4 antreprenori care au dus artizanatul în băuturi în 2022doar 3 minute sa citesti articolul

antreprenori bauturi artizanale

De la cafeaua de dimineață până la ginul de seară ornat ca-n cele mai speakeasy baruri, de la vinurile alese de somelieri și până la cocktailuri nebănuite, 2022 ne-a adus în față câteva afaceri care au pus artizanatul în băuturi. Fie că vorbim de producție sau de asamblare, de fabricare sau de băuturi ca serviciu, anul acesta am cunosctu câțiva antreprenori care au luat degustarea băuturilor foarte în serios și despre ei vă povestim și mai jos.

MABÓ Coffee Roasters

MABÓ Coffee Roasters este unul dintre business-urile de cafea născute chiar în primele luni ale lui 2020 și unul dintre cele care au prosperat în pandemie.

Bogdan Georgescu, vicecampion mondial la prăjit cafea în 2019, a reușit să-și pună la punct ultimele detalii ale business-ului său în luna ianuarie 2020. Auzea deja niște zvonuri îndepărtate despre coronavirus, dar a decis să deschidă prăjitoria și mica cafenea sub brandul MABÓ în ciuda vremurilor care se anunțau.

”Tot timpul cafeaua noastră este una foarte proaspătă, verde, peste 85 de puncte în terminologia SCA, încercăm să facem cafea bună pentru orice fel de mod de preparate: nu separăm pentru filtru, pentru espressor profilurile de prăjire pentru că este foarte important pentru oaspeții noștri să nu se chinuie în stocurile lor de cafea.”

Mai multe despre prăjitoria de cafea de specialitate MABÓ.

Wineful

Wineful este primul abonament din România la vinuri alese de somelieri și este livrat lunar, împreună cu ghiduri cu informații despre vinurile din cutie, cramele care le produc și recomandări de servire și asociere cu mâncarea.

Wineful a fost fondat în 2016 de către Elena Oglindă și, pe lângă serviciul online de livrare a vinului, Elena a deschis și un restaurant în București, însă din care Elena s-a retras în martie 2020, înainte de debutul pandemiei în România.

„Wineful a apărut din nevoia de a învăța mai mult despre vin și din dorința de a descoperi cât mai multe vinuri și crame noi. Nu exista un astfel de serviciu pe piață la momentul respectiv, de aceea am decis să îl creez eu.”

Mai multe abonamentul cu vinuri atent alese Wineful.

FIX Me a Drink

În 2011, Diana și Alex au plecat la Londra pentru a-și urma acolo pasiunea pentru fotografie, respectiv pentru plante medicinale. Cinci ani mai târziu, au revenit în București cu un singur plan în minte: de a deschide primul botanical bar din Capitală. Adică FIX Me a Drink.

Alex vine cu o experiență de circa 20 de ani în mixologie, experiență aprofundată și prin studii în Londra – în Herbal Medicine, iar Diana Anghel este om de comunicare și fotograf, iar în Londra a urmat un master la Fashion Style la University of The Arts. Londra este, de altfel, și locul în care au făcut planul pentru ceea ce avea să devină FIX Me a Drink.

”FIX Me a Drink este un cocktail bar. Noi l-am numit botanical bar pentru că explorăm ingredientul botanic, din natură, pentru a obține anumite arome. În mare ne concentrăm pe o nostalgie a unor ingrediente cu care noi am crescut, și cum să le aducem înapoi în modernitate și să le integrăm.”

Mai multe despre primul botanical bar din București.

Pușcălupi

Pușcălupi este ginul creat și distilat în Transilvania, continuarea unei moșteniri de familie pe care Ștefan Bărbulescu, creatorului brandului, o duce mai departe cu un mix de încăpățânare și curaj pentru un produs care să poarte eticheta autenticității.

Pușcălupi este un brand românesc de gin creat de Ștefan Bărbulescu, de formare manager și jurist. Brandul din Râșnov își ia numele de la primul cabanier al Mălăieștiului, o legendă regională. Producția este limitată la 100 de sticle o dată la 6 săptămâni și se bazează pe plante locale. Fabrica de gin de la Râșnov este reconvertirea fostei sifonării a tatălui său, după ce Ștefan a retehnologizat-o și a reconfigurat-o pentru traseul ales.

Ginul a venit în viața antreprenorului ca o continuare firească a afacerilor tatălui său, dar și ca o încercare de a se autoprovoca să aducă pe scenă un produs care să-i placă mai mult decât orice încercase până atunci.

Mai multe despre ginul artizanal produs în Transilvania.

Voi ce afaceri din domeniul drinks ați descoeprit în 2022?


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.