Joburi în IT: Codecool lansează în România cursul de software testerdoar 2 minute sa citesti articolul

joburi in it

Școala de programatori lansează din septembrie cursul de Software Tester. Cursul predă noțiunile tehnice de care au nevoie studenții pentru a începe o nouă carieră în doar 3 luni.

Dar ce face de fapt un Software Tester? Aplică un proces de testare manuală asupra unui software pentru a identifica vulnerabilități, erori sau bug-uri.

Specialistul în software testing joacă rolul unui utilizator final care folosește toate funcționalitățile aplicației și, astfel, se asigură că totul rulează corect.

Pentru a deveni Software Tester, oricine are peste 18 ani, vorbește bine engleza (nivel B2 sau mai mare) și trece un interviu individual de cunoaștere, poate începe pregătirea la Codecool.

Cursul se derulează online și este accesibil oricărei persoane din România, indiferent de orașul în care locuiește, și nu presupune cunoștințe de tech, programare sau alte hard skills prealabile. Cursanții au nevoie doar de o atitudine analitică și de dorința de a perfecta soluțiile digitale care ne fac viața mai ușoară tuturor.

Formarea durează 12 săptămâni, cu 3 ședințe săptămânale de câte 3 ore, seara, astfel încât chiar și cei care au un job full time să poată participa. În acest timp cursanții vor învăța testarea software conform celei mai renumite curricule de testare Softwareă de la ISTQB ce conține cursul pentru Nivelul Fundamental pentru Testeri Certificați (CTFL). La final, absolvenții dobândesc noțiunile hard și soft necesare pentru a aplica pentru orice rol de junior Software Tester, aproape oriunde în industria IT.

„Când am creat cursul de Software Tester, ne-am ghidat atât după nevoile angajatorilor cât și după cerințele cursanților. Astfel am introdus în oferta noastră de formare o alternativă rapidă și eficientă de a învăța programare în doar 12 săptămâni, un curs care poate reprezenta pentru mulți o cale de intrare în domeniul IT. Odată familiarizați cu testarea manuală, juniorii se pot îndrepta spre testarea automată și apoi, dacă le place cu adevărat domeniul, pot deveni DevOps sau programatori. În România cererea de specialiști în IT este încă mare, pentru că deficitul de experți se păstrează în continuare la peste 15.000, așa că eu consider ca fiind datoria noastră să creăm cele mai eficiente metode prin care să formăm și să integrăm în piața muncii specialiștii de care este nevoie”, menționează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România

Prima serie de studenți ai cursului Software Tester începe pregătirea în 15 august, ceea ce înseamnă că până la finalul anului 2022, absolvenții au șanse mari să devină testeri juniori la unul dintre partenerii Codecool, cu un salariu mediu de 1200 euro.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară.Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.