Exigent Development primește o finanțare de 57,80 mil. euro de la OTP Group pentru faza 5 a proiectului Plaza Residencedoar 3 minute sa citesti articolul

Plaza Residence

OTP Bank România și OTP Bank Plc. anunță încheierea unui acord de finanțare cu Exigent Property Investment, în valoare de 57,80 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence.

Ansamblul se află în cartierul Militari din București, între mall-ul Plaza România și Parcul Timișoara. În vederea susținerii TVA-ului din cadrul aceluiași proiect, OTP Bank România a acordat și o linie de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei.

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1.288 de apartamente – studiouri, două și trei camere, se va întinde pe o suprafață de 27.314 mp de teren și va avea aproximativ 144.200 mp construiți, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei clădiri va avea o înălțime de 2S+P+11E. Complexul oferă, de asemenea, spații verzi, precum și două parcări subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevăzute spații comerciale.

Plaza Residence a fost construit în locul fostei fabrici bucureștene de pâine Lujerul și al stației de betoane Holcim și are livrate, până în prezent în jur de 6.000 de apartamente, fiind cel mai mare proiect rezidențial din București.

OTP Bank a contribuit substanțial (cu finanțări de peste 530 de milioane de lei și la finanțarea fazelor anterioare ale aceluiași proiect (fazele 1, 2, 3 și 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate și integral vândute către clienți.

„OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din România, prin implicare nu doar prin finanțare, ci și prin know-how și consilierea adecvată pentru realizarea de proiecte sustenabile și pe termen lung, asa cum este exemplul de față. Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluție continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidențiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem încântați să contribuim, împreună cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat”. Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, și formată din senior associate Mădălina Mailat și avocat Dana Mirea.

Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează și reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care Exigent Development face parte.

Exigent Development este deținută de Alfa Group, împreună cu antreprenorii Cornel Petruț Ion și Daniel Niculae. Alfa Group este un grup antreprenorial românesc înființat de omul de afaceri Alin Niculae, care deține și OSCAR Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburant din România. Grupul are sub umbrela sa și dezvoltatorul Akcent Development, cu peste 20 de ani de prezenţă pe piața imobiliară din Capitală, atât pe segmentul de cladiri de birouri, cât și rezidențiale, care a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.