9 managere de parole de utilizat în 2021doar 5 minute sa citesti articolul

manager de parole

Pe vremuri, când am început să colecționez conturi peste tot pe unde se putea aveam câte o parolă pentru fiecare cont. După ce am acumulat vreo 10 conturi deja confuzia a luat locul clarității și am decis să folosesc o singură parolă pentru toate conturile, căci nu aș fi avut cum să uit doar una singură. Sfătuită de experți am ales o parolă ușor de reținut pentru mine, cu litere mici și litere mari, dar și cu cifre.

Acest model a funcționat o perioadă destul de lungă de timp. Acum vreo trei ani, chiar înainte de Crăciun, fiind într-o cafenea, dau să plătesc, ca să descopăr că am contul gol … Cum? Îmi fusese spart un cont și cu el toate. Mi se spusese de multe ori de cei apropiați mie să îmi instalez un manager de parolele pentru ca să nici nu le mai uit și pentru a fi și absolut sigure, dar de fiecare dată mi se păruse prea complicat.

Ei bine, nu, nu este complicat și, de fapt, un manager bun de parole este exact ceea ce oricine are nevoie să instaleze. Care sunt cele mai bune variante de managere de parole existente în 2021 și ce anume le diferențiază și le face deosebite? Haideți să descoperim împreună!

Managerele de parele sunt aplicații și/sau instrumente care se atașează și integrează pe toate dispozitivele tale și păstrează informațiile legate de autentificarea pe site-urile și platformele pe care ești înregistrat. Pe lângă faptul că acestea rețin datele de logare fără a fi necesar ca tu să le notezi sau să le ști pe dinafară, ele oferă posibilitatea de a genera parole complexe și de a le completa automat atunci când utilizatorul este logat în cont. Este una dintre cele mai sigure metode de a genera și reține parole la multiple conturi, iar majoritatea acestor aplicații oferă soluții complete, inclusiv pentru companii.

Mai jos puteți găsi o revizuire a celor mai importante 9 asemenea managere de parole:

  1. LastPass

LastPass este unul dintre primele managere de parole din lume, iar această poziție îi permite să rămână în continuare printre cele mai importante. Acesta se integrează cu ușurință în orice browser pentru că a avut grijă să dezvolte extensii pentru toate. Funcționează pe baza unei parole unice de autentificare, dar permite și autentificarea în doi pași ceea ce nu îl face decât chiar și mai sigur.

Varianta sa gratuită include destul de multe funcționalități, dar, din păcate de curând compania a anunțat că va permite utilizarea aplicație pe un singur terminal. Astfel că din 16 martie 2021 cei ce folosesc varianta gratuită vor trebui să aleagă dacă o vor folosi pe mobil sau pe tabletă sau pe desktop. Pe de altă parte variantele plătite nu sunt scumpe și puteți găsi un plan care s se potrivească dorințelor sau necesităților voastre.

  1. Dashlane

Dashlane este un manager de parole foarte bine cotat, deși considerat de unii scump. În versiunea sa gratuită permite utilizarea pe o singură platformă și stocarea a până la maximum 50 de parole. Pe de altă parte versiunile sale plătite se bucură de extrem de multe funcționalități. Acest manager de parole are posibilitatea de a stoca mult mai multe informații legate de conturile tale în plus față de datele de logare, precum informații de plată, de identificare, etc.

Autentificarea în aplicație este sigură și se bazează pe autentificare prin factori multiplii sau chiar pe cea biometrică. Dashlane oferă de asemenea și un serviciu VPN.

  1. Bitwarden

Bitwarden oferă una dintre cele mai bune variante gratuite a unui manager de parole. Spre deosebire de celelalte managere de parole Bitwarden este open-source, iar acest fapt îi asigură un proces continuu de îmbunătățire. Sistemul de criptare folosit de acest manager are un mare avantaj: informația este criptată chiar înainte de a părăsi spațiul tău și a fi stocată în interiorul managerului de parole.

  1. 1Password

Alături de LastPass, 1Password este printre primele managere de parole existente în lume. Este un manager sigur, dar poate înainte de orice este o variantă extrem de facil de utilizat.

În plus, față de ușurința cu care se poate folosi de către oricine, 1Passowrd oferă variante foarte bune și eficiente pentru familii. Aceste abonamente includ nu numai generarea, stocare de date și parole, dar și previn încercări de phishing.

  1. Keeper

Keeper este probabil cea mai sigură variantă de manager de parole. Oferă plugin pentru integrare în toate browser-ele cunoscute și posibilitatea de asociere cu toate sistemele de operare. Autentificarea sa este în pași multiplii și poate i realizată și biometric. În plus, acest manager sincronizează datele tale pe toate platformele și dispozitivele deținute. Singurul punct în minus al său este faptul că nu are deloc o versiune gratuită. Poți încerca gratuit aplicația pentru 30 de zile, dar nu are legătură cu gratuitatea.

  1. RoboForm

Este o soluție de administrare a parolelor ce se află în zona accesibilă a prețului. Include un modul foarte eficient de auto-fill, ce funcționează fără probleme. Versiunea gratuită îți oferă foarte multe funcționalități, mai puțin una importantă. RoboForm se poate folosi pe platforme multiple doar în versiunile sale plătite.

  1. Sticky Password

Sticky Password oferă un servici gratuit de administrare a parolelor, cu doar două tipuri de abonamente disponibile dacă dorești să ai mai multe funcționalități. Sticky salvează datele conturilor tale local, nu într-un cloud sau pe un anumit server. În plus, poți crea o copie a aplicației pe un stick și cu acesta să poți accesa conturile tale de pe orice alt computer sau terminal.

  1. NordPass

NordPass este un manager de parole simplu de folosit, care îți oferă gratuit tot ce ai nevoie pentru administrarea conturilor la nivel de bază. Este un administrator de parole foarte nou, dar care. Spre deosebire de majoritatea oferă posibilitate de accesare offline a parolelor memorate. Are o singură variantă de abonament, dar, cum spuneam pentru ceea ce este, varianta sa gratuită are îndeajuns de multe funcții, cât să merite.

  1. KeePass

KeePass este complet gratuit și, în plus și open-source. Din nefericire pentru cei mai puțin inițiați nu este un manager foarte intuitiv și folosirea sa poate fi destul de dificilă. Managerul este creat pentru Windows, dar poate fi adaptat pentru a se folosi și pe Mac sau Linux, dar și pe iOS, Android. Totuși pentru a-l putea adapta pentru aceste platforme și/sau sisteme de operare trebuie să ai cunoștințe avansate în ceea ce privește ramura tehnică a securității.

CONCLUZIE

În cele 9 variante de mai sus vei găsi sigur una care să ți se potrivească. Nu ezita să folosești un manager de parole din două motive foarte importante: va fi de mare ajutor pentru că multe dintre lucrurile acelea care nu îți plac (spre ex, să completezi formulare) le va face el și îți va oferi un grad foarte mare de siguranță.

Petra Frederikson

Petra Frederikson

mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.