Flip.ro, primii 3 ani: business de 36 mil. euro. Impactul în economia circularădoar 2 minute sa citesti articolul

flip

Flip.ro, un startup românesc ce vinde telefoane recondiționate, a dat publicității o serie de informații privind primii 3 ani de activitate.

Astfel, în primul an de activitate, Flip a înregistrat o cifră de afaceri de 2.5 milioane euro. În anul 2021, cifra de afaceri a crescut la 13 milioane de euro, iar în anul 2022, cifra de afaceri s-a triplat, ajungând la 36 de milioane de euro.

În anul 2022, după aproximativ 2 ani de activitate, compania s-a extins și pe piețele din regiune: în luna iunie în Bulgaria, iar în luna octombrie în Ungaria, unde sunt prezenți sub numele de Rejoy.hu.

Compania a crescut de la 10 angajați în primul an de activitate, la peste 160 în prezent, dintre care 83 sunt specialiști în echipa de service.

Spațiul a crescut și el, de la 30 mp în 2020, la peste 1000 mp astăzi, pentru a acomoda service-ul propriu la cele mai înalte standarde tehnice.

Totodată, în acești 3 ani de activitate, impactul pozitiv pe care modelul de business îl aduce mediului înconjurător, dar și mediului de afaceri și publicului larg au susținut misiunea companiei. Conform datelor Flip, un smartphone recondiționat reduce cu 63%, în medie, consumul de CO2 asociat cu producerea de telefoane noi.

Prin activitatea sa, start-up-ul românesc a contribuit, până acum, la salvarea a 3188 de tone de CO2, echivalentul potențialului de compensare a carbonului a 4 păduri de dimensiunea Parcului Herăstrău.


Mai multe informații despre impactul pozitiv de mediu pe care l-au avut achizițiile de telefoane recondiționate de pe Flip.ro pe segmentul de economie circulară puteți citi pe Green Start-Up.


Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către 3 tineri antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu. În prezent, Flip este liderul companiilor de tehnologie din România care cumpără și vând telefoane recondiționate. Ca și în cazul cumpărării unui telefon nou, produsele achiziționate de la Flip.ro includ o garanție de 12 de luni, 30 de zile drept de retur, livrare rapidă și suport permanent pentru clienți. În plus, cumpărarea unui telefon recondiționat contribuie la protejarea planetei.

Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 160 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria și Ungaria. Până acum peste 210.000 de clienţi au apelat la Flip.ro pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.