Câți oameni poate infecta un bolnav cu Omicron, potrivit lui Raed Arafat. Așa se face transmiterea comunitarădoar 2 minute sa citesti articolul

raed arafat

Câți oameni poate infecta un bolnav cu Omicron, conform spuselor lui Raed Arafat. Cum se face transmiterea comunitară. Varianta Omicron reprezintă un pericol real și pentru România, iar numărul îmbolnăvirilor ar putea exploda în orice clipă, a spus șeful DSU. Ce a declarat Raed Arafat la Televiziunea Publică.

Câți oameni poate infecta un bolnav cu Omicron, potrivit lui Raed Arafat

Raed Arafat a spus că riscul de a avea un val uriaș de infectări cu noua variantă Omicron este crescut, întrucât tulpina este mult mai transmisibilă decât altele. Prin urmare, un bolnav poate să infecteze chiar trei, în condițiile în care un pacient cu Delta poate să infecteze un om și jumătate-doi.

„Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unu poate infecta și trei. Deci 3 infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează 9, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”, a spus Raed Arafat.

Câte cazuri de infectare cu Omicron sunt în România

Raed Arafat a mai atenţionat că, deşi îmbolnăvirile nu vor fi neapărat critice, acestea vor pune presiune pe sistemul medical.

„Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe.

Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate, având în vedere numărul mai mic de vaccinați”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a afirmat că în România este nevoie ca oamenii să fie convinși să se imunizeze.

„Problema, la noi, este să convingem oamenii să se vaccineze. Noi avem vaccinuri, avem acces la vaccinuri, România nu a avut lipsă de vaccinuri, România are problema acceptării vaccinului și delimitării de la dezinformare și de la informațiile false care continuă să circule în jurul acestui subiect”, a mai spus Raed Arafat.

Până la ora actuală, în România s-au confirmat 11 cazuri de infecție cu Omicron. Ultimele trei, primele confirmate la Institutul Matei Balş din Capitală, s-au descoperit miercuri, 15 decembrie.

Una dintre pacientele cu Omicron este o femeie din Bucureşti ce nu a fost plecată din ţară, iar alta numai a intrat în contact cu un om venit din Marea Britanie. Medicii au concluzionat că este vorba deja de transmitere comunitară.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.