Rompetrol Rafinare investește în capacitățile de stocaredoar 3 minute sa citesti articolul

rompetrol rafinare

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a inițiat în acest an un program amplu de mentenanță, reabilitare și modernizare a capacităților de stocare pentru produsele obținute în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Efortul investițional este estimat la circa 40 de milioane de dolari, pentru perioada 2022 – 2027.

„Lucrările din parcul de rezervoare fac parte din strategia noastră operațională, care vizează flexibilizarea proceselor de producție, în condiții totale de siguranță și protecție a mediului înconjurător. Proiectul va duce la o creștere de circa 20% a capacității de stocare a motorinei și ne va permite un management de transfer mai eficient al produselor finite și semifabricate. Cu sprijinul Grupului KMG International, continuăm drumul asumat de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia și Vega, unități de producție cu un impact pozitiv major pentru sectorul energetic românesc”, a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

În total, sunt prevăzute reabilitări și construcții pentru aproximativ 50 de rezervoare aflate în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Lucrările vizează menținerea și modernizarea capacităților de stocare, implicit creșterea capabilităților de depozitare, corelate cu evoluția parametrilor de procesare a materiei prime din rafinăria Petromidia.

În plus, proiectul general care vizează parcul de rezervoare va eficientiza logistica de transport și va crește gradul de siguranță în exploatare. În acest moment, lucrările au început cu construcția a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, dar si reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.

În perioada imediat următoare, sunt prevăzute lucrări de proiectare, inspecție și verificări tehnice pentru alte 6 rezervoare, cu o capacitate cumulată de stocare de circa 50.000 de metri cubi.

Este al doilea proiect major demarat, din 2007, până în prezent, care este destinat modernizării parcului de rezervoare. O investiție asemănătoare a fost cuprinsă în perioada 2011 – 2020, când KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari în reabilitarea a peste 20 de rezervoare.

În proximitatea rafinăriei, la circa 2 kilometri distanță de platforma Petromidia, se află și parcul de rezervoare țiței, operat de Midia Marine Terminal (MMT), format din 8 rezervoare cu o capacitate totală de aproximativ 420.000 de metri cubi, conectat printr-o conductă de uscat și submarină de terminalul offshore al MMT, situat la 8,6 kilometri în largul Portului Midia.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare și-a propus atingerea unei producții de aproape 4 milioane de tone de carburanți, dintr-un total de peste 5 milioane de tone de materii prime vizate pentru prelucrare. Imediat după terminarea lucrărilor de revizie din perioada martie – aprilie, rafinăria Petromidia a revenit la capacități optime de operare, cu o medie de peste 15.000 de tone de materii prime procesate zilnic.

În prima jumătate a anului, compania și-a concentrat preponderent livrările de produse petroliere pentru acoperirea cererilor din piața internă, dar și în regiune, în special către subsidiarele KMG International – Republica Moldova, Georgia și Bulgaria. Grupul este cel mai mare furnizor de carburanți din Republica Moldova și Georgia.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din țară și una dintre cele mai moderne și complexe unități de profil din regiune, care funcționează în sinergie perfectă cu divizia de petrochimie (unic producător național de polimeri), dar și cu rafinăria Vega Ploiești (singurul producător intern de bitum, hexan și solvenți ecologici).

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).


Citiți articolul original pe financialintelligence.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.