10 aspecte cărora să le acorzi atenție când aplici pentru un internshipdoar 3 minute sa citesti articolul

intership

Atunci când cauți un internship, trebuie să știi exact care sunt elementele importante pe care trebuie să le iei în considerare. Indiferent dacă respectivul internship este plătit sau este vorba de voluntariat, valoarea adevărată a acelei experiențe rezultă din modul în care te implici. Iar aceasta înseamnă să poți identifica exact cât mai multe motive pentru care să alegi un anumit internship și nu altul. Iată zece motive care pot să-ți ajute selecția.

Posibilitatea de a-ți face o imagine despre cariera pe care ți-o dorești.

Unul dintre elementele cheie ale oricărui internship ar trebui să fie experiența pe care o capeți lucrând în domeniul pe care l-ai ales. Perioada pe care o petreci lucrând trebuie să-ți ofere cât mai multe indicii despre ceea ce acel job presupune. În acest fel, vei putea să iei o decizie în deplină cunoștință de cauză mai târziu.

Șansa de a ieși din mulțime.
Un internship îți dă ocazia să te remarci și astfel să te distingi de cei care, ca și tine, vor frecventa în viitor târgurile de joburi în căutarea locului de muncă perfect. Experiența pe care o capeți prin internship te va ajuta să-ți construiești un adevărat brand.

Oportunitatea de a lucra alături de persoane motivate.

Dacă vei ști să folosești întreaga energie pe care o degajează cei care sunt motivați să dea tot ce au mai bun pentru jobul lor, experiența ta va fi nu numai utilă, dar și plăcută, iar acesta este un pas foarte important pentru construirea unei cariere viitoare de succes.

Poți cunoaște persoane de la care ai ce învăța.

Alege cu grijă modelul pe care îl vei urma. Un mentor este greu de găsit, dar dacă ai șansa să găsești unul, atunci profită din plin de tot ceea ce îți poate oferi. Vei putea astfel să navighezi mai ușor și cu mai mult spor printre toate dificultățile pe care orice mediu de lucru nou le presupune.

Șansa de a cunoaște locuri noi.

Da, dacă internshipul presupune deplasarea într-un alt oraș, de exemplu, privește acest aspect ca pe un avantaj, și nu ca pe o corvoadă. A cunoaște locuri noi poate fi o experiență fascinantă, de cele mai multe ori.

Adaugă-ți noi abilități la arsenalul personal.

Internshipul este ocazia perfectă pentru a deprinde abilități noi, a le experimenta și a le perfecționa. În acest fel, la sfârșitul experienței vei putea să te lauzi cu ceea ce ai învățat și vei putea chiar să devii expert în unele direcții. Toate acestea înseamnă valoare profesională de care vei putea face uz atunci când vei alege următorul job.

Un mod de a testa tot ce ai învățat.

Domeniul pe care l-ai ales pentru a-ți începe cariera are, desigur, multe pete albe pentru tine în acest moment. Și totuși, internshipul este ocazia ideală de a-ți verifica cunoștințele și de a învăța și mai mult. Vei putea astfel să identifici ceea ce îți place la profesia pe care vrei să o practici și ce anume trebuie să faci pentru ca parcursul tău profesional să fie cât mai lin și cât mai eficient.

Șansa de a te identifica cu un mediu care corespunde valorilor tale.

Dacă alegi corect internshipul, vei găsi cu siguranță acolo un mediu cu care să te identifici. Vei putea să înțelegi ce așteaptă respectiva companie de la angajații săi și ce presupune a lucra într-un astfel de mediu.

Poți participa la proiecte importante.

Oportunitatea de a fi parte din proiecte reale, depășind stadiul scolastic, te va face să înțelegi mai bine cum funcționează lucrurile în realitate în domeniul pe care l-ai ales. Tratând lucrurile cu seriozitate, poți avea surpriza plăcută ca, la sfârșitul internshipului, să primești o ofertă de job atractivă din partea companiei.

Poți chiar obține un venit.

Deși banii ar trebui să fie ultimul aspect la care să te gândești atunci când alegi un anumit internship, dacă acesta este și plătit, atunci cu atât mai bine. Vei căpăta experiență în domeniu și vei putea folosi banii câștigați pentru a studia sau pentru o binemeritată vacanță. Desigur, nu trebuie să te aștepți la o avere, dar orice sumă poate fi utilă.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.