Windows 11, se lanseaza pe 5 octombriedoar 2 minute sa citesti articolul

windows 11 lansare 5 octombrie

Microsoft a declarat  că va începe să ofere upgrade-uri gratuite pentru Windows 11, următoarea versiune a sistemului său de operare desktop, pentru computerele eligibile de pe 5 octombrie.

Windows, lansat inițial în 1985, rămâne o piesă cheie a afacerii Microsoft. În al patrulea trimestru fiscal , Windows a realizat venituri de 6,6 miliarde de dolari, reprezentând 14% din vânzările totale ale companiei de software și hardware. O lansare cu succes a Windows 11 ar putea asigura în continuare viitorul francizei, succes de care ar putea beneficia beneficia și alte părți ale afacerii Microsoft, precum Azure și Office.

Așa cum a făcut-o pentru actualizările anterioare, Microsoft va folosi datele de pe dispozitiv și alți factori pentru a determina ce dispozitive vor primi prima ofertă de upgrade, a scris directorul general de marketing Windows Aaron Woodman într-o postare pe blog .

Pe computerele care rulează Windows 10 si care au componentele necesare pentru a rula Windows 11, caracteristica Windows Update va anunța utilizatorii când actualizarea este disponibilă. De asemenea, utilizatorii pot accesa „Setări> Sistem> Actualizare Windows” de pe calculatorele lor pentru a verifica manual dacă actualizarea este gata.

Woodman a indicat o varietate de computere Windows 10 care pot fi cumpărate acum și pot face upgrade la Windows 11 mai târziu, inclusiv Dell XPS 13, HP Spectre x360 și Lenovo Yoga Slim 7i Pro, precum și propriul Surface Pro 7 de la Microsoft.

Windows 11 aduce un aspect modern , cu colțuri rotunjite și pictograme ale aplicației afișate în centrul barei de activități. Sunetele noi sunt concepute pentru a fi mai puțin deranjante. Microsoft a reproiectat meniul Start, magazinul de aplicații și aplicația Setări și este mai ușor să aranjați mai multe ferestre de pe ecran. Și aplicațiile Android vor fi disponibile pentru instalare prin intermediul Appstore-ului Amazon.

Nu există nicio garanție că toată lumea va dori să facă upgrade la noul sistem de operare, având în vedere popularitatea masivă a predecesorului său. Microsoft a lansat Windows 10 în 2015, făcând din aceasta cea mai lungă perioadă de timp pe care o versiune de Windows a fost pe piață înainte de o înlocuire. A devenit cel mai popular sistem de operare pentru PC din lume, cu 1,3 miliarde de dispozitive active lunare. Microsoft va continua să sprijine Windows 10 până în 2025, iar compania sugerează oamenilor să rămână cu el dacă computerele lor nu pot rula Windows 11 și nu vor să cumpere un PC nou.

Pe 24 iunie, Microsoft a anunțat Windows 11 ca succesor al Windows 10 și l-a pus la dispoziția testerilor înscriși în programul Windows Insider patru zile mai târziu. De atunci, Microsoft a lansat șapte actualizări incrementale care conțin modificări ale caracteristicilor și remedieri de erori. Acum compania se pregătește să pună la dispoziția multor mai mulți clienți o versiune finală de Windows 11 și să facă producătorii de dispozitive să înceapă să vândă PC-uri noi care rulează sistemul de operare.

Microsoft a declarat săptămâna trecută că va sprijini Windows 11 atunci când rulează pe o varietate de procesoare pentru PC, inclusiv cipuri Intel fabricate încă din 2016. Compania se așteaptă ca toate dispozitivele care îndeplinesc cerințele Windows 11 să primească actualizarea gratuită până la mijlocul anului 2022 , a scris Woodman.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.