Performanța la birou: Crește dacă îl mutăm în online?doar 2 minute sa citesti articolul

Shutterstock 2100180163

Am tot vorbit despre noile tehnologii ce apar în viața noastră parcă mai des ca niciodată și schimbă nivelul de performanță și modul în care trăim și muncim. De de data aceasta vreau să-ți prezint 2 tehnologii cel puțin interesante, iar mai apoi îți voi spune cum te pot ajuta ele chiar și în HR. Pe scurt, realitatea virtuală (VR) este o tehnologie ce îți oferă posibilitate de a te deplasa într-un spațiu complet imaginat, prin intermediul unui set de căști și ochelari speciali, iar realitatea augmentată (AR) combină lumea virtuală cu cea reală și suprapune obiecte virtuale peste mediul real cu ajutorul camerei de la telefon. Cum ne pot fi de folos?

Cu ochii la birou

După cum știi, în recrutare orice timp economisit este binevenit. La fel și pentru candidați. Așa că dacă este nevoie să se deplaseze până la sediu pentru a-l descoperi și nu sunt siguri de ofertă, devin reticenți. Rezolvarea este simplă. În loc să filmăm clipuri în care încercăm să prezentăm atmosfera din birou, nu mai bine creăm o randare 3D a spațiului? Astfel, prin intermediul VR, candidații nu numai că vor putea face cunoștință cu spațiul, dar chiar trăiesc experiența de a fi acolo, din confortul casei lor. Oricum, unele zvonuri spun deja că VR-ul ar putea deveni chiar mijlocul prin care „ne-am prezenta” la birou în viitorul apropiat.

Shutterstock birou realitate virtuala

Onboarding.exe

Pentru că am trecut printr-o pandemie în ultimii ani, onboardingul a avut de suferit și a devenit un subiect sensibil. E greu de ajuns la un consens. La birou nu te mai întâlnești cu toți colegii, iar în online majoritate au camerele oprite. Față de ședințele online 2D (boooring!), VR-ul poate aduce acel ceva ce ne lipsește când lucrăm de acasă: sentimentul de a fi prezent lângă ceilalți. Imaginează-ți: ești într-o ședință în VR, întorci puțin capul spre stângă și chiar îți vezi „colegul de bancă”. Vrei să îi șoptești ceva, de dragul vremurilor la birou, dar când întorci capul spre dreapta managerul îți zâmbește tăcut.

Faceți loc, se învață

Pe o notă puțin mai serioasă, atât VR cât și AR deja prezintă un potențial ridicat pentru antrenamente tehnice și sunt deja utilizate pe scară largă în locuri de muncă cu mize mari, în care greșelile pot fi periculoase – aviație, apărare etc. – pentru a dezvolta competențele candidaților și a crește performanța. Gândește-te la câteva skilluri pe care le poți testa și tu virtual și pune în aplicare această metodă. Reduce semnificativ costurile, timpul și greșelile umane și crește semnificativ eficiența.

Ți-a plăcut acest articol despre cum putem implementa tehnologiile VR și AR în HR? Citește și:
Ce ne învață Beyoncé despre performanță
Cum te ajută psihologia să fii autentic
De ce ai nevoie de influenceri în HR?


Citiți articolul original pe wearehr.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wearehr.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.