Instagram va cere utilizatorilor să introducă data nașterii ca parte a noilor protecții pentru copiidoar 3 minute sa citesti articolul

moduri de a folosi instagram pentru afacerea dvs

Instagram face noi pași în efortul său de a proteja mai bine utilizatorii mai tineri, în conformitate cu viitoarele modificări de regulament, cerând tuturor utilizatorilor care nu și-au introdus data nașterii să facă acest lucru în aplicație.

ig birthday1

După cum explică Instagram :

„Am fost clari că vrem să facem mai mult pentru a crea experiențe mai sigure și mai private pentru tineri. Pentru a face acest lucru, trebuie să știm câți ani au utilizatorii de pe Instagram, așa că am început să le cerem membrilor să ne împărtășească ziua de naștere dacă nu au distribuit-o anterior. ”

Asa cum reiese si din postarea mentionata, Instagram va notifica utilizatorilor să își adauge ziua de naștere, iar in cazul in care toate aceste notificari sunt ignorate, utilizatorii vor fi blocați din aplicație până când vor adăuga informațiile solicitate. Instagram spune că va afișa noile solicitări „de câteva ori” înainte de a implementa restricții de utilizare.

În plus, Instagram va începe să ceară informații despre data nașterii oamenilor atunci când afișează ecrane de avertizare pe postări, ca o altă măsură pentru a determina utilizatorii să își introducă vârsta.

ig birthday2

Aceasta va forța în mod esențial toți utilizatorii să introducă informațiile despre vârstă, pe care Instagram le poate utiliza apoi pentru a gestiona și proteja mai bine utilizatorii mai tineri de expunerea nedorită în aplicație.

Aceasta nu este prima masura luata de Instagram cu privire la siguranta utilizatorilor mai tineri, in martie, Instagram a implementat noi restricții pentru adulții care doresc să trimită mesaje utilizatorilor cu vârsta sub 18 ani, în timp ce în iulie, Instagram a adăugat un nou procedeu prin care adaugă în mod implicit utilizatorii mai tineri în conturi private. Instagram explica: “Oriunde putem, vrem să-i oprim pe tineri să intre in contact cu adulți pe care nu-i cunosc sau pe care chiar daca ii cunosc nu sunt interesati sa intre in legatura cu ei. Credem că conturile private sunt cel mai bun mod de a preveni acest lucru. Așadar, începând din această săptămână, oricine are sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări) va fi adaugat implicit într-un cont privat atunci când se va alătura Instagram.”

În același timp, Instagram lucrează in continuare la proiectul său „Instagram pentru copii”, proiect care insa a fost foarte criticat in Statele Unite, dar Facebook a declarat în repetate rânduri că va continua să il dezvolte.

Ideea, din perspectiva Facebook, este că, oferind o aplicație Instagram dedicată pentru utilizatorii mai tineri, aceasta va reduce impulsul tinerilor de a se înscrie la Instagram-ul clasic, dar rămâne de văzut dacă într-un sfârșit acest lucru va funcționa astfel.

Insa dupa succesul pe care il are Facebook Messenger pentru copii cu mai mult de 7 milioane de utilizatori , Facebook a capatat o anumită experiență în impactul unor proiecte asemanatoare.

Poate că Instagram pentru copii va fi pana la urma o solutie buna insa va trebui să așteptăm și să vedem.

Desigur, tinerii vor putea în continuare să incalce aceste noi reguli introducând o zi de naștere falsă, astfel aceasta procedura nu este una infailibila, ca atare – dar Instagram va lucra in continuare la implementarea de sisteme pentru a detecta și acest lucru: „ După cum am împărtășit recent, cu ajutorul inteligenței artificiale vom putea estima varsta unor utilizatori folosind de exemplu postările gen „La mulți ani ”. În viitor, dacă cineva ne spune că depășește o anumită vârstă și tehnologia noastră ne spune altfel, îi vom arăta un meniu de opțiuni pentru a-și verifica vârsta. Tot acest proiect este încă în stadiu incipient dar așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe în curând. ”

Așa cum am menționat, este un nou pas în efortul Instagram si Facebook de a reglementata și îmbunătăți protecția utilizatorii mai tineri. Și dacă un utilizator minte cu privire la vârsta sa pentru a avea acces la aplicație, acest lucru ar putea absolvi în mod legal Instagram sau Facebook de răspundere în astfel de cazuri.

Noile solicitări vor începe să apară pentru utilizatorii Instagram care nu și-au introdus anterior vârsta în aplicație din această săptămână.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.