Changpeng Zhao, CEO Binance: 2022, anul rezilienței în criptomonededoar 6 minute sa citesti articolul

zo bio

După standardele cripto, anul trecut a fost unul turbulent, dar nu fără precedent, dacă ne uităm la date. Cu toate acestea, sunt multe de reflectat atât pentru Binance, cât și pentru industria activelor digitale în general, după prăbușirile proiectelor precum Celsius, Voyager și FTX, printre altele. La suprafață poate părea că, pentru ecosistemul nostru, 2022 a fost definit în principal de crize și eșecuri: scăderea prețurilor cripto față de maximele istorice ale anului precedent; un lanț de implozii ale unor actori majori care au zguduit încrederea utilizatorilor și a autorităților de reglementare în industrie; intensificarea controlului asupra spațiului cripto de către factorii de decizie, mass-media și public.

Changpeng Zhao, CEO Binance, despre anul 2022

În timp ce aceasta ar putea părea o combinație amenințătoare de multiple “turbulențe”, industria noastră este încă la început și nu ar trebui să fie definită de provocările cu care se confruntă, ci de modul în care le face față. În acest sens, 2022 ne-a oferit mult mai multe motive pentru a fi optimiști decât oricare alt an din istorie, deoarece atât industria, cât și Binance au demonstrat o rezistență și o tenacitate remarcabile.

Când a fost creată industria cripto, aceasta a dat naștere unui grup potrivnic pe care îl numesc adesea „BTC va ajunge la 0 dolari”. Generarea și creșterea angajamentului în rețelele sociale și accesarea circuitului de voci plătite pentru a anunța că – cu ghilimelele de rigoare – „cerul cade” este un efort destul de profitabil. În acest moment, implozia FTX este cea mai recentă problemă pe care aceste voci încearcă să o valorifice. Ele numesc acest lucru „momentul nostru Lehman” și susțin că această ultimă retragere a prețului Bitcoin este comparabilă cu prăbușirea bulei dot-com. Ele omit însă, în mod convenabil, că ambele evenimente au fost momente de curățare pentru acele industrii și – ultima dată când am verificat – atât sectorul internetului, cât și cel bancar erau încă vii și funcționale.

Adopție și construcție

Una dintre valorile cheie cu care industria noastră măsoară succesul este rata de adopție. În mijlocul tuturor provocărilor din 2022, adopția blockchain-ului nu s-a oprit deloc, persoanele și instituțiile de pe tot globul continuând să se alăture industriei. În ceea ce privește adopția în comerțul cu amănuntul, piețele emergente au fost în frunte, în timp ce mărci de renume global precum KPMG, JPMorgan, Rakuten, CVSHealth, Tencent, Fidelity, Baidu, Tesla, Cloudfare, PayPal, American Express, Accenture, Christie’s, BlackRock, Nasdaq, McDonald’s , Google Cloud, Mastercard, Sony și Nike au fost printre numeroasele organizații care au beneficiat de introducerea soluțiilor bazate pe blockchain în 2022. Desigur, erodarea încrederii în industria cripto, provocată de crizele din acest an, va fi un regres pentru adopția generală. Cu toate acestea, acum vedem că atât cererea, cât și interesul pentru activele digitale rămân solide și, pe această bază, industria va continua să creeze produse și servicii extrem de valoroase și utilizabile. Prin muncă asiduă și concentrarea pe construcție, vom restabili încrederea utilizatorilor și vom deveni și mai puternici.

Pe fondul zgomotului care afectează prețurile token-urilor, reputația proiectelor și averile investitorilor individuali, scopul meu a fost să-i mențin pe toți cei din echipa Binance concentrați pe lucrurile care contează cel mai mult: construirea și menținerea concentrării pe utilizator. Sunt mândru că am rămas fideli acestor valori de bază în tot ceea ce facem. Ne-am crescut afacerea și echipa noastră: 7.500 de angajați Binance, reprezentând peste 100 de naționalități, deservesc acum peste 120 de milioane de utilizatori, la nivel global. Am continuat să construim punți între lumea cripto și cea a finanțelor tradiționale. Pe de o parte, cu Binance P2P, utilizatorii pot acum cumpăra și vinde active digitale cu peste 100 de monede fiduciare din întreaga lume. În plus, am investit peste 500 de milioane de dolari prin Binance Labs pentru a sprijini inovația Web3 și blockchain și am donat peste 20 de milioane de dolari prin Binance Charity organizațiilor non-profit și de ajutorare la nivel global. Deși este imposibil de cuantificat, simt că am adunat rezerve semnificative din cea mai prețioasă resursă: încrederea și loialitatea incredibilei comunități Binance, pentru al cărei sprijin suntem cel mai recunoscători.

