Curățarea și întreținerea lenjeriilor de patdoar 3 minute sa citesti articolul

lenjerie de pat

Dacă îți place să te bucuri pentru cât mai mult timp de lenjeriile de pat, trebuie să știi cum anume le speli și întreții.

Vom începe prin a-ți vorbi de spălarea lor. Iată ce trebuie să ai în vedere aici:

 • Citește eticheta

Dacă vrei să îți menții lenjeriile de pat într-o stare cât mai bună și să nu se decoloreze sau micșoreze în urma spălării, important e să citești eticheta. Astfel vei afla clar ce reguli trebuie să respecți pentru a nu le deteriora.

 • Spală-le separat de alte textile

Pentru a se curăța cât mai bine, lenjeriile de pat se spală separat de alte textile. Astfel vor avea în mașină mai mult loc pentru o curățare calitativă.

 • Întoarce-le pe dos

Dacă vrei să protejezi lenjeriile astfel încât să își păstreze culoarea pentru cât mai mult timp, întoarce-le pe dos atunci când vrei să le bagi la spălat. Vei fi surprins/ă de cat de bine vor arata la finalul ciclului de spălare.

 • Ai grija la detergent și evită balsamul de rufe

La lenjeriile de pat ideal ar fi să se folosească un detergent special, mai delicat, care să protejeze țesăturile. Totodată cantitatea de detergent folosită e bine să fie ceva mai redusă decât în mod obișnuit. Chiar dacă volumul lenjeriilor pare mare, cantitatea de textile ce trebuie spălată este redusă (dacă vorbim de un singur set).

În ceea ce privește balsamul de rufe este bine să îl eviți total, deoarece poate slabi țesăturile și poate afecta procesul de ventilare al lenjeriilor.

 • Setează în mod corespunzător mașina de spălat

Orice mașină de spălat permite ajustarea setărilor astfel încât la încheierea programului să ai parte de rezultatul dorit.

Temperatura – vei putea observa pe fiecare etichetă în parte care sunt mai exact gradele la care se spală. De regulă, inul și bumbacul pot fi curățate la 40-60 grade Celsius, flanelul și crepul la 40 grade Celsius, iar mătasea la cel mult 30 grade Celsius.

Rotații – de obicei, fiecare program în parte vine cu numărul de rotații prestabilit. La foarte multe mașini însă, poți face ajustări. Cu cât numărul de rotație este mai mic, cu atât lenjeria va fi mai puțin boțită după spălare, dar și mai puțin stoarsă.

Program – programul pe care îl folosești se alege în funcție de materialele din care este confecționată lenjeria de pat pe care vrei să o speli.

 • Usucă lenjeria în mod corespunzător

Cel mai bine este să usuci lenjeria de pat în mod natural, însă dacă acest lucru nu este posibil și folosești un uscător de rufe, recomandat ar fi să o întorci pe dos pentru a proteja țesătură și să setezi un program corespunzător în funcție de materialul ei.

În ceea ce privește întreținerea, cele mai importante aspecte sunt următoarele:

 • Foloseste prin rotație trei seturi de lenjerii

E bine să ai trei seturi de lenjerii pe care să le rotești. În timp ce una dintre ele se află pe pat, cealaltă poate fi la spălat, iar a treia în dulap, pregătită oricând pentru a fi utilizată.

 • Schimbă frecvent lenjeriile de pat

Pentru a avea mereu patul curat și pentru a păstra calitatea lenjeriilor, acestea trebuie schimbate o dată pe săptămână.

Ai in vedere aceste aspecte și lenjeriile tale vor arăta mult mai bine. Dacă până acum nu ai procedat tocmai corect și sunt deteriorate, le poți înlocui cu altele noi, pe care le poți cumpăra de pe Talis.ro. Aici vei găsi o gama variată de articole și prețuri pentru toate buzunarele.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.