6 greșeli trecute cu vederea care sabotează antreprenorii din primul andoar 4 minute sa citesti articolul

antreprenor greseli

Vechea zicală „o greșeală este doar o șansă de creștere și de învățare” conține ceva adevăr. O gafă modestă poate fi privită, de obicei, ca o lecție despre ceea ce nu trebuie să faceți, așa că nu vă speriați să faceți o greșeală din când în când, mai ales dacă sunteți proprietar de afaceri sau vă gândiți să începeți una. Ești cu un pas mai aproape de a ști ce să faci și cum să faci asta odată ce știi ce să nu faci!

Deși ar trebui să ai încredere în instinctele tale și să le lași să te conducă, există unele gafe care îți pot pune în pericol selecția. Antreprenorii trebuie să evite aceste gafe pentru a avea o carieră de succes în față. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți abandonezi aspirațiile din cauza unei gafe.

Pentru a fi clar, nu trebuie să faci singur acele greșeli pentru a învăța din ele. A învăța din greșelile altora care au trecut înaintea ta este o metodă grozavă de a-ți asigura succesul, indiferent de ceea ce faci. Mai jos sunt enumerate șase gafe comune pe care orice antreprenor ar trebui să le evite:

A uita competiția

Există concurență în fiecare industrie. Nu ți-ai făcut temele dacă crezi că nu există concurenți în sectorul tău. Cu excepția cazului în care vă aflați într-o nișă care a fost trecută cu vederea, există șanse mari să aveți concurență cu care să vă confruntați.

Întotdeauna va exista cineva care te va confrunta și îți va arăta cât de incorect ești. Trebuie să fii atent pentru a preveni furarea clienților tăi de concurență. Recunoașteți că nu sunteți singuri. Va fi cineva care vrea o bucată din plăcintă dacă nișa ta are potențial.

Pentru a-ți da seama cu cine te confrunți, va trebui să faci o analiză de piață. Apoi va trebui să concepe o strategie pentru a-ți contracara rivalii. Pentru a rămâne în fruntea concurenței, fii cu ochii pe alte afaceri. Cu toate acestea, dacă industria este suprasaturată sau există o mulțime de concurenți, va trebui să vă reconsiderați opțiunile.

A nu investi suficient

Investiția este necesară pentru o afacere cu adevărat de succes. Veți pierde oportunități dacă nu cheltuiți suficienți bani. Banii vor fi o problemă pentru noii antreprenori. Ei trebuie, totuși, să investească bani în companie pentru ca aceasta să prospere.

„Trebuie să cheltuiești bani pentru a câștiga bani”, după cum se spune. Trebuie să puneți bani în educație, marketing și oameni. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că ar trebui să treci peste bord și să cheltuiești excesiv. Pentru a cheltui suficient, ține evidența tuturor costurilor și finanțelor tale.

A lua decizii de angajare pe baza costurilor

Este tentant să angajezi ieftin când banii sunt strânși. Problema cu asta este că vei ajunge să plătești prețul în cele din urmă. Angajații și consultanții care sunt ieftini sunt așa pentru un scop. Ar putea fi neexperimentați, necalificați sau de neîncredere. Nu plătiți mai mult decât merită angajații, dar fiți conștient că va trebui să plătiți puțin mai mult pentru cineva care știe ce face (și să vă faceți temele pentru a vă asigura că plătiți prețuri comparabile). Angajații sunt baza oricărei afaceri. Faceți angajările adecvate.

A gândi că trebuie să faci totul de unul singur

Este firesc să crezi că nimeni nu poate face treaba la fel de bine ca tine la început. Ai început cu o idee, îți înțelegi produsul și piața și ai dorința de a duce asta până la sfârșit. Aceasta, însă, este o rețetă pentru epuizare. Extinderea excesivă la început nu este o idee bună pe termen lung.

De asemenea, doar pentru că ai identificat o nișă grozavă și ai o idee grozavă nu înseamnă că ești slab în alte abilități sau domenii de cunoaștere. Dacă este posibil, obțineți un consultant sau un mentor calificat, cu experiență. Ei nu vor ști totul și nici tu, dar lucrând împreună, poți face lucruri grozave.

A pune produsul firmei pe primul loc

Bine, deci s-ar putea să nu pară a fi o greșeală, dar este dacă produsul sau serviciul dvs. beneficiază clientul sau consumatorul în detrimentul altora. Ele, nu bunurile, sunt cele care vă fac bani. La ce folosește să ai cel mai inovator produs sau serviciu din lume dacă nimeni nu vrea să-l cumpere? Este esențial să ai o mentalitate orientată spre client atunci când îți dezvolți produsul și te decizi cu privire la planul de afaceri. Nu fi atât de preocupat să faci bani încât să treci cu vederea cel mai important aspect al conducerii unei afaceri de succes.

A scoate profit mic

Pentru a avea succes, trebuie să ai o marjă de profit puternică. Setarea prea jos astăzi vă va face viața în viitor mult mai dificilă. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să-ți ridici prețurile la un moment dat, iar clienții tăi vor fi furioși. Este de preferat să aveți o marjă de profit rezonabilă imediat. Pur și simplu estimați costurile de producție și de funcționare, calculați flexibilitatea și apoi setați un preț realist pentru a asigura o marjă de profit sănătoasă. Nu-ți fie frică să te lași dus la început.

A fi antreprenor nu este ușor. Este inevitabil să se facă greșeli; totul face parte din proces. Acestea fiind spuse, nu trebuie să faci aceleași greșeli ca toți ceilalți! Învață din greșelile tale și mapează-ți cursul spre succes.

 

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.