Data mining, AI și social hunting, tehnologii care fac recrutarea cu 70% mai bunădoar 3 minute sa citesti articolul

recrutarea ai

Procesele de recrutare devin tot mai complexe, în actualul context al pieței muncii, și apelează la tehnologii avansate, precum data mining, inteligența artificială sau social hunting, care reușesc să reducă cu până la 70% timpul în care companiile își găsesc angajați, potrivit True People, companie specializată în headhunting cu ajutorul tehnologiei.

În contextul carenței accentuate a forței de muncă, dar și a cerințelor tot mai mari din partea companiilor, apetența pentru serviciile de tip headhunting a luat amploare și se simte o creștere de până la 33%, față de anii precedenți. Cele mai multe companii care au apelat la servicii de headhunting au fost din domenii precum IT, media, telecom, retail, FMCG, luxury products și gaming.

Odată cu parteneriatul cu Catenon, True People a reușit să își crească capacitatea de livrare, de până la 70% .

“De la data mining la inteligența artificială și social hunting, multe astfel de tehnologii sunt integrate astăzi în procesele de recrutare folosite de True People. Printr-un parteneriat încheiat acum mai bine de un an cu unul dintre cei mai mari jucători globali din domeniu – Catenon, am reușit să răspundem nevoilor din piață cu soluții inovatoare, care eficientizează întregul proces și în același timp răspund mult mai exact nevoilor fiecărei companii când vine vorba de angajații de pe pozițiile de management. Cu know how-ul unei rețele globale de headhunting și procese tehnologice moderne reușim astăzi să reducem cu până la 70% timpul de recrutare. Dacă până nu de mult companiile așteptau chiar și 9 luni pentru a găsi candidatul perfect care să îndeplinească toate cerințele, acum, cu ajutorul tehnologiei, reușim să găsim în 2 luni candidatul ideal”, a declarat Elena Georgescu, fondator și CEO True People.

În prezent, procesele True People reușesc să atragă si sa valideze talente cu instrumente de e-sourcing avansate (AI research, data mining, social hunting, etc) , combinate cu cele de calibrare și evaluare psihometrică și mijloace multimedia de profilare și raportare. Astfel, recrutarea devine mult mai eficienta și transparentă și companiile se bucură de un control mult mai mare al întregului proces. În plus, prin parteneriatul cu Catenon, care are operațiuni pe cele cinci continente, dispersia geografică între candidați și evaluatori este eliminată, iar informațiile sunt disponibile în timp util și de oriunde.

„Tehnologia permite o automatizare a unor procese manuale și reprezintă un beneficiu ca timp, mai ales pentru partea de cercetare a pieței sau de raportare și profilare pentru clienți. Dincolo de beneficiul timpului câștigat însă, aceasta ajută într-un domeniu foarte important pentru succesul unei recrutări și anume în a ajunge la cât mai mulți oameni care pot fi candidați finali. Tehnologia de care dispunem reușește să împingă mesaje și anunțurile de recrutare către anumite huburi, comunități specifice unde se găsesc profesioniștii căutați, prin motoare de inteligență artificială pentru generarea de contacte, extracția de date (data mining), modalitatea de gestionare eficientă a acestor date (data scraping) etc”, explică Elena Georgescu.

După pandemie, companiile și-au reluat activ căutarea de angajați, mai ales în domeniile afectate de măsurile impuse pe fondul Covid-19 și au inclus posibilitatea de muncă remote. Actualul context geopolitic nu și-a pus amprenta încă asupra planurilor de dezvoltare ale companiilor, astfel că multe își continuă planurile și vizează creșterea numărului de angajați. Estimările indică o creștere a serviciilor de recrutare, mai ales în zona de headhunting, lucru care va determina tot mai multe companii din industrie să apeleze la tehnologie.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.