Găzduire partajată vs. server dedicat: ce este mai bun pentru SEO?doar 5 minute sa citesti articolul

gazduire partajata server dedicat

Clasarea SEO a oricărui site web este vitală, deoarece poate ajuta utilizatorii să vă găsească rapid pe paginile cu rezultatele motorului de căutare. Ți-ai dat seama, totuși, că găzduirea partajată și un server dedicat pentru găzduirea site-ului tău web ar putea avea un impact asupra SEO-ului tău? Ambele opțiuni de găzduire au avantaje, dar au și dezavantaje. Haideți să aflăm împreună ce reprezintă acestea și caracteristicile lor când vine vorba de SEO. 

Ce este o găzduire partajată?

Serverele nu sunt atât de diferite de computerul personal. Toate includ un procesor, hard disk și RAM. Găzduirea partajată se referă la utilizarea unui singur server de către mai mulți utilizatori din diverse companii. Gazduirea partajată se face de obicei prin intermediul unei terțe părți. Au un server care poate gestiona multe firme și care poate permite separarea companiilor (sau a diferitelor departamente din cadrul corporațiilor) în cadrul serverului.

Deoarece dumneavoastră și alții achiziționați pe server și împărțiți cheltuielile, costul pe utilizator este destul de redus cu găzduirea partajată.

Dezavantajul este că resursele disponibile vor fi limitate, iar disponibilitatea acestora poate fi influențată de activitatea altor utilizatori de pe același server. Dacă un utilizator de pe server, de exemplu, contractează un virus, îi pune pe toți ceilalți în pericol.

Ce este un server dedicat?

Server-ul dedicat este opusul găzduirii partajate. Când un întreg server este dedicat unui singur site web sau companie, acest lucru este cunoscut sub numele de server dedicate sau găzduire dedicată.

Când utilizați un server dedicat, aveți opțiunea de a segmenta serverul. Puteți, de asemenea, să îl partajați cu alții, să utilizați serverul complet pentru un singur site web sau să îl împărțiți între două sau mai multe ale dumneavoastră. Serverele dedicate pot fi, de asemenea, împărțite în mai multe conturi. Acest lucru le permite utilizatorilor să aibă un cont de găzduire web, în timp ce fac parte dintr-un colectiv, ceea ce îl face mai ieftin.

Serverele dedicate, pe de altă parte, sunt mult mai scumpe decât găzduirea partajată. În plus, dacă nu sunteți familiarizați cu modul în care funcționează un server, este posibil să aveți dificultăți semnificative în ceea ce privește gradul de utilizare și securitatea serverului.

Acum că am vorbit despre fiecare în parte, haideți să urmărim în continuare cum pot influența acestea activitatea dumneavoastră SEO și care dintre ele: găzduirea partajată sau găzduirea dedicată afectează SEO-ul site-ului web.

Multe lucruri pot influența SEO-ul unui site web și evaluarea pe care o primește de la Google. Aceasta poate include lucruri precum calitatea conținutului, timpul necesar încărcării paginii, dacă materialul/conținutul este relevant pentru căutarea utilizatorului și reputația Google a site-ului web.

Gazduirea partajată are un impact asupra SEO-ului site-ului web. Furnizorul de găzduire web va avea un impact asupra SEO-ului site-ului dumneavoastră în ceea ce privește recomandările Google privind calitatea webmasterilor. Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că cercetați reputația furnizorului de găzduire partajată cu care alegeți să lucrați, chiar dacă alegerea mai reputată este mai scumpă.

Este crucial să ne amintim că Google nu este rău și recunoaște că nu toată lumea are capacitatea sau chiar dorința de a utiliza un furnizor sau un plan dedicat de găzduire web. Pentru a fi în siguranță, credem că utilizarea unui site de găzduire partajată nu este opțiunea ideală pentru SEO. Acest lucru se datorează faptului că veți partaja un server cu site-uri care ar putea utiliza practici SEO de tip „pălărie neagră”, trimiterea de mesaje spam sau găzduirea de conținut pentru adulți. Aceste „zone negre” pot avea un impact asupra clasamentului dumneavoastră.

Un server partajat este o opțiune excelentă pentru proprietarii de site-uri web care nu au o mulțime de cunoștințe tehnice, dar care doresc totuși să își extindă prezența online. Aveți acces administrativ limitat și nu puteți modifica configurațiile programului cu găzduirea partajată.

Credem că serverele dedicate sunt mai preferabile decât serverele partajate pentru site-ul dumneavoastră web. Unii s-ar putea să nu fie de acord, iar acest lucru nu înseamnă că serverele dedicate sunt ideale, dar credem că, în acest caz, binele depășește răul. De fapt, având o adresă IP dedicată, care este disponibilă numai cu un server dedicat, poate îmbunătăți semnificativ viteza site-ului.

Acesta nu este singurul motiv și va trebui să urmăriți și alți factori care influențează, dar viteza site-ului web este esențială pentru SEO. În plus, deoarece este mai ușor de monitorizat și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la greșelile altor persoane, o adresă IP dedicată este mai eficientă pentru a vă menține site-ul în siguranță de viruși și hackeri.

Un server dedicat este o alegere bună pentru cei care au experiență tehnică și pot gestiona/ configura serverul pe cont propriu.

Acum, a rămas decizia finală. Care gazdă/server are cea mai mare putere SEO?

Adevărul este că adevărata forță SEO provine din timpul și efortul pe care îl investestiți în site-ul tău pentru a obține un rang înalt. Pe de altă parte, utilizarea unui server de găzduire partajat cu alte site-uri web poate afecta fiabilitatea site-ului dvs. Partajarea poate determina, de asemenea, viteza unui site web să încetinească, rezultând și mai multe perioade de nefuncționare.

Atunci când comparați performanța serverelor partajate și dedicate, acestea din urmă vor fi mai rapide și mai fiabile, deoarece oferă mai multe resurse, cum ar fi CPU, RAM și alte resurse care sunt utilizate doar de site-urile web. Când utilizați un server partajat, nu știți niciodată cine sunt vecinii sau dacă acțiunile lor au un impact negativ asupra serverului.

De exemplu, este posibil să vedeți o creștere a traficului ca urmare a unei campanii de marketing. Un server dedicat ar putea să gestioneze traficul suplimentar, în timp ce un cont partajat va depăși cu siguranță constrângerile de resurse și poate fi suspendat pentru a proteja ceilalți utilizatori ai serverului.

Acestea fiind spuse, consider că serverele dedicate sunt cea mai bună alegere pentru îmbunătățirea clasamentului SEO. Atât găzduirea partajată, cât și serverele dedicate au avantaje. În timp ce găzduirea partajată este o opțiune rentabilă pentru porniri, veți dori în cele din urmă să faceți upgrade la un server dedicat.

Eliza Tudor

Eliza Tudor

mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.