77% din oameni cumpără doar de la branduri pe care le urmăresc în social mediadoar 4 minute sa citesti articolul

ecommerce

În ultimii ani, ca urmare a contextului socio-economic, evoluției tehnologiei și dezvoltării online-ului, obiceiurile, preferințele și nevoile de consum ale oamenilor s-au schimbat și s-au adaptat prezentului, care favorizează mediul digital.

Sursele de informare, cumpărăturile, entertainment-ul sunt un click sau la un touch distanță, ceea ce acoperă nevoia de acces rapid la informații, produse, servicii și distracție.

Însă, oamenii au conștientizat că au nevoie în mod direct de socializare, de interacțiune fizică cu familia, prietenii și colegii lor, că au nevoie de petrecere a timpului liber în natură, că au nevoie de experiențe reale pentru a duce un stil de viață împlinit și sănătos. Totodată au devenit mai atenți în ceea ce privește alegerile sustenabile prin care protejează mediul înconjurător și viitorul noilor generații.

Având în vedere și aceste aspecte, două dintre tendințele pentru 2023 în comunicare și promovare sunt: experiențele hibride (care îmbină online-ul cu offline-ul) și integrarea sustenabilității în viața oamenilor, în strategiile de business și de brand

„Călătoria consumatorului către brand este indicat să fie una personalizată, educațională, inspirațională și realizată într-un mod autentic și relevant astfel încât să genereze un impact optim și totodată sustenabil. În 2023, oamenii se așteaptă la mai multă autenticitate de la branduri și la campanii de promovare care să ofere mai mult entertainment online, offline și hibrid și mai puțin advertising”, spune Mara Eliza Barza, specialistă în Comunicare, PR & Brand Building și fondatoarea agenției boutique SundayPR.

Granița dintre online și offline este din ce in ce mai greu de delimitat. De aceea, conform opiniei fondatoarei SundayPR, Mara Eliza Barza, companiile ar trebui să aibă în vedere crearea de campanii de promovare care să mixeze cât mai eficient offline-ul cu digitalul.

Alte tendințe pentru 2023 în ceea ce privește comunicarea și promovarea companiilor și brandurilor sunt:

  • Conținutul video. Peste 50% dintre consumatori își doresc mai mult conținut video de la brandurile favorite sau pe care le urmăresc, fie că este vorba de video-uri pe website și youtube, reels în social media sau podcast-uri video.
  • Conținutul interactiv. Acest tip de conținut combină informațiile statice cu cele interactive, ca de exemplu: chestionare și sondaje în social media, live shopping cu etichetarea produselor și link direct către website.
  • Brand awareness. Creșterea imaginii brandurilor de companie și brandurilor personale (independente sau din echipa unei companii). Brandul de companie devine mai puternic și capătă mai multă valoare atunci când este asociat cu un brand personal, cu o figură reprezentativă și inspirațională din echipă.

Conform unor statistici din piață, aproximativ 80% dintre consumatori trebuie să aibă încredere într-un brand pentru a lua în considerare să cumpere de la acesta, aproximativ 50% dintre consumatori ar aloca sume mai mari în branduri în care au încredere, 65% dintre consumatori spun că oamenii din echipa unui brand le influențează decizia de a cumpăra și 77% dintre consumatori preferă să cumpere de la brandurile pe care le urmăresc pe rețelele sociale.

  • Comunicări bazate pe date, dar care să pună în prim-plan emoționalul. Oamenii au nevoie de emoții, se conectează cu un brand atunci când îi descoperă latura umană, când brandul empatizează cu ei, când comunică cu ei și le înțelege nevoile.
  • Influencer marketing a devenit un fenomen. Proiectele cu influenceri sunt esențiale în strategiile și campaniile de promovare întrucât aiută business-urile să se conecteze cu publicul consumator, presupun timp rapid pentru implementare și acces rapid la rezultate. În trend vor fi proiectele cu micro-influenceri (<10k urmăritori) care au un impact mai mare, chiar dacă aceștia au comunități mai mici

Instagram este canalul de social media preferat de brandurile care integrează în campaniile de promovare proiecte cu influenceri. 61% dintre consumatori au încredere în recomandările influencerilor.

“Fie că sunteți la început de drum cu business-ul vostru, că sunteți într-un business care a migrat recent de la offline la online, sau că este un business cu experiență pe piață, indiferent de momentul în care vă aflați și obiectivele stabilite aveți nevoie de o strategie de Comunicare și PR pentru a vă remarca, pentru a deveni vizibili, pentru a căpăta notorietate și credibilitate, pentru a deveni un brand cunoscut și popular, pentru a vă crește business-ul și a genera plus valoare în toate activitățile pe care le desfășurați. Cuvintele cheie în PR și business pentu 2023 sunt: adaptabilitate, autenticitate și relevanță!”, spune Mara Eliza Barza, specialistă în Comunicare, PR & Brand Building și fondatoarea agenției boutique SundayPR.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.