România trece prin COVID ca printr-un război mondial (Adevărul)doar 4 minute sa citesti articolul

romania covid

România trece prin COVID ca printr-un război mondial (Adevărul)

Deși oficial COVID-19 a răpus 57.847 de români, în realitate numărul acestora este mult mai mare, depășind 100.000 de decese de la începutul pandemiei.

Așa susține doctorul în neurobiologie al Universității Southern California, din Los Angeles, Mihail Bota, care a prelucrat datele Institutului Național de Statistică.

Acesta arată că în ultimul an și jumătate au murit de două ori mai mulți români decât în mod normal, iar ceilalți 50.000 de români care și-au pierdut viața din cauze inexplicabile au decedat din cauza efectului de COVID lung.

Pierderile României într-un an şi jumătate de pandemie sunt mai mari deja decât pierderile directe de pe front din al Doilea Război Mondial, în 4 ani, susține Mihail Bota, doctor în neurobiologie.

Pe larg în Adevărul.

5 întrebări despre vaccinarea copiilor sub 12 ani (Libertatea)

Părinți din toată lumea au aceleași îngrijorări cu privire la vaccinul anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani, aprobat deja de Agenția Europeană a Medicamentului.

Un studiu, realizat de IRES, în România, în luna noiembrie, pe un eșantion de 900 de persoane, arată că 67% dintre părinți nu vor să își vaccineze copiii între 5 și 11 ani.

Școala 9 a vorbit despre eficiența și riscurile vaccinului cu mediucl primar pediatru Mihai Gafencu, fost manager al Spitalului Louis Țurcanu din Timișoara. Doctorul a ținut ses iuni de informare cu profesorii și directorii de școli din județ. Crede în puterea exemplului, așa că fiica lui de 10 ani va fi printre primii vaccinați.

În Libertatea, ediția tipărită, și pe pagina de internet Școala 9 găsiți răspunsul la întrebările:

  • Este vaccinul sigur și eficient pentru copiii între 5 și 11 ani?
  • Ce conține vaccinul și cum se administrează?
  • Sunt efectele secundare la copii diferite de cele la adulți? Pot să apară probleme cardiace?
  • Este în regulă să primească vaccinul anti-COVID odată cu alte vaccinuri? Dar dacă a trecut prin boală?
  • Cum îi imunizează alte țări pe micii cetățeni?

Alegerile pentru un nou CSM, miza din spatele sancționării unor judecători (Europa Liberă)

Excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj de către Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuie privită în contextul mai larg al alegerilor pentru viitorul CSM.

Acțiunea în forță a șapte dintre cei nouă membri ai Secției pentru judecători în materie disciplinară are legătură cu alegerile pentru noul CSM, alegeri care vor avea loc anul viitor.

Miza votului dat de judecătorii Bogdan Mateescu, Lia Savonea, Margareta Ţînţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu, care au optat pentru excluderea din magistratură a lui Cristi Danileț și a judecătoarelor Gabriela Baltag și Evelina Oprina care au votat pentru diminuarea salariului cu o pătrime în cazul Dănileț este de a transmite un avertisment judecătorilor reformatori care ar îndrăzni să candideze anul viitor pentru CSM.

„Acest pumn în nasul magistraturii independente are rolul de a intimida eventualii candidați reformiști. Cele șapte persoane din Secția pentru judecători nu mai reprezintă de mult sistemul judiciar. Doresc să-și păstreze influența în următorii 6 ani, nimic altceva. Pentru acest lucru gândesc diverse strategii, inclusiv organizarea de alegeri în martie anul viitor, în condițiile în care până acum alegerile s-au ținut toamna târziu”, a declarat un magistrat pentru Europa Liberă.

Excluderea din magistratură a lui Danileț, care a postat pe o platformă de socializare două clipuri inofensive – când face câteva mișcări de karate într-o piscină și cum tunde un gard viu cu un fierăstrău – vine la pachet cu sancționarea disciplinară a altor cinci judecători de la Curtea de Apel Constanța. Cei cinci „deviaționiști” sunt recunoscuți pentru pedepsele dure date în mai multe procese de corupție.

Scandalul Șoșoacă – Rai Uno, relatat de un jurnalist român, martor la evenimente (Revista 22)

Delia Marinescu a fost „fixer” ( intermdiar și traducător) pentru jurnalista Lucia Goracci și echipa sa de la Rai Uno, veniți în România pentru a face un reportaj despre pandemie și vaccinarea anti-COVID.

Jurnalista de la Scena9 relatează, pe Facebook, cum au mers la biroul de avocatură al Dianei Șoșoacă, cum i-a primit aceasta, „cu un zâmbet larg și cu farfuriuțe cu covrigei și alune” și care a fost momentul ce a declanșat conflictul.

Ea afirmă că ar fi fost încuiați în birou de către senatoare, că Goracci a reușit să iasă, astfel că ar fi rămas încuiați în apartament ea, cameramanul și editorul de la Rai, împreună cu Diana Șoșoacă, cu soțul ei și cu un bărbat. Jurnalista româncă spune că au filmat și Șoșoacă, și ea, iar senatoarea a amenințat-o că va „plăti pentru asta”.

Delia Marinescu povestește și cum ar fi ajuns să fie ținuți timp de 8 ore la secția de poliție, unde ar fi fost percheziționați și lăsați să plece doar după venirea consulului Italiei.

Postarea, aici.

Citiți articolul original pe RFI

Negarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.