Vladimir Putin a luat în vizor România. A spus-o fără menajamente: „Au trişat, ce nu e clar?!”doar 2 minute sa citesti articolul

vladimir putin Romania

Vladimir Putin a luat în vizor România. Liderul rus a făcut o declarație fără menajamente în cadrul conferinței de presă de final de an. Președintele este nemulțumit de acțiunile NATO din ultima vreme și a precizat că țara lui nu are nicio vină pentru creșterea prețurilor la gaze naturale în Europa.

Motivul pentru care Vladimir Putin a luat în vizor România

Vladimir Putin s-a făcut foc și pară în timpul conferinței de presă, după ce a fost întrebat dacă poate garanta că Rusia nu va ataca Ucraina sau alt stat. Liderul rus susține că, dimpotrivă, NATO ar trebui să îi dea garanții că nu va porni acțiuni militare împotriva țării sale. Oficialul a făcut referire și la România.

„Ne-am apropiat noi de frontierele Statelor Unite şi ale Marii Britanii? Ei s-au apropiat de noi. Iar acum spun: Ucraina va fi stat membru NATO. Ulterior, vor apărea sisteme de armament. Dumneavoastră cereţi garanţii din partea mea, dar dumneavoastră trebuie să oferiţi garanţii.
În anii 1990, ni s-a spus că NATO nu se va deplasa deloc spre est. Şi ce s-a întâmplat? Ne-au înşelat în mod grosolan. Au fost cinci valuri de extindere a Alianţei Nord-Atlantice. Iar acum apar sisteme de armament corespunzătoare în România şi Polonia”, a spus Vladimir Putin.

Anterior, administrația Vladimir Putin a mai criticat de numeroase ori inițiativa Statelor Unite ale Americii de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Oficialii din Rusia consideră că aceste sisteme pot fi utilizate și în scop ofensiv.

De cealaltă parte, SUA și NATO au transmis că scopul instalațiilor antirachetă în Europa este de a contracara amenințările din Iran, iar Coreea de Sud ar intenționa doar să se apere în fața pericolelor din Coreea de Nord.

Negocierile dintre Rusia, Statele Unite ale Americii şi NATO cu privire la garanțiile de securitate cerute de Administrația Vladimir Putin vor avea loc la începutul anului viitor, după cum a anunțat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Vladimir Putin, despre învinuirea Rusiei pentru prețurile mari la gaze în Europa

De asemenea, Vladimir Putin a spus joi că Rusia este învinuită pe nedrept pentru prețurile-record la gaze naturale din Europa. Liderul de la Kremlin susține că Gazprom îşi îndeplineşte toate obligaţiile în cu privire la livrări, iar statele care au încheiat contracte pe termen lung, cum este Germania, se bucură în prezent de preţuri mult mai mici.

Vladimir Putin susține că Europa și-a creat singură propriile probleme cu gazele naturale și că ar trebui să și le rezolve. Liderul rus a adăugat că bănuieşte că o parte din gazele ruseşti transportate în Germania a fost revândută Ucrainei.

Citiți articolul original pe Read More

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.