Taiwanul va investi 10 milioane de euro pentru producţia de cipuri în Lituaniadoar 2 minute sa citesti articolul

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd

Taiwanul, cel mai mare furnizor mondial de semiconductori, va investi peste 10 milioane de euro pentru producţia de cipuri în Lituania, a anunţat luni şeful reprezentanţei Taiwanului la Vilnius, transmite Reuters.

Institutul pentru tehnologie şi cercetare industrială din Taiwan va coopera cu producătorul lituanian de componente electronice Teltonika pentru a pune la punct capacităţile tehnologice în domeniul semiconductorilor ale ţării baltice, a precizat Eric Huang, şeful reprezentanţei Taiwanului la Vilnius. În plus, vor fi oferite un număr de peste 20 de burse de pregătire tehnică în Taiwan pentru lituanieni, a adăugat Eric Huang, potrivit Agerpres.

“Acesta nu este un troc (în schimbul permisiunii Lituaniei de deschidere a reprezentanţei Taiwanului). Motivul este acela că Taiwanul ar dori să colaboreze cu Lituania pentru a consolida rezilienţa lanţului nostru democratic de aprovizionare, în faţa coerciţiei exercitate de regimurile autocratice”, a adăugat oficialul taiwanez.

În luna noiembrie a anului trecut, Lituania a permis Taiwanului să îşi deschidă o ambasadă de facto la Vilnius, o decizie care a nemulţumit China, care consideră insula Taiwan o parte din teritoriul său naţional. Ulterior, Beijingul şi-a restrâns relaţiile diplomatice cu Lituania, a limitat schimburile comerciale şi a presat companiile multinaţionale să întrerupă legăturile cu mica ţară baltică a cărei populaţie este de 2,8 milioane de locuitori.

La începutul acestui an, Taiwanul a lansat un fond de investiţii în valoare de 200 de milioane de euro şi o facilitate de împrumut cu o valoare de un miliard de euro pentru Lituania şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Prima investiţie de capital în Lituania, în valoare de 10 milioane de euro, ar urma să se finalizeze până la începutul anului următor, a precizat Eric Huang, adăugând că primele împrumuturi cu o valoare de nouă milioane de euro vor fi eliberate până la finele lunii noiembrie.

De asemenea, Taiwanul a eliberat licenţe de import pentru produse lactate, ouă şi produse din peşte provenite din Lituania şi până la finele anului ar putea elibera şi licenţe pentru importul de carne de vită din mica ţară baltică.

Tot luni, Lituania şi-a inaugurat propria sa reprezentanţă din Taiwan.


Citiți articolul original pe financialintelligence.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.