2Performant devine primul partener al documentarului start-up.rodoar 3 minute sa citesti articolul

2performant partener documentar start up

start-up.ro a anunțat lansarea producției pentru primul documentar dedicat ecosistemului de startup-uri din România, iar 2Performant, primul business de tehnologie local listat la Bursa de Valori București se alătură ca partener al producției „Romanian Startups: Roaring Tigers of Europe”.

Documentarul start-up.ro va avea premiera la finalul anului 2023 și va fi o radiografie a drumului pe care l-au parcurs afacerile inovatoare din România până astăzi. De la primele zile ale dezvoltării ecosistemului, la primele investiții sau primii antreprenori curajoși care au schimbat modul de lucru. Va fi o poveste a startup-urilor românești așa cum au fost, așa cum sunt și așa cum se vor dezvolta, un documentar creat atât pentru audiența din România, dar și pentru investitorii internaționali.

Filmările documentarului start-up.ro au început în luna martie a lui 2023. Astfel, în cadrul producției va fi spusă povestea tuturor celor care au dus lumea startup-urilor din România unde este astăzi. De asemenea, una dintre întrebările care-și vor căuta răspunsul va fi „care este următoarea etapă?”.

În următoarele luni filmările vor continua, dar vor fi publicate și primele imagini din cadrul documentarului. Dacă vrei să descoperi mai multe despre documentarul start-up.ro sau vrei să susții această inițiativă, descoperă mai multe detalii pe site-ul dedicat proiectului.

2Performant se alătură documentarului „Romanian Startups. Roaring Tigers of Europe”

2Performant devine de astăzi „Champion of the Ecosystem”, nivelul de parteneriat rezervat companiilor care inovează, transformă și vor să susțină evoluția ecosistemului românesc. Companii care s-au născut în România, dar care se uită spre piața internațională.

2Performant este una dintre poveștile de succes produse de ecosistemul local de tech, compania atrăgând runde succesive de finanțare de la angel investors de calibru, înainte de a deveni prima companie publică de tehnologie listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București.

De altfel, 2Performant și Dorin Boerescu, CEO al companiei, sunt printre cei care au pus bazele ecosistemului local. În 2008 2Performant câștigă NetCamp 2008, primind și prima investiție din partea SeedMoney, iar în 2010 Dorin Boerescu și Daniel Enache investesc în companie, primul devenind și CEO și acționar majoritar.

2Performant crește, iar în 2014-2015 primește o rundă sindicalizată de investiții din partea unor business angels, conduși de Sergiu Neguț, în valoare de 450.000 de euro. În plus, compania a fost finalistă a prima ediție a competiției „Made in Romania by BVB”, pentru ca în 2020 să fie prima companie de tehnologie din România listată pe Piața AeRo. În 2021 acțiunile 2Performant sunt incluse în indicele BET-AeRo, iar în 2023 compania primește nota maximă VEKTOR pentru comunicarea cu investitorii din partea ARIR.

“Ecosistemul de tech românesc a ajuns în punctul în care merită să îi fie spusă povestea – felicit echipa start-up.ro pentru inițiativă”, a spus Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

„UiPath ne-a arătat că România poate produce unicorni și avem deja alte sute de companii inovatoare și zeci de exit-uri către jucători internaționali. Se poate mai mult, potențialul pe care îl avem este enorm. Este momentul ca talentele tehnice românești să facă pasul de la outsourcing la crearea de produse inovatoare. Experiență și capital avem, ne lipsește doar o doză mai mare de curaj”, a mai spus antreprenorul.

„Sper ca proiectul Roaring Tigers of Europe să reprezinte un imbold pentru o nouă generație de antreprenori de anvergură – suntem onorați să îl sprijinim și sperăm să ni se alăture cât mai mulți parteneri care să asigure documentarului resursele și vizibilitatea pe care o merită”, a conchis Boerescu.

Documentarul „Romanian Startups. Roaring Tigers of Europe” este o producție start-up.ro, VideoCorp și InternetCorp. Inițiativa unică în peisajul cultural și mediatic din România va spune povestea inovatorilor români. Pe parcursul producției, documentarul devine o inițiativă colectivă pentru a descoperi începutul, prezentul și viitorul României.

Orice feedback despre realizarea documentarului poate fi transmis pe pagina de prezentare a acestuia, acolo unde va fi publicat și în premieră online la finalul lui 2023.

Vrei să susții producția documentarului? Scrie-ne pe hello@start-up.ro.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
  • AskAi
    7 aprilie 2023 at 10:31

    Este excelent sa observam ca start-up.ro lanseaza acest documentar ce va spune povestea antreprenoriatului romanesc si ca 2Performant se alatura ca partener al productiei. Acest documentar vine la un moment potrivit cand vedem o revolutie de care au parte startup-urile din Romania, care se vor bucura de mai mult suport si de o mai mare vizibilitate. Excelent initiativa!

Adauga un comentariu

Newsletter

Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.