Alege aparate de masura si control de tip clampmetru de la Arc.rodoar 2 minute sa citesti articolul

aparate de masura si control de tip clampmetru de la arc

Un clampmetru este un instrument in forma de ac de haine care poate fi prins in jurul unui fir sub tensiune pentru a masura curentul pe care il transporta. Ca principiu de masurare, clemele detecteaza campul magnetic emis de curentul care curge intr-un fir pentru a masura valoarea curentului.

Spre deosebire de instrumente precum multimetrele, acest design are avantajul de a putea masura curentul fara a necesita taierea circuitului de masurat.

Pentru a masura parametri precum curentul si tensiunea, veti avea nevoie de un instrument dedicat. Instrumente precum multimetrele analogice si multimetrele digitale sunt adesea folosite pentru a masura curentul, dar necesita ca circuitul sa fie taiat, astfel incat cablurile de testare ale instrumentului sa poata fi introduse in circuit in serie. In multe cazuri, nu este posibil sau practic sa faci asta. Taierea circuitului prezinta, de asemenea, riscuri, de exemplu de electrocutare.

Alegerea celui mai bun clampmetru

Clampmetrele sunt o alegere convenabila in astfel de situatii. Fluke este una dintre cele mai respectate marci cand vine vorba de echipamente electrice de testare. Produsele lor variaza de la contoare la preturi accesibile cu doua cifre medii, pana la echipamente de calibrare de varf, care pot costa mai mult decat o masina mica. Profesionistii se bazeaza pe echipamentul Fluke, deoarece este intotdeauna extrem de precis si extrem de fiabil.

La Arc Brasov se gaseste printre altele si modelul Fluke 323 este capabil sa masoare curentul AC pana la 400 de amperi, de aproximativ 10 ori mai mult curent decat veti intalni vreodata intr-o gospodarie standard. Poate masura atat tensiunea AC, cat si DC de pana la 600 de volti, fara a iesi vreodata din specificatiile sale de calibrare, si rezistenta de pana la 4 kiloohmi. Aceste functii sunt toate prevazute cu propria crestatura separata pe rotita de selectie.

Acest contor este clasificat CAT IV pentru 600 de volti. Aceasta inseamna ca, daca lucrati intr-un mediu comercial sau industrial, vi se va permite legal sa utilizati acest contor in medii periculoase.

Utilizarea clampmetrelor in siguranta

Clampmetrele sunt instrumente convenabile care pot masura curentul si alti parametri pur si simplu prin prinderea unui fir, care nu trebuie taiat. Sunt usor de utilizat in siguranta, deoarece pentru a face acest lucru este necesar doar ca instrumentul sa fie prins in jurul unui fir. Cu toate acestea, aceste instrumente pot fi periculoase daca sunt utilizate necorespunzator.

In general, acest clampmetru se poate folosi atat pentru curentul de sarcina si curentul de scurgere. In primul rand, daca dispozitivul va permite sa alegeti curent continuu sau alternat, alegeti tipul de curent potrivit pentru circuitul pe care doriti sa il masurati. Apoi setati intervalul de masurare pe baza marimii curentului pe care il veti masura. Daca masurati un curent continuu, nu uitati sa efectuati reglarea la zero.

Odata ce sunteti gata, deschideti falcile clemei si prindeti-le in jurul firului pe care doriti sa il masurati. Pozitionati firul in centrul clemei pentru o precizie maxima de masurare.

Clampmetrele sunt concepute pentru a masura curentii de sarcina pot fi fixate numai in jurul unui fir. Aveti grija sa nu fixati instrumentul in jurul mai multor fire in acelasi timp, deoarece acest lucru va impiedica masurarea corecta.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.