Ai fost la un interviu de angajare? Poate că a mers totul bine sau nu știi sigur la ce să te aștepți, însă vrei să fii mai aproape de jobul dorit. Printre pașii pe care trebuie să-i faci se numără și trimiterea unui e-mail de follow-up prin care să revii la angajator cu informații despre interesul tău pentru job și să-ți arăți recunoștința pentru timpul și atenția pe care ți le-au dat angajatorul.
Descoperă mai jos de ce este important să faci acest lucru, dar și câteva exemple de e-mailuri care să te ajute să te inspiri atunci când vrei să scrii un e-mail de follow up după interviu.
De ce să faci follow up după un interviu de angajare
Există numeroase motive pentru care ajută să trimiți un e-mail de follow-up, după interviu. Iată câteva dintre acestea:
- Îți oferă posibilitatea de a-ți reafirma interesul pentru o poziție și de a sublinia valoarea pe care ai adăuga-o companiei cu care ai avut interviul.
- Faci o impresie bună angajatorului, mulțumind pentru timpul acordat și arătându-ți recunoștința.
- Poți relua abilitățile pe care le ai și cum poți aduce plus-valoare companiei respective.
Exemple de email-uri pe care le poți trimite după un interviu
Pentru a te inspira în trimiterea unui e-mail către angajator, după un interviu de angajare, poți folosi template-ul de mai jos, și, în același timp, te poți inspira și din exemplele redactate mai jos.
Șablon general de e-mail pe care îl poți folosi după interviul de angajare
Iată un template general pe care îl poți completa și trimite angajatorului, ca să faci o impresie bună după interviul de angajare.
Bună [Numele intervievatorului],
Vă mulțumesc foarte mult pentru întâlnirea cu mine de astăzi. A fost o plăcere să aflu mai multe despre echipă și poziție și sunt foarte încântat de oportunitatea de a mă alătura [Numele companiei] și de a ajuta [a aduce noi clienți/dezvolta conținut de clasă mondială/orice altceva minunat ai face ] cu echipa ta.
Aștept cu nerăbdare să aud de la dumneavoastră despre următorii pași în procesul de angajare și vă rugăm să nu ezitați să mă contactați dacă pot oferi informații suplimentare.
Toate cele bune,
[Numele dumneavoastră]
Exemple de e-mailuri precompletate
Iată mai jos câteva exemple de e-mail-uri de follow-up precompletate mai jos:
1.
Bună ziua, doamnă _,
Vă scriu să vă mulțumesc pentru că m-ați invitat la biroul dumneavoastră astăzi. A fost minunat să aud despre obiectivele (nume companie) pentru eficientizarea software-ului și să punem accent pe designul UX de calitate, precum și pe modul în care vedeți departamentul de inginerie jucând un rol în aceste inițiative.
(nume companie) pare un loc minunat de lucru – și nu doar pentru că ați menționat câteva realizări bune de vară! Admir cu adevărat misiunea care conduce afacerea dumneavoastră și aștept cu nerăbdare oportunitatea de a vă ajuta echipa să implementeze unele dintre ideile pe care le-am menționat despre reproiectarea paginii de pornire.
Vă rog să-mi spuneți dacă mai aveți nevoie de ceva de la mine pentru a continua procesul.
Să aveți un rest de săptămână minunat,
Andreea Ionescu
2.
Bună seara, Andrei,
Vă mulțumesc foarte mult pentru întâlnirea cu mine de astăzi. Mi-a plăcut foarte mult să aflu mai multe despre traiectoria dvs. de carieră la Coca-Cola (și să aud cum a fost să vă alăturați ca al cincilea angajat – atât de impresionant!) și despre cum vedeți că compania merge în următorii doi ani.
Pentru a continua conversația noastră despre clienții răscoliți, am atașat un scurt pachet în care am dat frâu liber ideilor mele inițiale pentru creșterea reînnoirilor. Încântați să discutăm în continuare dacă vedeți că este o resursă utilă.
Pot spune că Coca-Cola este un loc special de lucru și aș fi încântat să mă alătur unei echipe atât de inovatoare, muncitoare și pasionate. Vă rog să-mi spuneți dacă vă pot oferi alte informații pentru a vă ușura decizia de angajare.
Toate cele bune,
Ioana Mihăilă
3.
Stimate domnule/doamnă,
Am încredere că sunteți bine. Tocmai urmăream poziția [poziției pentru care ați intervievat]. Mi-a plăcut să mă întâlnesc cu dumneavoastră [indicați când a avut loc interviul] și să aflu mai multe despre [numele companiei] și [postul]. Sunt în continuare foarte interesat de poziție și vă voi oferi cu plăcere orice informații suplimentare veți mai avea nevoie de la mine.
Dacă mi-ați putea oferi o actualizare cu privire la proces, ar fi foarte apreciat. Aștept cu nerăbdare răspunsuri de la dumneavoastră.
Mulțumesc,
[Numele dumneavoastră]
[Informația ta de contact]
4.
Al doilea e-mail de follow-up după niciun răspuns
Dacă nu ai primit răspuns de la un potențial angajator după interviu sau după e-mailul de follow-up după interviu, poți trimite un e-mail de „verificare”, în mod ideal, recrutorului. Ar trebui să trimiți acest e-mail dacă nu ai primit răspuns după două săptămâni de la interviu.
Exemplu:
Subiect: Vești despre: rol de coordonator de marketing
Dragă X,
Sper că ești bine! Am întrebări despre rolul de coordonator de marketing. A fost grozav să mă întâlnesc cu echipa mai devreme și aștept cu nerăbdare vești de la tine. Te rog să-mi spui dacă mai pot oferi informații pentru a te ajuta în procesul de luare a deciziilor.
Mulțumesc,
Andrei Ionescu
Nu trebuie să-ți faci griji că înregistrarea te va face să pari disperat sau enervant. Adevărul este că aceste decizii iau o perioadă diferită de timp la fiecare companie. Trimițând acest e-mail, pur și simplu le oferi un imbold ușor pentru o actualizare. Și, dacă îți dorești cu adevărat jobul, nu este rău să reiterezi asta.
Trucuri pentru un e-mail de follow up care să-ți aducă extra puncte
Dacă vrei să scrii un email de follow-up care să-ți aducă puncte în plus la interviul de angajare, poți urma sfaturile de mai jos.
Reamintește câteva detalii despre tine
Adu aminte angajatorului câte ceva despre tine, poate ce rol ai în prezent sau câteva detalii discutate la interviu, despre cum poți ajuta compania să aibă succes sau abilități-cheie.
Fii concis!
Încearcă să fii cât mai concis și la subiect, nu adăuga prea multe propoziții lungi sau detaliate. Menționează, în același timp, suficiente detalii despre tine ca să poți să te faci remarcat.
Menține un ton prietenos
Fii prietenos în exprimare, menține un ton amiabil, sincer și deschis. Dacă din etapa interviului, ai fost invitat să vorbești cu „tu” în loc de „dumneavoastră”, poți să te adresezi cu o formulă de exprimare directă.
Vrei un job nou?
Actualizează-ți CV-ul cu experiențele tale profesionale, dar și cu abilitățile și competențele tale, și aplică de îndată.
Citiți articolul original pe bestjobs.eu
Adauga un comentariu