Conformare și transparență

Poate cel mai important, în 2022, industria cripto a făcut pași masivi într-un alt domeniu fundamental atât pentru adoptarea generală, cât și pentru securitatea utilizatorilor: conformarea cu reglementările. Sunt mândru să spun că Binance a fost și va rămâne în fruntea acestui val. În ultimul an și jumătate, am observat progrese substanțiale în crearea unei mai mari certitudini de reglementare pentru sectorul blockchain. În calitate de lider responsabil al industriei, Binance va continua să lucreze și mai strâns cu autoritățile de reglementare și cu autoritățile de aplicare a legii la nivel global, în numele adopției și educației în domeniul blockchain.

Pentru a facilita și coordona această activitate, vom continua să colaborăm cu industria largă, pentru a discuta despre standardele pentru protecția consumatorilor. Autoritățile de reglementare vor fi, de înțeles, mult mai sceptice, iar recâștigarea încrederii publicului va fi o provocare. Cu toate acestea, cred că vorbim despre provocări pe termen scurt care se vor dovedi benefice pentru spațiul blockchain pe termen lung. De acum, avem nevoie de un impuls coordonat pentru ca întreaga industrie să devină mai transparentă, conformă și sigură. Acesta este motivul pentru care am publicat cele șase principii pe care cred că industria noastră ar trebui să le adopte pentru a proteja utilizatorii. Industria trebuie să fie mai deschisă la politicile de reglementare care asigură protecția utilizatorilor, cum ar fi cele care oferă îndrumări pentru schimburile centralizate privind cerințele de custodie, comercializarea activelor, evaluarea riscurilor și furnizarea de informații.

Având licențe și înregistrări securizate în 14 jurisdicții de pe cinci continente la sfârșitul acestui an, Binance și-a dovedit angajamentul de a respecta cele mai înalte standarde de reglementare. Considerăm acest lucru, împreună cu inițiativele de transparență, cum ar fi dezvăluirea adreselor portofelului și verificarea stocurilor utilizatorilor prin mecanisme precum arborele Merkle, ca fiind esențiale pentru recâștigarea încrederii și pentru a ne apropia de obiectivul nostru final: promovarea libertății financiare a oamenilor. Anul viitor, vom continua eforturile noastre de conformare și transparență.

Privind înainte

Indiferent ce va aduce 2023, suntem pregătiți. Binance are o echipă excelentă de profesioniști orientați spre misiunea noastră, o suită expertă de management și rezerve sănătoase. În esență, rulăm un model de afaceri simplu, robust în fața șocurilor externe. Mai presus de toate, suntem conduși de o viziune pe termen lung și de un set de valori fundamentale care ne ajută să ne concentrăm asupra construcției solide, în ciuda oricărui potențial FUD (frică, incertitudine și îndoială). Vom rămâne concentrați pe construirea de instrumente pe care oamenii le folosesc, vom continua să ne extindem echipa și să investim în proiecte puternice.

Industria, în opinia mea, va gestiona consecințele imploziei FTX pentru o perioadă prelungită de timp. Urmează multă muncă pentru a arăta că spațiul blockchain nu este definit de „actori răi” de profil înalt. În ceea ce privește sănătatea pieței, fiecare evoluție urs (bear) este mai bună decât precedenta și mă aștept ca industria să se recupereze relativ repede. Încă observăm efectele secundare în cascadă pe piață, dar prețurile cripto au fost incredibil de rezistente. Indiferent dacă recuperarea va avea loc într-o lună sau într-un an, cu siguranță vom ieși din această perioadă ca o industrie exponențial mai puternică.

Este esențial, acum, că ecosistemul se concentrează pe protejarea utilizatorilor în primul rând, dar și pe inovare și construcție, pentru a aduce cripto și Web3 mai profund în viața de zi cu zi. Cred că infrastructura și instrumentele de date vor continua să avanseze și vom vedea că proprietatea Web3 va evolua, cu o creștere a portofelelor fără custodie și multi-chain. Industria noastră a creat o serie de produse periferice Web3 care au demonstrat o capacitate de bază de a oferi utilitate oamenilor – de la NFT la GameFi.

Cred că următoarea piață taur (bull) va veni din inovație în modul în care aceste produse sunt folosite pentru a crea utilitate. Se poate întâmpla în 2023 sau 2024. Momentul exact este imposibil de știut și, de asemenea, destul de irelevant, așa că Binance va continua să se concentreze pe ceea ce depinde de noi: construirea, inovarea, plasarea utilizatorilor pe primul loc și conducerea, prin propriul nostru exemplu, sarcinii de a ridica standardele industriei ca transparență, securitate și conformitate.


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.