Divizia de Mobile a Zitec, 2,67 mil. euro în 2022 din dezvoltarea de aplicațiidoar 3 minute sa citesti articolul

mobile development zitec

Divizia de Mobile din cadrul Zitec, una dintre cele mai mari companii de software din țara noastră, a înregistrat în 2022 o creștere a veniturilor de peste 60% comparativ cu anul anterior.

Pentru anul în curs, obiectivele de business pe care divizia și le propune vizează consolidarea și diversificarea portofoliului de clienți atât la nivel local, cât și internațional, creșterea susținută a echipei de specialiști, dar și explorarea aplicațiilor de tip IoT (Internet of Things) și realitate augmentată.

Pe parcursul anului 2022, divizia de aplicații mobile a Zitec și-a extins portofoliul cu branduri bine cunoscute în România cu care colaborează în strânsă legătură pentru eficientizarea proceselor de business și îmbunătățirea relației cu clienții lor.

Printre cele mai noi companii care au beneficiat de serviciile Zitec de dezvoltare aplicații mobile se numără Honest General Trading, Materom, Romcim sau Token Financial Services.

Echipa a implementat anul trecut numeroase proiecte de impact, precum continuarea dezvoltării aplicațiilor mobile prin care se face preluarea, sortarea și transportul între depozitele Sameday și livrarea pentru sute de mii de colete zilnic, urmărind mereu scăderea timpilor de operare prin digitalizare.

Noi funcționalități în cadrul aplicației mobile eMAG Marketplace au fost adăugate, acestea venind în sprijinul comercianților parteneri pentru gestionarea afacerilor lor.

Colaborarea cu certSIGN a adus în prim plan conceptul de “mobile meets blockchain” prin produsul certME, o aplicație mobilă de identitate digitală care permite gestionarea în siguranță a accesului la datele personale ale utilizatorilor folosind tehnologia blockchain.

Echipa a crescut anul trecut cu circa 50%, ajungând la 30 de specialiști cu experiență în livrarea de aplicații mobile pentru Android și iOS.

În 2023 se continuă procesul de recrutare, posturile disponibile în prezent vizând roluri precum Flutter developer sau Android developer, datorită cererii din partea business-urilor pentru aplicații cross-platform, dar și pentru aplicații utilitare, de uz intern, care rulează pe dispozitive dedicate Android.

”Suntem mereu în căutare de noi oportunități de dezvoltare și tipologii diferite de proiecte. Anul 2022 s-a remarcat în direcția creșterii cererii de aplicații cross-platform, în special pe tehnologia Flutter, care oferă experiențe similare cu aplicațiile native. Astfel, ne propunem să ne dezvoltăm capacitatea de development pe tehnologia Flutter, dar continuăm creșterea diviziei de Mobile și în direcția tehnologiilor native. Avem în plan consolidarea poziției noastre pe piața de mobile development din România, dar privim și spre piețele internaționale, spre a oferi clienților noștri aplicații prin care să-i ajutăm să devină mai competitivi, fie că vorbim de aplicații orientate înspre consumatori sau aplicații interne pentru eficientizarea fluxurilor de business”, a declarat Iulian Oprea, Mobile Director, Zitec.

Divizia de Mobile a Zitec mai are în vedere, pentru 2023, explorarea aplicațiilor mobile bazate pe tehnologii emergente, precum IoT (Internet of Things) sau realitate augmentată.

Zitec oferă servicii complete de dezvoltare a aplicațiilor mobile, de la concept până la implementare, inclusiv analiză de business, design UX/UI, testare QA, integrare a infrastructurii, audituri de performanță și securitate, scalare și optimizare la cerere, având experiență dovedită în industrii precum retail și distribuție, logistică și transporturi, media sau fintech.

Printre tehnologiile folosite de experții diviziei de Mobile se numără Swift, Kotlin, Flutter și altele, aplicate cu succes în dezvoltarea de aplicații iOS și Android, aplicații pentru device-uri smart și wearables sau în implementarea funcționalităților pentru creșterea interacțiunii și a gradului de loializare a clienților.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.