales pentru cladirile rezidentiale, dar atunci cand vorbim despre mai mult de 50 de radiatoare, ”competitorii noștri fie au limitări în ceea ce privește conectivitatea, fie vin cu extra costuri de mentenanță, cum ar fi schimbarea periodică a bateriilor”.

”Tehnologia pe care noi o oferim depășește cu mult rezultatele obținute de competitorii noștri din Europa, atât din punct de vedere al numărului de unități instalate și al reducerilor de costuri, cât și prin faptul că, pentru a funcționa, sistemul își produce propria energie electrică generată prin schimbul de căldură”, adaugă cofondatorul eSave și dă și un exemplu.

Astfel, din rezultatele obținute până în acest moment de către echipa startup-ului, pentru încălzirea aceluiași spațiu pe parcursul unei zile, valva eSave a consumat 1.4kW, în timp ce pentru o valvă termostatică manuală, consumul a fost de 16kW.

Extindere în România cu ajutorul Orange Fab

”eSave se concentrează asupra optimizării consumului atunci când vorbim despre încălzire. Un lucru foarte important de menționat este că sistemul nostru se concentrează, în primul rând, pe confortul utilizatorului, iar apoi, cu ajutorul algoritmilor pe care îi utilizăm, optimizăm cantitatea de agent termic (apă fierbinte) din fiecare calorifer”.

esave

Andrei ne-a vorbit și despre următoarea etapă în dezvoltarea soluției eSave, anume extinderea pe piața de desfacere, atât în vestul cât și în estul Europei, precum și creșterea echipei (formată acum din 6 persoane care acoperă atât partea de programare software cât și partea de vânzări). Și, așa cum ne preciza deja, unul dintre planurile echipei este de a se concentra și pe aducerea pe piață a sistemelor de încălzire prin ventilație. Iar nu în ultimul rând, să atragă o rundă de finanțare.

În ceea ce privește extinderea la nivel local a eSave, cheia, așa cum o vedere Andrei Neagu, a fost parteneriatul cu Orange. De altfel, echipa trecut în acest an prin acceleratorul Orange Fab. ”În prezent discutăm implementarea soluției noastre în câteva proiecte pilot, atât în clădiri de patrimoniu, cât și în școli”, spune Andrei și adaugă faptul că în Orange Fab și Orange, în general, a găsit cel mai bun partener pentru a oferi serviciile eSave și în România, pe lângă susținere primind și partea de conectivitate de care au nevoie pentru această soluție.

”Personal, am colaborat în trecut cu Orange pe partea de cercetare, iar atunci cand am început eSave ne-a fost destul de ușor să reluăm colaborarea. Până acum am fost plăcut surprinși de interesul colegilor din departamentul de vânzări și de dorința lor de a aduce cât mai aproape de clienții lor tehnologia și soluția eSave”, afirmă Andrei.

Recomandarea sa, având în vedere această experiență? Ca orice startup tech din străinătate ce dorește să se lanseze pe piața din România să aplice pentru un loc în cadrul Orange Fab.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.