Vești neașteptate pentru elevii din România. Se prelungește vacanța de iarnă?!doar 2 minute sa citesti articolul

se prelungeste vacanta de iarna

Sunt vești neașteptate pentru elevii din România. Li se prelungește oare vacanța de iarnă cu o săptămână? Astfel, în loc de 3 ianuarie, elevii s-ar putea întoarce la școală în data de 10 ianuarie, adică cu o săptămână după. Din data de 17 ianuarie 2022 începe semestrul al doilea din anul școlar 2021-2022.

Vești neașteptate pentru elevii din România

Sunt vești neașteptate pentru elevii din România. Ei ar putea reveni în bănci la data de 10 ianuarie și nu la data de 3 ianuarie 2022. Motivul este acela că părinții cer prelungirea vacanței de Crăciun cu încă o săptămână, iar petiția a fost semnată de peste 43.000 de oameni. Prin urmare, vacanța de Crăciun a elevilor s-ar putea prelungi cu o săptămână, considerând că vacanța de Crăciun este mult prea scurtă pentru elevii din gimnaziu, liceu sau școli profesionale. Așadar, părinții au inițiat o petiție pentru prelungirea vacanței de iarnă până la data de 9 ianuarie, urmând ca elevii să revină la școală de luni, 10 ianuarie 2022.

Ca să convingă autoritățile să prelungească vacanța elevilor, părinții amintesc de Convenţia asupra Drepturilor Copilului, potrivit căreia fiecare copil are dreptul la odihnă și la timp liber.

Apoi, un alt motiv pentru care părinții vor să se prelungească vacanța elevilor este acela că există familii în care un copil este în ciclul gimnazial, iar celălalt este în cel primar, iar conform Ordinului actual de ministru, aceștia ar avea vacanțe diferite. Mai mult, părinţii spun că elevii au nevoie de odihnă ca să poată face faţă finalului de semestru, plin cu teze și proiecte.

Mai mult, ei susțin că în luna octombrie elevilor li s-a impus o vacanță de 2 săptămâni, iar asta a avut ca efect modificarea structurii semestrului și realizarea activităților de evaluare în perioada sărbătorilor de iarnă care, în loc să fie pentru odihnă, s-a transformat într-o perioadă de stres, conform Antena3.ro.

Structura anului școlar 2021-2021, semestrul al II-lea (17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022)

(Cursuri) 17 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022

(Cursuri) 2 mai 2021 – 10 iunie 2021

Semestrului I se încheie la data de 14 ianuarie 2022. Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se finalizează la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în vreme ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.