Cum reperezi cei mai talentați angajațidoar 3 minute sa citesti articolul

talente cu potential

Dacă dorești să ai în jurul tău talente care să contribuie prin calitățile lor, dar și prin modul de abordare a anumitor situații, provocări sau task-uri, trebuie să știi să reperezi anumite caracteristici în comportamentul lor.

După ce să te ghidezi în căutarea de talente cu potențial

Sunt de încredere

Aceștia sunt punctuali, își ating obiectivele în termenul limită stabilit și duc sarcinile la îndeplinire cât mai bine posibil. Ei nu caută scuze atunci când lucrurile nu merg conform planului, ci își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și lucrează pentru a găsi soluții la orice probleme care apar.

Pentru a avea angajați de încredere, oamenii din jurul lor trebuie să le inspire această încredere, în special managerii sau team leaderii. Cei din urmă ar trebui să acționeze în consecință, iar membrii echipei le vor prelua exemplul.

Sunt jucători de echipă

Ei înțeleg că succesul companiei este un efort colectiv și sunt dispuși să-și facă partea pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele. Sunt cooperanți, respectuoși și comunicăm eficient cu colegii lor.

Pentru a avea angajați care lucrează bine în echipă, managerii trebuie să le ofere șansa de a lucra împreună, de a crea proiecte și de a atinge obiective care necesită un efort colectiv.

Sunt proactivi

Ei nu așteaptă instrucțiuni sau îndrumări pentru a obține noi sarcini. În schimb, preiau inițiativa și găsesc modalități de a îmbunătăți procesele, de a eficientiza operațiunile și de a crește eficiența. Ei caută mereu oportunități de a învăța și de a se dezvolta și sunt dispuși să-și asume noi provocări pentru a-și extinde abilitățile și cunoștințele.

Sunt responsabili

Ei înțeleg că acțiunile lor au consecințe și sunt dispuși să accepte feedback constructiv atunci când este necesar. Sunt deschiși criticilor constructive și iau măsuri pentru a-și îmbunătăți performanța pe baza feedback-ului pe care îl primesc.

Sunt adaptabili

Ei sunt capabili să facă față schimbărilor și incertitudinii fără a deveni copleșiți de situație. Sunt flexibili și capabili să-și ajusteze abordarea atunci când este necesar pentru a satisface nevoile în continuă evoluție ale organizației.

Sunt etici

Ei susțin valorile și standardele companiei și acționează cu integritate în toate situațiile în fața cărora sunt puși. Sunt onești, respectuoși și îi tratează pe ceilalți cu demnitate și profesionalism.

Angajații buni sunt o componentă esențială a oricărei organizații de succes. Sunt de încredere, buni coechipieri, proactivi și responsabili. Orice manager trebuie să caute angajați care să aibă aceste caracteristici pentru a contribui la bunăstarea companiei și trebuie să acționeze în așa fel încât să își îndrume angajații existenți spre a dobândi aceste calități.


Ți-a plăcut articolul despre cum să identifici talente cu potențial? Citește și: 

De ce ar trebui să acorzi o atenție sporită hobby-urilor
Paradoxul alegerii sau când prea multe opțiuni dăunează grav deciziei
Cum îți sabotează supraanalizarea calea spre succes


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wearehr.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.