Dacia Spring, „motorul” vânzărilor mașinilor electrice din Româniadoar 2 minute sa citesti articolul

dacia spring 2

Românii au început să cumpere din ce în ce mai multe mașini electrice. Motivul? Lansarea Daciei Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni.

Înmatriculările mașinilor electrice au crescut în luna noiembrie, o lună în care mulți proprietari și-au primit modelul Spring. De asemenea, la creșterea vânzărilor modelelor electrice a contribuit și Programul Rabla Plus.

Astfel, cota de piață a vehiculelor electrice și hibride a ajuns la 14,2% din totalul pieței, cifre care erau greu de imaginat în urmă cu câțiva ani.

Piața mașinilor electrice „profită”, de asemenea, și de scăderea livrărilor mașinilor cu propulsie pe benzină sau motorină, care nu pot fi fabricate din lipsa semiconductorilor.

Cresc vânzările la mașinile electrice în România

Potrivit G4Media.ro, care citează o analiză a Profit.ro, volumul mașinilor complet electrice a ajuns la 4.301 de unități, un număr dublu față de anul trecut (2.111 unități). Asta înseamnă o creștere de 103,7%.

Dacia Spring este cel mai accesibil model electric din Europa. S-au vândut deja 1.537 de exemplare în România, constructorul de la Mioveni fiind lider în acest top.

Pe locul secund se află Volkswagen, unde cele mai comercializate vehicule în România sunt modelele e-Up, urmat de ID.3 şi ID.4.

În top urmează Hyundai, iar cele mai populare modele ale constructorului sud-coreean sunt Kona şi Ioniq. Topul este completat de Renault, cu modelul ZOE, și de Skoda, cu modelul Enyaq.

Dacia Spring, cel mai accesibil vehicul din Europa

Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni, a fost desemnată „Cel mai accesibil vehicul din Europa”, de către juriul AutoBest. Este, de altfel, primul model electric care primește această distincție.

Juriul a fost compus din 32 de ziariști din Europa, care au desemnat modelul Spring ca fiind cel mai bun și accesibil vehicul de pe Bătrânul Continent.

Cât costă Dacia Spring în România

Prețul pentru varianta Confort Plus a Daciei Spring a ajuns să fie 19.100 de euro, în luna noiembrie. Perioada de așteptare pentru cei care comandă acest model este între opt și zece luni.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Citiți articolul original pe Promotor

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.