5 startup-uri românești care demonstrează că avem inteligență (artificială)doar 4 minute sa citesti articolul

ai start up 2022

Inteligența artificială a fost un cuvânt la modă câțiva ani. Dar acum a devenit realitate. Nu mai e nimic SF. E doar o tehnologie care învață și poate oferi sugestii în diferite domenii. Așa că multe startup-uri au integrat AI în produsele lor.

Inteligența artificială e mai mult decât ceea ce putem vedea public. E integrată în învățarea mai rapidă de modele, în traducerea informațiilor din imagini și procesarea lor, în medicină, ecommerce. Așa că vor apărea numeroase startup-uri în această zonă, în așa fel încât inteligența artificială nu va mai fi o categorie în sine, ci doar o tehnologie de ajutor.

Noi am ales câteva startup-uri care folosesc inteligența artificială și machine learning în mod inovator în produsele lor. Evident, e o listă scurtă, un rezumat la final de an, așa că dacă aveți recomandări, le așteptăm oricând.

Zevo Tech

Zevo Tech dezvoltă tehnologii în domeniul transcrierii, sintezei și prelucrării vorbirii și a limbajului natural folosind algoritmi de Inteligență Artificială și Machine Learning.

Zevo Tech este un startup pornit ca spin-off din Laboratorul de Cercetare Speech and Dialogue, din cadrul Universității POLITEHNICA din București, având în spate o echipă formată din profesori și cercetători doctori în inteligența artificială. Produsele Zevo Tech își găsesc utilitatea în domenii precum transcrierea conversațiilor și identificarea vorbitorilor, sintetizarea mesajelor din text în audio sau identificarea emoțiilor și sentimentelor din vorbire.

Vatis Tech

Vatis Tech este o companie fondată de Adrian Ispas, Alexandru Topală și Emanuel Nazare în anul 2020, trei experți în dezvoltare software. Vatis Tech oferă transcrierea automată a discursului audio, într-o platformă utilă pentru media, domeniul juridic

Compania a beneficiat în septembrie 2021 de o rundă de finanțare de tip pre-seed, în valoare de 200.000 de euro, din partea mai multor investitori (Early Game Ventures, Sparking Capital și Mălin Ștefănescu) și se pregătește în prezent pentru o nouă rundă.

Tehnologia de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială dezvoltată de startup-ul românesc Vatis Tech pentru limba română depășește noi borne, conform companiei. Până acum au fost transcrise 2,3 milioane de minute și acuratețea ar fi ajuns la 95%.

Zaya AI

Zaya AI este un startup românesc care a creat o platformă de telepatologie dedicată medicilor și care oferă soluții asistate de inteligență artificială pentru diagnosticul în anatomia patologică.

Zaya AI este un startup fondat în 2020 la București de Cristian Mogodici (MBA și antreprenor în serie), Sabina Zurac (profesor dr. patologist), Mihai Trăscău (expert AI și lector AI la Universitatea Politehnica din București) și alții. Echipa numără 16 profesioniști, de la cercetători în anatomie patologică, ingineri de machine learning și dezvoltatori de software.

Cu ajutorul Zaya AI, viziunea este de a crea o inteligență artificială virtuală care să funcționeze ca un expert specializat în patologie care sporește capacitatea experților de a oferi diagnostic rapid și precis de la distanță. Compania îmbină știința patologiei cu inteligența artificială și tehnologii de deep learning pentru a diagnostica mai bine bolile și reduce timpul de diagnosticare

Cyber Swarm

Cyber Swarm este un startup care dezvoltă un ecosistem neuromorfic, practic un creier artificial în cadrul unui procesor. Echipa din Ploiești fondată de Mihai Raneti transformă acești memristori în neuroni artificiali pe care pun algoritmi de machine learning.

Spre deosebire de multe alte soluții de machine learning, Cyber Swarm creează chiar un chip fizic despre care spun că nu poate fi spart de către hackeri. Procesorul are securitate incorporată, dar și inteligență artificială.

Hyperhuman

Hyperhuman este platforma de conținut omnichannel care permite companiilor digitale sau tradiționale din domeniul health & fitness să creeze și să publice conținut video pe orice canal sau format.

Misiunea Hyperhuman este de a face videourile de fitness universal accesibile, reutilizabile, și profitabile. Platforma alimentată de inteligența artificială este special concepută pentru industria de fitness – pentru a eficientiza costurile și efortul de creare și publicare a unui conținut de calitate constantă la scară largă.

Hyperhuman s-a extins și este acum utilizat de mii de profesioniști în fitness și sute de companii de pe 3 continente în mai puțin de 10 luni de când start-up-ul a lansat prima versiune a platformei sale.

Smart Touch

Smart Touch este un startup din România care a creat un sistem de procesare inteligentă de documente care poate învăța orice tip de document, dar și modul în care companiile le folosesc. Astfel, sistemul poate digitaliza documente și să le trimită către parteneri sau alte sisteme interne. Smart Touch are un produs disponibil în momentul de față numit Apollo.

Smart Touch se bazează pe machine learning pentru a înțelege documente ale companiilor, unde se trimit, cine are nevoie de ele. Astfel, interpretează tot felul de documente și le aranjează corect.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.