Finanțare pentru ferme mici și mijlocii din România. Cum funcționează Landedoar 3 minute sa citesti articolul

lande romania

Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii prezentă și pe piața din România, are în plan să ofere anul acesta finanțări de 10 milioane de euro fermelor românești mici și medii. Compania acoperă toate segmentele agricole: de la culturi intensive până la horticultură, pomicultură sau zootehnie.

Lande este o companie fondată în 2021 în Letonia de către o echipă cu peste zece ani de experiență în domeniul financiar. Ulterior, compania s-a extins Lituania și România.


Despre intrarea în piață a Lande am scris pe start-up.ro aici.


Managementul vizează ca Lande să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa pentru finanțări în agricultură, de la lansare și până acum oferind o sumă totală de nouă milioane de euro pentru 240 de fermieri care exploatează 60.000 hectare. În 2022 compania a oferit finanțări de șase milioane de euro.

Lande s-a lansat anul acesta în România, după ce la finalul 2002 a obținut o finanțare de 550.000 de euro de la investitori privați și prin crowdfunding pe platforma SeedBlink.

Finanțările pentru achiziții și reparații de echipamente – cele mai solicitate în România

În România, Lande finanțează servicii și produse precum dezvoltarea de sisteme de irigații, silozuri sau alte facilități de procesare, achiziția de terenuri sau combustibil, dar oferă și cofinanțări pentru proiectele cu fonduri europene. Compania acoperă toate segmentele agricole: de la culturi intensive până la horticultură, pomicultură sau zootehnie.

“Fermele din Uniunea Europeană sunt subfinanțate cu aproximativ 46 miliarde de euro, iar noi ne dorim să oferim fermierilor o alternativă viabilă de finanțare pentru dezvoltarea afacerii sau depășirea dificultăților sezoniere. România este o țară cu importanță strategică mai ales în contextul în care în anii care urmează ne dorim să ne extindem în Europa de Sud-Est, în tări precum Bulgaria, Grecia, Croația. Prin această estindere, ne dorim să unim fermierii mici și mijlocii din Europa într-o comunitate cu multe beneficii suplimentare, cum ar fi opțiuni de finanțare mai rapide și mai ieftine sau prețuri mai bune”, spune Nikita Goncars, Fondator și CEO al Lande.

“România este o țară cu interes strategic pentru Lande întrucât reprezentăm una dintre cele mai mari țări agricole la nivelul Uniunii Europene. Cu toate că în ultimii ani agricultura românească a cunoscut mai multe provocări care au avut un impact negativ asupra profitabilității fermelor, precum seceta prelungită, scăderea prețurilor la cereale în același timp cu creșterea costurilor per hectar, potențialul agricol al României este ridicat. Fermierii români au nevoie de finanțare pentru dezvoltare și pentru a deveni mai competitivi, iar compania Lande reprezintă în același timp o alternativă atractivă, dar aduce și o idee inovatoare, cea a crowdfundingului”, afirmă Bogdan Lucian Cumpănașu, Country Manager Lande România.

Compania are în plan pentru România ca anul acesta sa crească de trei ori veniturile și finanțările oferite, odată cu extinderea echipei de vânzări și parteneri.

Cele mai accesate servicii oferite de Lande sunt finanțările pentru achiziția de echipamente la începutul sezonului agricol sau creditele pentru reparația utilajelor agricole.

“Clienții pot obține finanțare fără plăți lunare doar prin rambursarea integrală a creditului la sfârșitului sezonului agricol. În cazul în care a fost un an agricol dificil, putem extinde perioada de rambursare a creditului”, adaugă Nikita Goncars.

Lande include și serviciile Club și Marketplace pentru a oferi fermelor prețuri mai mici la îngrășăminte, semințe, utilaje, preturi comparabile cu cele la care au acces fermele mari.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.