Numărul milionarilor în Bitcoin a scăzut drastic în 2022doar 2 minute sa citesti articolul

bitcoin

Monedele virtuale sunt în continuare foarte volatile, iar valoarea acestora se schimbă foarte repede de la un moment la altul. Dar parcă nimic nu prevestea evenimentele majore care au afectat piața de Bitcoin din 2022. Iar acest lucru a dus la pierderi semnificative ale deținătorilor de active în criptomonede.

Cu 71% mai puțini milionari în Bitcoin

Conform datelor analizate de Finbold la 2 ianuarie 2023 se înregistrau cu 71,73% mai puțini milionari în Bitcoin sa cu 71.085 mai puține adrese de portofel virtual față de aceeași perioadă a anului 2022. La începutul anului trecut erau 99.092 de adrese ce valoaru mai mult de 1 milion , în timp ce la 2 ianuarie 2023 au mai rămas doar 28.007 adrese.

Pe de altă parte, cei care dețin Bitcoin în valori mai mari de 10 milioane de dolari au scăzut de la 8190 de adrese în ianuarie 2022, la doar 3799 de adrese în 2023. În același timp cei care sunt milionari de dolari în Bitcoin sunt acum doar 24.208 față de 90.902 acum un an, ceea ce înseamnă o scădere de 73.33%.

Majoritatea oamenilor au investiții mici în Bitcoin

Totuși majoritatea oamenilor au investit puțin în monedele virtuale. Datele arată că cele mai multe adrese Bitcoin dețin între 100 și 999 de dolari, iar numărul acestora este în scădere la 13,47 milioane de adrese ce dețin bitcoin de la 15,63 milioane cât se înregistrau anul trecut.

Raportul a identificat unii dintre factorii care contribuie la scăderea numărului de deținători de milionari Bitcoin. Potrivit raportului de cercetare:
„Pe măsură ce prețul Bitcoin continuă să scadă, mulți investitori și-au văzut pasivele lor devalorizându-se semnificativ. Prin urmare, scăderea adreselor milionarilor evidențiază cât de mult a scăzut piața cripto de la bull run-ul din 2021. Scăderea se corelează cu volatilitatea activelor, care a înregistrat un punct culminant în anul 2022, afectat de o combinație de mai mulți factori, cum ar fi reglementările noi, piețele turbulente, factori macroeconomici și incidentele legate de fraudă, cum ar fi prăbușirea bursei cripto FTX și prăbușirea ecosistemului Terra (LUNA).”

Într-adevăr, comentatorii cred că Bitcoin se va recupera pe măsură ce piața cripto trece printr-o fază extinsă de volatilitate. În același timp, există scepticism că piața va atinge maximele anterioare.


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  top-shop.ro

  Citește și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.