Bravva Angels: ”vrem să creștem la 5% ponderea finanțărilor VC pentru startup-uri women founded”doar 2 minute sa citesti articolul

join bravva

Bravva Angels, prima comunitate de investitori de tip Business Angel din Romania dedicată susținerii startup-urilor cu cel puţin o femeie fondator, și-a propus ca până în 2030 să mărească la 5% ponderea investițiilor realizate de fonduri de investiții în startup-uri cu femei fondator. În acest moment, potrivit informațiilor din cele mai recente rapoarte realizate de la nivel european de firmele de investiții, doar 1% dintre startup-urile fondate de femei ajung să primească investiții.

Potrivit celui mai recent raport Atomico, echipele starup-urilor fondate de femei au acoperit 1% din totalul finațărilor din partea fondurilor de investiții în 2022, în Europa, o scădere graduală de la 3% cât era în 2018.

Așa cum ne povestea Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels, și în România domeniul investițional este dominat de bărbați, doar 1-2% din banii investitorilor instituționali fiind alocați startup-urilor fondate de femei.

Acesta a și fost unul dintre motivele care au stat în spatele lansării Bravva Angels, o rețea de membri cu experiență care doresc să devină business angels și să susțină cu prioritate startupuri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentoring și educație.

Comunitatea a fost lansată ȋn iulie 2022 cȃnd a anunţat și prima sa investiţie, ȋn Glow2Go, prima platformă de servicii de ȋnfrumuseţare la domiciliu din Romania, următoarea investiție fiind în Charger.ro, un integrator român de soluții și servicii de green-tech pentru consum personal și companii.

Pentru 2023, fondatoarele Bravva Angels și-au propus să coordoneze co-investiţii ȋn cel putin 10 startup-uri ȋn faza iniţială de dezvoltare, totalizȃnd 2,5 milioane de euro.

Totodată, unul dintre principalele obiective ale comunității este ca până în 2030 să crească la cel puțin 5%, de la 1%, ponderea investițiilor făcute de fonduri de venture capital în startup-uri cu femei fondator pentru a reduce din decalajul ce există în prezent între finanțările pe care reușesc să le atragă startup-urile fondate de bărbați și cele fondate de femei.

Bravva oferă oportunităţi de finanţare, educaţie și networking pentru startup-uri fondate de femei și anunţă că nu va organiza o competiţie de departajare pentru obţinerea fondurilor pre-seed pe modelul acceleratoarelor, ci propune un proces individual și personalizat de acces la investiţii, ȋn contextul unei comunităţi.

Un element diferenţiator este modul ȋn care fondatorii și investitorii discută despre business și ȋnvaţă ȋmpreună prin participarea la ȋntȃlniri cu startup-uri și la evenimentul lunar de networking și educatie pentru membrii comunităţii Bravva. Alt element de valoare este alegerea investitorilor pentru fiecare startup pe baza potenţialului de resurse și impactului ȋn creșterea companiei.

Un interes deosebit este acordat soluțiilor digitale la probleme din sănătate, educație, energie verde, mobilitate, productivitate, management financiar sau parenting, businessuri cu potenţial de creștere regională.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.