Motive pentru care Bitcoin este o investiție teribilădoar 5 minute sa citesti articolul

golden bitcoin computer chip

Acesta a fost un an dificil pentru Wall Street. Am văzut cea mai rapidă prăbușire a pieței de cel puțin 30% din istorie, precum și cea mai abruptă revenire din istorie, indexul S&P 500 de referință atingând noi maxime în mai puțin de cinci luni.

Pe de altă parte, criptomoneda bitcoin a rămas neafectată de schimbările cauzate de focarele de coronavirus sau de volatilitatea crescută.

De ce continuă bitcoin să performeze chiar și în dificilul an 2021?

De ce bitcoin continuă să depășească acțiunile, din punct de vedere al performanței? Pentru început, trebuie să avem în vedere și să ne aplecăm privirea către conceptul de penurie. Conceptul de penurie este unul din aspectele care stă la baza principiilor de funcționare ale bitcoin. Doar 21 de milioane de criptomonede bitcoin pot fi exploatate, penurie ce are ca rezultat creșterea valorii acestor monede digitale.

Un alt factor care contribuie la succesul Bitcoin este așteptarea investitorilor la faptul că vom fi martorii unei revoluții digitale. Cu alte cuvinte, cumpărătorii de bitcoin consideră că utilitatea banilor de hârtie e de domeniul trecutului. Dacă luăm în considerare și faptul că pandemia a relevat posibilitatea ca bancnotele fizice să fie purtătoare de germeni mortali, acest lucru s-ar putea dovedi a fi destul de realist. Bitcoin pare să fie pe cale să devină moneda digitală superioară, datorită creșterii serviciilor de plată peer-tio-peer (interpersonale).

În industria criptomonedelor, Bitcoin beneficiază, de asemenea, de avantajul său de deschizător de drumuri. A fost primul token digital care a câștigat vizibilitatea și încrederea investitorilor, ceea ce a condus astfel la un rulaj neașteptat de mare și, de asemenea, se întâmplă să fie cel mai important token digital din punct de vedere al capitalizării pieței (este de cinci ori mai mare decât Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din punct de vedere al capitalizării de piață).

Dacă, la acest moment, vă doriți să cumpărați o criptomonedă mai puțin obișnuită, puteți utiliza bitcoinul ca activ intermediar pe o varietate de site-uri de investiții criptografice (adică orice nu este denumit Ethereum sau Ripple).

Achiziționarea de monede Bitcoin ar putea fi o mișcare complet neinspirată. Pe cât de bine ar suna Bitcoin ca monedă digitală în care să investim în anul 2021, viitorul poate să ne rezerve multiple incertitudini, mai ales că Bitcoin nu este o monedă definită numai de avantaje. Iată câteva motive pentru care ar trebui să evitați cu tot dinadinsul bitcoin:

Bitcoin nu este atât de rar pe cât am fi tentați să credem

Pentru început, bitcoinul este la fel de rar pe cât îi permite software-ul său. Numărul de monede Bitcoin este restricționat de codul computerului, spre deosebire de mărfurile reale precum aurul, care sunt limitate de ceea ce poate fi extras din sol. Nu este imposibil ca programatorii, susținuți de o comunitate considerabilă, să decidă să crească limita simbolică a bitcoinului la un moment dat în viitor. Drept urmare, bitcoinul are acel caracter de penurie numai în aparență, fără a fi de fapt o monedă cu un număr redus.

Există o semnificativă problemă cu utilitatea sa

Regele criptomonedelor este de asemenea asaltat de lipsa de utilitate. Doar 18,51 milioane de jetoane bitcoin sunt în circulație în acest moment, un număr mic de investitori deținând aproximativ 40% dintre acestea. Chiar dacă este posibilă deținerea de jetoane fracționate, aproximativ 10 milioane până la 11 milioane de jetoane aflate în prezent în circulație nu vă vor duce prea departe. În 2017, produsul intern brut global (PIB) a fost de 81 de miliarde de dolari. Între timp, între 114 și 125 miliarde dolari în monede bitcoin circulă liber și nu sunt deținute de investitori. Aici este doar o fațadă de utilitate, nesusținută de nimic concret.

Accesul pe piața de monede bitcoin este mult prea ușor

Deși Bitcoin are acum un avantaj specific deschizătorilor de drumuri, piața criptomonedelor are un standard deosebit de scăzut pentru intrarea pe piață. Pentru ca tehnologia de blockchain – desemnând registrul digital și descentralizat care înregistrează tranzacțiile – să fie dezvoltat și un jeton digital să fie astfel legat de rețea, nu este nevoie decât de timp și de cunoștințe de codificare. Nu există nimic special în blockchain-ul bitcoin pe care alte companii să nu îl dețină sau să nu îl poată reproduce.

Există puține (dacă există) metode fizice de evaluare a bitcoinului

O altă problemă cu bitcoin este că nu are o valoare măsurabilă ca activ. Dacă doriți să cumpărați acțiuni într-o companie cotată la bursă, de exemplu, puteți să consultați situația veniturilor și bilanțul acestora, să aflați despre catalizatorii din întreaga industrie și să analizați comentariile conducerii din conferințele și prezentările recente pentru a vă face o imagine clară asupra direcției în care compania în care doriți să investiți va acționa în viitor. Cu alte cuvinte, puteți să luați o decizie informată.

Nu acesta este și cazul monedei bitcoin. Nu există date reale pe care investitorii să le poată consulta atunci când vine vorba de bitcoin. Există perioade de decontare a tranzacțiilor și oferta totală de monede puse în circulație, dar niciunul dintre aceste numere nu ne spune nimic despre valoarea sau utilitatea bitcoinului.

Monedele Fiat pot fi compatibile cu blockchain-ul

Este foarte posibil și ca investitorii să pariezăe pe un activ greșit. Tehnologia blockchain este locul în care valoarea reală este pe termen lung. Blockchain are potențialul de a revoluționa gestionarea lanțului de aprovizionare și de a accelera plățile internaționale. Cu toate acestea, atunci când oamenii dobândesc bitcoin, aceștia obțin proprietatea asupra jetoanelor digitale, mai degrabă decât asupra blocului de bază.

Blockchain este încă departe de a deveni popular

O altă problemă este că blockchain-ul este încă la ani distanță de a deveni cu adevărat relevant. S-a crezut că tehnologia blockchain va fi îmbrățișată pe scară largă în urmă cu trei ani, când firmele blockchain și acțiunile criptomonedelor erau considerate cea mai acaparantă inovație. Investitorii habar nu aveau că va apărea o situație de tipul Catch-22. Mai concret, nicio firmă nu este dispusă să efectueze transferul costisitor și consumator de timp către blockchain, cu excepția cazului în care tehnologia a fost verificată cu atenție, totuși companiile nu sunt dispuse să facă acest prim pas pentru a testa tehnologia și a-i stabili scalabilitatea.

Riscul de fraudare a sistemului și de furt al portofelului digital, lipsa reglementărilor la nivel de legislație și lipsa de claritate în ceea ce privește taxele și impozitele aferente sunt alte motive în plus pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne gândim să cumpărăm Bitcoin. Aceste fiind spuse, investiția în această monedă, deși la modă, este una riscantă.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.