Lagardère Travel Retail: Românii sunt cei mai tineri cumpărători europeni din magazinele tip Duty-Freedoar 5 minute sa citesti articolul

Aelia Duty Free a

Unul din trei clienți români finalizează vizita în locațiile de tip Duty-Free cu o achiziție și unul din doi declară că vizitează aceste spații atunci când călătoresc, ambele procente situându-se peste media europeană.

Totodată, românii sunt și printre cei mai tineri clienți ai magazinelor Duty-Free, având o medie de vârstă de 38 ani comparativ cu media europeană de 45 de ani, segmentul Millennials dintre români reprezentând 45% din totalul clienților, în timp ce media europeană se situează la doar 18%.

Mai mult, acest canal oferă multiple oportunități pentru expunerea și creșterea mărcilor, 74% fiind procentul de cumpărători care care au cumpărat pentru prima dată o anume categorie de produs dintr-un magazin tip Duty-Free (mult peste media europeană de 56%).

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care au reieșit din studiul realizat la nivel european de către compania M1nd-set pentru Lagardère Travel Retail, studiu care urmărește evoluția comportamentelor cumpărătorilor europeni din segmentul retail-ului de călătorie, din 2016 până în 2022.

Studiul mai arată și că majoritatea clienților au vizitat magazinele Duty-Free din impuls (63% în cazul clienților români față de 60% media cetățenilor europeni), iar decizia de cumpărare o iau, în principal, în magazin, în proporție de circa 40% pentru ambele segmente.

Marius Vacalau Lagardere Travel Retail

“Pentru noi este esențial să ne înțelegem clienții și, de aceea, desfășurăm de-a lungul anului analize extinse pe toată industria de travel retail. Faptul că decizia de cumpărare a clienților noștri este generată în mod spontan în magazin se traduce într-o și mai mare responsabilitate pe care o avem atunci când gândim locațiile noastre Duty Free – de la poziționarea magazinului, la elemente de design, ambianță, staff, modul de prezentare al brand-urilor, etc. Se dovedește așadar, cu cifre concrete, că putem crește ponderea veniturilor din retail, din total venituri aeroporturi, de la 20% (media națională) la 40% (media globală), prin realizarea unor spații atractive, în baza documentării tendințelor și dorințelor consumatorilor,” declară Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail România.

Același studiu arată și că principalul motiv de a vizita magazinele Duty Free este de a verifica oferta, românii având și o specificitate care depășește media europeană, anume aceea de a căuta un cadou pentru cei de acasă, și sunt atrași într-o mai mare măsură de campaniile promoționale.

În topul categoriilor de produse achiziționate de către călătorii români sunt suvenirurile (32%) și parfumurile (29%). Interesant este că această categorie a suvenirurilor este mult mai pregnantă la români decât în cazul celorlalți cetățeni europeni – 32% față de 15%.

Principalii factori de achiziție pentru clienții români comparativ cu cei europeni sunt: value for money (35% versus 28%), faptul că produsele nu sunt disponibile acasă (30% versus 18%) și că produsele sunt diferite față de oferta cu care sunt ei familiari (22% versus 14%).

Aelia Duty Free

“Studiul evidențiază clar potențialul călătorilor români pentru canalele de retail de călătorie (travel retail): fluxul mare de clienți români, ratele de conversie și achiziție, nivelul de cheltuieli peste medie, arată o afinitate mai puternică față de acest tip de canal în comparație cu alți călători europeni, la modul general.

Acești cumpărători (români) sunt în mod specific ghidați de impuls, atât în ceea ce privește vizita, cât și achiziția, subliniind astfel impactul experiențelor bine executate din cadrul magazinelor și importanța interacțiunii cu personalul acestora (unde se înregistrează, de asemenea, un scor peste media europeană).

Mai mult, traficul aeroportuar înregistrat în cazul pasagerilor români arată o rată de recuperare excelentă, cu cifre din primele trei semestre ale lui 2022 situate peste media aceleiași perioade din 2019,” declară Clara Susset, Director de Operațiuni din cadrul M1nd-set.

Clienții români au un nivel de satisfacție similar cu media consumatorilor europeni pentru experiența din Duty-Free – un punctaj de 3.8 din 5, în timp ce media europeană este de 3.7. În topul motivelor pentru care românii apreciază magazinele Duty-Free sunt serviciile și prezența sortimentului de produse de lux.

Datele prezentate fac parte dintr-un studiu reprezentând o parte din efortul Lagardère Travel Retail de înțelegere a clientului, nevoilor și preocupărilor acestuia, aspecte care s-au schimbat semnificativ, în special în ultimii doi ani.

Despre Lagardère Travel Retail

Una dintre cele două divizii ale Grupului Lagardère, Lagardère Travel Retail este un lider global în industria de retail destinat călătorilor. Operând peste 4.850 de magazine pe liniile de business Travel Essentials, Duty Free & Fashion și Foodservice în aeroporturi, gări și alte platforme, situate în 39 de țări și teritorii, Lagardère Travel Retail a generat vânzări de 2,3 miliarde de euro în 2021 (gestionate 100%).

Lagardère Travel Retail are o abordare integrată, pentru a depăși așteptările clienților, însoțindu-i pe tot parcursul călătoriei lor, și pentru a oferi valoare adăugată partenerilor din zona de real estate și branduri.

În România, compania este prezentă de peste 25 de ani pe piața comerțului în zonele de tranzit (travel retail), galerii comerciale și centre de afaceri, și operează o rețea de aproape 300 de magazine pentru segmentele Travel Essentials și Foodservice, cuprinzând 6 branduri, dintre care cele mai importante sunt: Inmedio, Relay, 1 Minute, HUB Convenience, So!!Coffee și Natoo.

 


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.