5 sfaturi pentru a vă păstra datele în siguranță în timp ce călătorițidoar 4 minute sa citesti articolul

siguranta in timp ce calatoresti

Vacanțele pot fi un moment prielnic pentru relaxare și fericire. Însă distracția și petrecerea timpului liber în spirite bune se pot opri dacă datele dumneavoastră personale sunt compromise în timpul călătoriei. Rezervarea vacanțelor și a călătoriilor ar putea pune în pericol informațiile dumneavoastră personale, din cauza pașilor greșiti în modul în care vă pregătiți să plecați, modul în care comunicați în timpul vacanței și ceea ce împărtășiți pe social media. Drept urmare, noi ne-am gândit la câteva sfaturi care v-ar putea salva și păstra datele în siguranță în timp ce călătoriți în această vară. După cum probabil știți, informațiile personale sunt practic gratuite pentru oricând vă folosiți dispozitivele într-o rețea nesecurizată – cum ar fi WiFi-ul dintr-un coffeeshop sau un aeroport. Deci, înainte de a-l atinge, consultați aceste sfaturi și pregătiți dispozitivele pentru drum! Iată 5 dintre aceste sfaturi:

Fii precaut folosind Wi-Fi public

Cum am menționat și mai sus, mulți fac greșeala să se conecteze la wi-fi public atunci când călătoresc pentru că este convenabil și la îndemână. Puțini știu, de fapt, cât de sigure sunt acestea. În mod implicit, o mare parte din informațiile dumneavoastră sunt vizibile pentru oricine are instrumentele potrivite pe măsură ce se deplasează pe o rețea fără fir. Rețelele care au nevoie de o parolă nu sunt mult mai bune decât cele care nu au nevoie. Trebuie să presupui că alte persoane se pot conecta la rețeaua pe care o și tu folosești. După ce au făcut acest lucru, toate datele pe care nu le protejați sunt expuse riscului. Cineva poate sta literalmente să bea o cafea în timp ce computerul lor scanează și salvează informațiile dumneavoastră personale.

Unul dintre pericolele conexiunii Wi-Fi publice este acela că infractorii cibernetici pot intercepta date prin ceea ce este cunoscut sub numele de atac „man-in-the-middle”. Informațiile contului bancar, parolele și numele de utilizator, practic orice date pe care le trimiteți sau le primiți pot fi interceptate de hackeri din aceeași rețea publică.

În acest caz, ar trebui fie să nu vă conectați la Wi-Fi deloc, fie să instalați un VPN (Virtual Private Network) atunci când îl folosiți. În termeni simpli, un VPN vă permite să vă conectați la un server în altă parte a lumii și criptează toate informațiile care trec între dumneavoastră și acesta. Opțiunile gratuite includ TunnelBear și CyberGhost, care pot fi, de asemenea, actualizate la servicii cu plată nerestricționate. În plus, asigurați-vă că ați căutat un serviciu care să poată fi utilizat atât cu laptopuri, cât și cu dispozitive mobile concomitent (astfel încât să le puteți utiliza pe ambele în același timp) și care spune în mod specific că funcționează în China. Dacă funcționează acolo, este posibil să funcționeze oriunde.

Totodată, rețineți că este mult mai greu să interceptați rețelele celulare decât Wi-Fi. Dacă faceți ceva sensibil și aveți acces la date celulare la un preț rezonabil de pe telefon sau tabletă, nu ezitați să utilizați mobile data.

Folosiți opțiunea de Backup a datelor

Știm cu toții cât de plictisitor este să facem asta, dar ne va scuti de evenimente neplăcute, cu siguranță! Laptopurile sunt furate, hard disk-urile se rup, telefoanele cad în toaletă, cardurile de memorie se corup. Se întâmplă lucruri rele și trebuie să vă pregătiți pentru ele! Cum protejați acele fotografii de neînlocuit fără să vă faceți griji despre ele 24/7? În primul rând, dacă faceți fotografii/videoclipuri cu aparatul asigurați-vă că o să copiați în fiecare zi toate fotografiile noi pe care le făceți pe laptop. Nu le scoateți de pe cardul de memorie. Nu uitați: cardurile de memorie sunt ieftine și mici, așa că puteți călători cu mai multe. Când cardul este plin, schimbați-l cu unul nou, dar nu formatați (ștergeți imaginile) cardul mai vechi. Dacă fotografiați cu telefonul puteți face același lucru. În al doilea rând, este posibil să aveți deja o soluție de backup în cloud. Mozy, Crashplan și Carbonite sunt toate alegeri populare și chiar Dropbox sau Google Photos pot funcționa.

Verificați în mod regulat conturile „sensibile”

Crearea unui obicei de-a monitoriza conturile financiare sensibile înainte de a părăsi hotelul pentru o zi de vizitare a obiectivelor turistice, vă poate salva de la multe necazuri. Verificați-le din nou și când ajungeți acasă. Cu cât observați mai repede un comportament neobișnuit sau înșelător, cu atât mai bine. Nu uitați să vă deconectați de la conturi de fiecare dată când le utilizați.

Folosiți întotdeauna cod pin sau parolă și activați criptarea!

Configurați-vă întotdeauna un cod PIN sau o parolă pe dispozitivul dumneavoastră. Durează doar câteva secunde și este un bun factor de descurajare pentru hoții obișnuiți. Pe laptop, utilizați o parolă lungă care nu apare într-un dicționar și nu este ușor de ghicit. Dacă telefonul sau tableta dumneavoastră acceptă numere PIN mai mari de patru cifre, utilizați una – și dacă utilizați un model actual de iPhone sau iPad, activați și scanerul de amprente Touch ID.

Dacă numerele PIN și parolele sunt bune pentru a păstra ochii hoților departe de informațiile dumneavoastră personale, criptarea face același lucru pentru cei care sunt mai profesioniști. Chiar dacă cineva scoate hard disk-ul din laptop sau reușește să nimerească parola, datele dumneavoastrp rămân protejate. Fără parola corectă, informațiile sunt doar o colecție de caractere aleatorii. Este ușor de configurat pe majoritatea dispozitivelor și este sau va fi activat în curând în mod prestabilit pe noile dispozitive iOS și Android.

Activați urmărirea și ștergerea de la distanță

Software-uri precum Prey, Find My iPhone și Android Device Manager oferă toate diverse funcții pentru depistarea dispozitivului furat. Acestea pot raporta locația, pot face fotografii și videoclipuri, alarme sonore, pot afișa mesaje pe ecran și multe altele și au ajutat la reunirea multor oameni cu device-urile lor. Asigurați-vă că acestea sunt configurate și funcționează corect înainte ca dispozitivele să dispară!

 

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.