5 moduri de a gândi ca un antreprenor în cariera tadoar 6 minute sa citesti articolul

gandeste ca un antreprenor in cariera

Este perfect adevărat ceea ce se spune și anume că antreprenoriatul nu este pentru oricine. Poate că nu ai mijloacele necesare sau posibilitatea să pornești o afacere pe cont propriu sau poate nu este acum momentul potrivit. Totuși există ceva ce aparține domeniului antreprenorilor ce poți folosi și tu zilnic pentru a putea să îți creezi o carieră extrem de solidă și, de ce nu, chiar să te desprinzi la un moment dat de ideea de a lucra pentru alții și a începe propria ta afacere.

gandeste ca un antreprenor in cariera

Felul specific de a raționa al unui antreprenor cu experiență te va ajuta să devii câștigător în cariera personală. Pe lângă ideea ce sta la baza oricărui antreprenor de succes și anume aceea că trebuie să învingă orice ar fi există și multe alte modalități de a gândi care te pot propulsa către culmile maxime ale carierei proprii. Am creat mai jos o listă cu toate acele idei, modalități de a gândi specifice celor ce dețin o afacere, dar care, la rândul lor te pot ajuta și pe tine să evoluezi în carieră. 

Pune pasiune în ceea ce faci

Dacă meseria pe care o practici te face să te duci cu drag la servici, ești fericit să descoperi noi fațete ale sale și orice are legătură cu aceasta te entuziasmează peste măsură, atunci cu siguranță vorbim despre pasiune în ceea ce faci. Antreprenorii sunt mânați de pasiune pentru domeniul și nișa în care activează și de cele mai multe ori sunt ghidați tocmai de acest sentiment pentru a crea p afacere proprie.

Evaluează felul în care te simți la locul tău de muncă actual, dacă ai senzația că este o corvoadă să mergi la servici, dacă te simți plictisit sau neinteresat de domeniul în acre activezi sau dacă ești nemulțumit de companie sau cei care o conduc, atunci mai mult ca sigur că primul pas spre o carieră de succes este să schimbi ceva. Fie că schimbi compania, fie că schimbi domeniul cu totul, dacă ceva te nemulțumește profund sau te plictisește atunci nu este cazul să insiști și să continui să faci ceva în care nu vei excela niciodată pentru că nu ți se potrivește. Nu te simți prins într-o capcană. Chiar dacă ai senzația că nu ai cum să faci altceva, că ar fi prea mult, prea târziu sau nepotrivit, te asigur că nu este așa. Sigur, dacă vei schimba meseria sau domeniul de activitate, sigur vei avea o perioadă mai grea la început, dar în cele din urmă vei reuși să faci mult mai multe decât prins într-un job care nu ți se potrivește. 

Fii curajos

Orice antreprenor are curajos, trebuie să aibă, pentru că dacă acesta nu există, atunci, cu siguranță, nici afacerea nu există. Capacitatea și curajul de a-ți asuma riscuri sunt parte din natura unui antreprenor. Similar, și pentru tine în cariera ta, curajul trebuie să primeze și să învingă teama.

Vorbește, exprimă-te cu glas tare atunci când ai o idee sau când dorești ceva anume să se realizeze. Nu trebuie să pornești de la început cu chestiuni majore, ci poate cu mici sugestii sau cu propuneri la scară de organizare a biroului sau legat de consumul de anumite resurse. Nu uita că dacă nu vei propune tu o idee, altcineva o va face și va culege laurii. Faptul că ai curajul de vorbi, de a propune și de a face sugestii pertinente chiar și în cele mai importante întâlniri și chiar în fața superiorilor de rang cel mai mare arată nu numai inițiativă, dar și un curaj ce te recomandă ca fiind un bun conducător, în cele din urmă. 

