ANOFM: peste 23.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naționaldoar 2 minute sa citesti articolul

anofm locuri de munca

Un număr de 23.193 locuri de muncă vacante sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de angajatori, a informat instituția, potrivit Agerpres.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.379); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.119); manipulant mărfuri (783); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (768); agent de securitate (703); asistent personal al persoanei cu handicap grav (699); muncitor necalificat în industria confecţiilor (587); agent de vânzări (548); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (419); lăcătuş mecanic (369); muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (355).

Din cele 23.193 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.475 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; funcţionar administrativ; analist financiar etc.), 6.175 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; lucrător bucătărie (spălător vase mari); operator la prelucrarea maselor plastice etc).

Alte 6.057 locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; lucrător comercial; sudor; operator la maşini-unelte semiautomate şi automate; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice etc.), restul de 9.486 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; asistent personal al persoanei cu handicap grav; manipulant mărfuri; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România 580 locuri de muncă, dintre care cele mai multe în Germania (396 locuri de muncă) pentru poziţiile de tăietor de carne şi lucrător în producţie; vopsitor industrial; sudor carbon/oţel inoxidabil; sudor aluminiu; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar; şofer de camion; şofer de camion/maşină de mare tonaj pe distanţe lungi; stivuitorist; lucrător în depozit; lucrător construcţii acoperişuri şi spaţii interioare; şofer profesionist.

În Norvegia sunt disponibile 83 locuri de muncă pentru poziţiile de coafor/frizer; peisagist şi pietrar; instalator ventilaţie; medic; tâmplar; programator CNC; şef departament de Ştiinţe Fizice Aplicate; cercetător principal; lucrător în producţia de crabi; tinichigiu auto; mecanic auto; mecanic motociclete; zidar/faianţar.

În Olanda sunt vacante 65 locuri de muncă pentru culegător pere; culegător mere şi pere; culegător flori; legumicultor; lucrător în ferma de vaci; culegător ciuperci; culegător căpşuni.

Totodată, 14 locuri de muncă sunt anunţate în Danemarca pentru dezvoltator Backend; muncitor în producţie (manipulant mărfuri); digital marketing project lead(specialist marketing proiecte digitale); product owner; dezvoltator software full-stack;

În Irlanda sunt vacante 10 locuri de muncă pentru: şofer vehicul greu de transport marfă. Alte 7 locuri de muncă sunt disponibile în Polonia pentru operator CNC; lăcătuş; sudor MAG; strungar; şlefuitor. Patru locuri de muncă sunt disponibile în Spania pentru cercetători ştiinţifici. În Belgia este anunţat un loc de muncă pentru bucătar şef. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.