MetaWealth, platforma de investitii în imobiliare, s-a lansat în Româniadoar 3 minute sa citesti articolul

MetaWealth

Startup-ul Fintech MetaWealth, cu birouri în Dublin și Toronto, s-a lansat și în România, conectând vânzătorii de active imobiliare cu micii investitori/cumpărătorii printr-o nouă oportunitate de investiții pentru industria imobiliară.

Lansare internațională

Lansarea în România coincide cu lansarea internațională a fintech-ului în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Canada, și vine pe fondul unei îngrijorări globale accentuate referitoare la stabilitatea sistemelor operaționale bancare din Statele Unite ale Americii.

„Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna o investiție mult mai sigură, mai ales în perioade turbulente când valoarea banilor se depreciază și activele intangibile își pierd valoarea”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Când ne-am imaginat prima dată proiectul MetaWealth, eu și partenerii mei am vrut să aducem laolaltă industriile pe care le cunoaștem cel mai bine – imobiliare și tehnologie – pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revoluționar perfect sincronizat cu lumea de astăzi. Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai solide din Europa și a fost mereu un partener puternic și de încredere pentru domeniul imobiliar, dar ne bucurăm să lansăm MetaWealth în acest context și să punem la dispoziția dezvoltatorilor locali o platformă care îi ajută să își ducă proiectele la nivelul investițional global.”

Cine sunt antreprenorii

Printre fondatorii și proprietarii MetaWealth se numără doi investitori și dezvoltatori imobiliari cu experiență – Michael Topolinski și Richard McLaughlin-Duane – cu un portofoliu cumulat de investiții și proiecte imobiliare în dezvoltare de 1,3 miliarde de dolari, Amr Adawi, un antreprenor cu experiență directă în dezvoltarea unor startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde dolari, și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs, care aduce în proiect o experiență aprofundată acumulată lucrând cu portofoliul de companii și startup-uri existente și potențiale al GS Growth Equity Group.

„Investiția în proprietăți imobiliare este un proces complex, care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist și implică verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietății, închirierea acesteia și gestionarea ei ulterioară”, spune Darren Carvalho, co-fondator. „Prin intermediul MetaWealth, oricine poate obține beneficiile economice ale investițiilor în proprietăți imobiliare, printr-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni necesare în mod normal pentru documentarea, realizarea și finalizarea unei astfel de investiții”.

Cum funcționează

Aplicația mobilă MetaWealth permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare deja verificate de experți și închiriate, sub formă de token-uri digitale. Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum și din aprecierea activelor, cu o investiție inițială de cel puțin 100 de dolari.

Investitorii vor beneficia de un flux de venituri pasive pe termen lung, care generează un randament constant de aproximativ 6-7% pe an reprezentând venituri din chirii, precum și o apreciere suplimentară a activelor estimată la 5-8% pe an.

În același timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor și un Profit la Achiziție (Profit on Purchase – PoP) imediat, rezultat din diferența dintre prețul de achiziție și evaluarea oficială de piață a activului, realizată recent de Colliers International. De exemplu, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicației, reducerea negociată de MetaWealth la achiziție este de peste 357.000 dolari, ceea ce reprezintă un preț cu 17,5% mai mic față de prețul pieței.

Cui se adresează

MetaWealth se adresează cu precădere profesioniștilor, din  mediul urban, cu un nivel de venit peste media națională, care doresc să își investească economiile în mod sigur și profitabil, dar care, în general, nu își pot permite să dedice timp și bani pentru a achiziționa un întreg activ imobiliar.

Funcționalitățile de securitate și conformitate de ultimă generație integrate în platformă, inclusiv procesele KYC integrate și standardele ridicate adoptate, oferă un mediu de investiții sigur și securizat pentru toate părțile implicate, subliniază Amr Adawi, co-fondator. „MetaWealth a dezvoltat o tehnologie proprie în curs de brevetare care utilizează tehnologia Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea o infrastructură digitală și servicii sigure, securizate și transparente. Această platformă nu numai că simplifică procesul de tranzacționare, reducând atât durata, cât și costurile aferente, ci revoluționează piața tradițională de investiții imobiliare cu ajutorul tehnologiilor.”


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.