Joacă-te în permanență cu ideile

Joaca cu ideile sau brainstorming sunt extrem de importante în structura gândirii oricărui antreprenor. Dacă ne gândim bine fără a analiza în mod continuu noi idei, fără a cugeta asupra viitorului și asupra acelor soluții sau lucruri la care nu s-au gândit încă, niciun conducător de afacere nu va putea progresa. Iar din punct de vedere antreprenorial bătutul pasului pe loc este egal cu falimentul.

Din ce în ce mai multe companii creează spații special amenajate sau condiții anume în spațiul birourilor care să favorizeze și să stimuleze brainstorming-ul. Alocă o oră pe zi pentru a îți da voie să cugeți asupra ideilor ce îți ocupă mintea sau pentru a căuta noi idei. Joacă-te! Fă asocieri de cuvinte, creează diverse variante prin care poți veni cu idei noi sau poți da o formă nouă unora mai vechi. 

Găsește soluții și fii eficient în ceea ce faci

Ideea corporatistă că plimbarea unor hârtii din stânga în dreapta reprezintă muncă nu are nicio valoare din punctul de vedere al eficienței. Un antreprenor nu are niciodată intenția de a trage de timp sau de a tergiversa rezolvarea unei probleme sau a unei sarcini specifice lui. Acesta nu vrea decât să rezolve sigur, rapid și bine ceea ce are de făcut pentru a putea să se ocupe de altceva. Cu alte cuvinte tot ceea ce face și tot ceea ce cere de la angajații săi este eficiență.

Nu te lăsa purtat dintr-o parte în alta sau dus cu vorba. Încearcă pe cât posibil să rezolvi problema sau sarcina alocată chiar dacă vei depune tu mai mult efort. Nu accepta răspunsuri de tipul: „Nu am toate datele, mai am nevoie de la Simona de alte informații” sau „Nu se poate realiza la noi” sau „dacă vrei să te ajut va trebui tu să colectezi aceste date de la cutare sau cutare”. Insistă, până la momentul în care persoana respectivă se va plictisi să te amâne și va face treaba doar ca să scape de tine.

Dacă ești convins că ceva se poate face, atunci încearcă să găsești soluții pentru a face lucrul respectiv sau măcar variante ale sale ce se apropie de ceea ce dorești. 

Ieși în evidență și aspiră la cât mai mult

O afacere pentru a avea succes trebuie să se delimiteze în mod clar de celelalte din domeniul său, să găsească acel punct sau amănunt ce o face deosebită. Sarcina de a găsi exact acel ceva ce deosebește afacerea personală de a altora din domeniu îi revine antreprenorului. Similar, tu va trebui să găsești acea trăsătură, acel avantaj din meseria ta ce te face deosebit și te scoate în evidență față de ceilalți colegi ai tăi. Fiecare este mai priceput la ceva anume chiar dacă lucrează în același loc și în același domeniu. Dacă vei reuși să găsești acea trăsătură unică a ta va trebui de asemenea să o și utilizezi la maximum și să profiți de avantajele specifice pe care ți le aduce.

Nu trebuie să îți fie frică să îți dorești mai mult în cariera ta, dar, evident, și în viață. Există o idee generală în lume că este bine să fii mulțumit cu ceea ce ai, să abordezi viața realist și practic și să eviți să visezi. În realitate cei care și-au permis să visele au reușit să ajungă mai departe atât în carieră, cât și în viață. Acel tip de visare proactivă este cel care stă la baza ambiției personale de a ajunge să realizezi visele respective.

CONCLUZIE

Dacă vei încerca să aplici cele cinci idei principale de mai sus în cariera ta, vei descoperi că poți ajunge mult mai departe decât ți-ai fi imaginat vreodată. În plus, este foarte posibil ca în viitor să descoperi că antreprenoriatul ți se potrivește mai mult decât ai fi crezut. Astfel vei fi motivat și impulsionat să creezi propria ta afacere și să gândești ca un antreprenor … pentru că asta ești.

 

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.