Vrei o cariera în web design? Iată de unde să începidoar 3 minute sa citesti articolul

pexels lukas 574069

Domeniul IT este în continuă dezvoltare, lucru care a generat de-a lungul anilor o explozie de meserii noi spre care oamenii au început să se orienteze. Printre acestea se numără și web design-ul care, odată cu evoluția tehnologiei, a devenit foarte căutat de către marea majoritate a companiilor prezente în online.

Dacă te gândești să începi o carieră în web design, trebuie să știi că această meserie necesită o serie de cunoștințe, atât de programare, cât și principii de bază în design, dar și o doză mare de creativitate.

Dacă în prezent nu deții prea multe cunoștințe în domeniu, le poți dobândi participând la cursuri de web design, fizic sau online. Acestea costă în jur de 1000€ și cuprind toate noțiunile de care ai nevoie pentru a urma această profesie.

Dacă situația ta financiară nu îți permite această investiție, trebuie să știi că poți solicita credite rapide pentru a-ți finanța cursurile și a-ți urma visul.

Totodată, poți fii autodidact, însă plaja de informații este una foarte mare și te poate copleși. Participând la un curs, lucrurile vor fi mai bine organizate, iar traineri cu experiență te vor învăța diverse strategii și îți vor corecta eventualele greșeli.

Ce trebuie să știi ca web designer?

Să stabilim mai întâi ce face mai exact un web designer. Pe scurt, un web designer asigură planificarea și crearea de site-uri web.

Acest lucru implică abilități de structurare a informației într-o interfață simplă pentru utilizator astfel încât să fie cât mai ușor de navigat. Asta înseamnă că web designerul trebuie să stăpânească și să știe cum să folosească corect elementele de design, precum linii, forme, textură, culoare și direcție, dar și elementele de programare.

Așadar, cu ce începi?

Primul pas este învățarea limbajului HTML, pentru ca informația care se dorește a fi transmisă să poată fi interpretată de browsere.

În continuare, trebuie să înveți CSS (Cascading Style Sheets), un limbaj de stilizare a elementelor HTML, folosit pentru a defini stilurile utilizate în paginile web.

Pentru că vorbim totuși despre design, trebuie să stăpânești neapărat unul sau mai multe programe de grafică. În acest sens, ai mai multe opțiuni din care poți alege, cum ar fi Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe XD, Figma, Sketch.

Pentru a putea face lucruri mai complexe, poți să înveți și un limbaj Server Side, adică un limbaj de programare care funcționează cu o bază de date pe un server, prin care se pot lua măsuri de securitate. PHP este unul dintre cele mai populare, dar poți alege și Perl, Node.js sau .NET., dacă lucrezi în Windows.

De asemenea, este recomandat să cunoști și un limbaj Client Side, cum este Javascript tehnologia AJAX, un limbaj utilizat de cele mai mari firme IT, precum Google sau Facebook.

O carieră de web designer necesită multă creativitate și perfecționare constantă. Acest domeniu al viitorului este în continuă dezvoltare, astfel că va trebui să ții pasul cu noutățile și să înveți lucruri noi regulat.

Cursuri de Web Design

Cursurile de specializare sunt concepute în așa fel încât orice persoană, fără experiență și având doar cunoștințe de operare pe calculator, în urma asimilării temeinice a noțiunilor de web design și programare predate, într-o perioadă relativ scurtă de timp (de obicei câteva luni), să ajungă să stăpânească procedeele de lucru de bază.

De asemenea, aceste cursuri sunt structurate conform noilor cerințe privind formarea profesională a adulților, ce impun tehnici de învățare bazate pe aplicații practice, pentru o bună înțelegere și aplicare a informațiilor teoretice.

Un aspect important în alegerea cursurilor este ca acestea să fie acreditate. Nu toate cursurile oferă certificare, iar pentru a profesa în acest domeniu, este posibil ca unele firme sau unii clienți să-ți ceară acest lucru.

Astfel, alege un curs care oferă certificate oficiale, emise de către Departamentul de Examinări Internaționale Cambridge sau de către corporații și organizații software de top, cum ar fi Microsoft, Adobe, Zend, Oracle, Google și Autodesk. Unele certificate pot conține și lista tematică a noțiunilor învățate în cadrul cursului.

Aplicând pentru un credit de nevoi personale, vei putea lua parte la aceste cursuri unde să dobândești toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a începe drumul în noua ta carieră de web designer.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.